Николићу пензија од 95.000 динара

Nikoliću penzija od 95.000 dinara

1 jula 2017

BIVŠI predsednik Srbije Tomislav Nikolić od 1. juna je i zvanično u penziji. Tada mu je, prema saznanjima „Novosti“, iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje uručeno rešenje po kojem će nekadašnji šef države mesečno primati 95.000 dinara.

Kako smo saznali, njegova osnovna penzija je 82.000 dinara, a 13.000 je razlika do pune plate predsednika Republike koja mu pripada po zakonu.

Nikolić je zahtev za odlazak u starosnu penziju podneo 31. maja, istog dana kada je na Andrićevom vencu predao dužnost svom nasledniku Aleksandru Vučiću. Prema odredbama Zakona o predsedniku Republike, Nikoliću pripadaju beneficije i po isteku mandata. Tako je tim aktom propisano da ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, službeni automobil, status počasnog predsednika i diplomatski pasoš…

Istovremeno, Nikolić je angažovan kao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, koji će posle formiranja nove vlade dobiti novac za rad. Nekadašnji predsednik tvrdi da će sva prijateljstva i veze koje je stekao dok je bio na čelu države iskoristiti u najboljem interesu Srbije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Sunce ti says:

    Ne možeš ih isterati iz fotelje ni sa automatom. Ovoga pamtim samo po šepurenju, koliko je srećan što može da uživa i sve moguće i nemoguće beneficije je koristio, delio ordenje, da bi ga i dobijao, odlazi u penziju sa brdom beneficija, ko neki pravi predsednik neke prave države, ali mu opet nije dosta, već sa čitavom bulumentom džabalebaroša i dalje pomoću neke kobajagi agencije siše nam krv.I ne stidi se i ne krije ništa, a mi blejimo i samo blejimo.

  2. goran says:

    Zasto Nikolic ima vecu penziju od jednog profesora srednje skole ili medicinske sestre? Sta je on to u zivotu uradio osim sto su ga slikali za novine????????????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *