НИКОМ НИШТА НИЈЕ ЈАСНО: Шта то Путин ради? Откуд сад све то? СВЕ ЈЕ ДЕО ПУТИНОВОГ ПЛАНА

NIKOM NIŠTA NIJE JASNO: Šta to Putin radi? Otkud sad sve to? SVE JE DEO PUTINOVOG PLANA

26 aprila 2018

Blumberg otkriva da je ruski predsednik Vladimir Putin odlučio da za obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu izdvoji dodatnih 10.000 milijardi rubalja, ili oko 162 milijarde dolara.

To znači da je Putin odlučio da značajno poveća iznos za zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu u odnosu na najave tokom godišnjeg obraćanja pred oba doma ruskog parlamenta 1. marta ove godine.

Ovaj korak deo je šestogodišnjeg plana koji je pokrenuo ruski predsednik kao deo borbe protiv pada životnog standarda.

Blumberg je citirao svoje izvore u Kremlju, koji su insistirali na anonimnosti, s obzirom na to da dokument još nije javan, ali je portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio vest ustvrdivši da je dekret spreman i da će Putin ga uskoro potpisati.Upitan radi li se zaista o 10.000 milijardi rubalja, Peskov je poručio da ne želi ulaziti u detalje.

Neki od novih izdataka biće, saznaje Blumberg, nadoknađeni uštedama u drugim područjima. Naime, novi budžet, nakon nekoliko godina uzastopnog rasta, predviđa smanjenje vojne potrošnje.

Rusija se sve više udaljava od SAD i Evropske unije, koji su joj nametnuli sankcije, a Vladimir Putin traži načine da privredu vrati na visoku stopu rasta.

Prošle godine je recesija zaustavljena i zemlja je ušla u razdoblje rasta. Rezerve Rusije su se gotovo vratile na „graničnu liniju“ od 500 milijardi dolara, koliko su iznosile pre sankcija. U prilog Rusiji idu i visoke cene nafte i energenta, jer se barel Brenta već neko vreme prodaje za više od 70 dolara.

Podsetimo, ruski budžet je rađen na procenama da će cena nafte biti do 40 dolara po barelu.

(Logicno.com)

KOMENTARI9 komentara

 1. Trifun says:

  Rusije je NEPOBJEDIVA!! Moralno, vojno, ekonomski ili informativno! NEPOBJEDIVA! Zapadne genocidne hijene NEMAJU NI TEORETSKE SANSE da pobjede u ovom trecem svjetskom ratu koji su zapoceli ekonomskim i proksi ratovima protiv nas, Rusa u Ukrajini i Sirije!! Bice iscrpljeni na kraju, zaduzeni su do guse, unistili su svoje ekonomije i osiromasili srednju klasu kao nikada u istoriji, a nisu ostvarili niti ijedan od svojih ciljeva. Naprotiv. Rusija je pripojila Krim koji je NATO pikirao DUGO VREMENA, izgubili su rat u Siriji, sa nama su se zaglibili duboko u blato iako se nadaju da ce preko kvislinga uspjeti da nas primoraju da kapituliramo sto je u ovakvim promijenjenim okolnostima postala jedna preskupa fantazija koja ih je dodatno rastegla u frontu prema Rusiji, mi se naoruzavamo i dizemo polako, sve jaci u uvjerenju da je njihov pad moci i uticaja sve vidljiviji svaki novi dan...jednom rijecju = bumerang. Platice hijene genocidne za sve. Nema nazad.

  • R.Srpska says:

   Vrlo brzo će KiM imati sudbinu kao Krim ! Rekla je juče to i ona naša iz Kremlja.

 2. Trifun says:

  Raspad nemackog nacistickog EU Rajha je NEZAUSTAVLJIV. Proces je zapocet, a rupe koje su probusene na tom Titaniku su dovoljne velike da nece moci da se saniraju na vrijeme. Para ce biti SVE MANJE jer pritanje triliona evra od strane ECB uglavnom zavrsava u dzepovima bankstera i ostalih kriminalaca da kravatama koji znaju kako da ispumpaju i poslednji evro iz gradana. Srednjoj klasi ostaju ASTRONOMSKI DUGOVI na svim nivoima, koje ce oni i njihova djeca i unuci morati jos dugo da vracaju kroz raznorazne poreze i namete koje ce drzave namutnuti kako bi opstale...Jednom rijecju EKONOMSKA ZIMA je na pragu zapadnih genocidnih hijena koja ce ih delegirati u drugorazredni klub prilicno brzo...Nema nazad.

  • goran says:

   Koji bre dugovi, pa jevrejska banka " zvana "Federalne reserve" stampa decenijama dolar bez pokrica i taj dolar prihvataju svi na planeti, ukljucujuci i Ruse i Kineze. Kapiras koliko nista ne razumes. Ti mislis da osim puske i mitraljeza nema druge sile. Blago tebi kod ovaca, moj Tripune.

   • Trifun says:

    TRILIONSKI dugovi! Na svim nivoima. Licni, kompanijski, lokalni i drzavni! Rusija prodaje obveznice. Ubrzano. Uskoro ce i Kina iako je ona puno vezanija za americku ekonomiju, njoj je teze da se izvuce iz celicnog zagrljaja tih hijena. FED ne printa niti ijedan dolar od tih triliona sto ih je napumpao gradanima, to je sve zavrsilo u dzepovima istih tih bankstera sto su i doveli do najvece pljacke gradana u istoriji! Njima pare, gradanima ASTRONOMSKI DUGOVI. Oni te pare onda usmjeravaju u dionice, pumpaju ih sa dugovima, i sve dok FED stvara nove dugove za gradane oni ce da ih usmjeravaju u svoje dzepove, realna ekonomija i gradani NEMAJU NIKAKVE KORISTI od toga. Naprotiv. Njima ostaje da vracaju te pare, kroz nove poreze i namete. Ili povecane kamate. Dugovi su sada toliki, odnosno pljacka uzela maha, da FED vise ne moze ni da normalizuje kamatne stope, jer i mali minimalni rast kamata dovodi do KATASTROFALNOG SLOMA finansijske piramide koja pustosi zapadne ekonomije i gradane. A bez mogucnosti da normalizuje kamate dolazi do STALNE DISLOKACIJE KAPITALA i depresije kao u Japanu, sa povecanom finansijskom nestabilnoscu, koja se zavrsava sa sve vecim potresima. Svaki novi potres na zapadu je sve veci i razorniji a gradani ubrzano siromase, jer se njihovo pljackanje preko centralnih banaka sprovodi BRUTALNO. Ti ustvari NEMAS POJMA sa zivotom, procitao se nesto malo o FED, kako je to privatna banka i slicno, i sada meni ovdje palamudis, a ja znam SVE U DETALJ kako njihovi finansijski sistemi i ekonomije rade. U DETALJ. Pitaj, ako ti nesto nije jasno. Nema nazad.

   • Vladimir Monomah says:

    Došao je kraj lažnoj ekonomiji, dolar su branili genocidom, bombama , zlom nema de više pta vredno opljačkati i oteti a Sibir i resurse Rodine čuva sila koja će im stati za vrat, pitanje dana kad će berza u sunovrat a biće gore nego 30tih godina....

   • R.Srpska says:

    Tupan si ti. Ti prvo treba da završiš osnovno obrazovanje iz ekonomije da bi znao nešto da kažeš. Noavc,pa tako i usd je samo protivvrednost ROBA i USLUGA, znači REALNOG SEKTORA PRIVREDE. Dugovanja se odnose ne na usd nego na REALNE VREDNOSTI aud kojeg privredni partneri u izvozno-uvoznim poslovima kamare suficitarne zemlje kad-tad moraju da budu zamenjene za realne robe iz USA, ponavljem USA !!!, a u USA se više ništa bitno ne proizvodi. Sve što mogu da "kupe" u USA su državne dužničke obveznice koje ISTO čekaju realnu robu i usluge, a realnih roba i usluga NEMA NITI ĆE IH BITI jer kako i sam kažeš,oni samo štampaju zelene brisoguze, a kako su Rusi zaustavili pljačku SAD-a, a kapital treba širenje inače mu preti umanjivenje, sve suficitarne države koje imaju u svojim Centralnim bankama kolekciju usd na paletama moći će samo da brišu bulje njima a sve firme koje se oslanjaju na posedovanje usd na računima propašće, od firmi u S.Arabiji,Katara,Australije,Kanade,UK,EU...SVI KOJIMA JE USA TRGOVINSKI PARTNER. Zato Rusija, Kina, Iran, Siriji i ostali saveznici prodavaju usd i državne obveznice USA i kupuju zlato.

 3. slobo says:

  ma gdje nam je nas pametni ZAHARIJE da on baci koju pametnu.Ja samo vjerujem u njegove nebuloze .On je legenda .

 4. Budimir Trajkovic says:

  To je pariranje samozvanim jevrejima, hazarima I to je odlicno. Od obrazovanja sve pocinje! Ti samozvani Yiddish a ne jevreji ne pricaju herbrew nego njihov medjunarodni jezik iako se isto pisu I vrlo su agresivni. I mrze rusko jer imaju u secanju 13 cek. Pa eto im ga 21 cek neka se secaju. Kada bi tu agrresivnost I zelju za dominacijom ostavili po strani prihvatili bi ih I oni pravi jevreji, duse od ljudi. Uvek od 9 veka pa na ovamo rusi su dobijali I dobijace. Zato pamet u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *