НИКОМЕ НИЈЕ ЈАСНО ШТА СЕ ДЕШАВА!? Вучић напао ЕУ; Ана Брнабић се сукобила са Скотом!

NIKOME NIJE JASNO ŠTA SE DEŠAVA!? Vučić napao EU; Ana Brnabić se sukobila sa Skotom!

21 oktobra 2017

Američki ambasador Kajl Skot rekao je da ne zna detalje i ne može da se izjašnjava o tome da li budućim vojnicima u Srbiji treba da predaju oficiri Vojske Jugoslavije koji su osuđeni za ratne zločine, ali je kazao da je tako nešto u SAD nezamislivo.

On je, kako piše na sajtu televizije N1, rekao da na vojnim akademijama u SAD studenti uče o važnosti pravila rata i poštovanju Ženevske konvencije.

„To znači da i najbolji vojnici imaju obavezu da odbiju naređenje koje je protiv pravila ratovanja. Nezamislivo je da na našim vojnima akademijama da poručnik Keli, koji je vodio svoje trupe u Milaju i počinio masakre nad civilima ili komandant Abu Graib zatvora – da bi iko bio izabran da podučava američke vojnike kako se predvodi vod ili upravlja zatvorom”, naveo je Skot.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas, zamoljena da prokomentariše navode da će general Vladimir Lazarević, koji je osuđen za ratne zločine, biti profesor na toj Vojnoj akademiji, da je to pitanje pre svega za akademiju koja donosi odluke i da ona kao predsednica Vlade ne može da se bavi  „svakim pitanjem”.

Ona je dodala da predavače predlaže Ministarstvo odbrane, Generaštab i Vojna akademija.

Prema nedavnom pisanju Večernjih novosti, koje je ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio, među predavačima na Vojnoj akademiji će biti general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim sudom za komandnu odgovornost za ratne zločine, general u penziji i član Srpske radikalne stranke Božidar Delić, kao i aktuelni načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Lazarević, u vreme rata na Kosovu komandant Prištinskog korpusa, 2009. godine je pred Haškim tribunalom osuđen za komandnu odgovornost za ratne zločine nad civilnim stanovništvom počinjene tokom rata na Kosovu.

Diković je u vreme rata na Kosovu bio na čelu 37. motorizovane brigade. U više navrata Fond za humanitarno pravo naveo je da ima dokaze da je ta brigada počinila ratne zločine u kojima su ubijeni civili čija su tela ekshumirana iz masovne grobnice Rudnica 2014. godine. FHP je tvrdio da je Diković odgovoran za zločine u selima Rezala i Staro Čikatovo, kao i za skrivanje tela u masovnoj grobnici u Raškoj.

Diković je u februaru 2013. godine podneo tužbu protiv FHP kojom je tražio milion dinara na ime pretrpljene duševne boli zbog povrede časti i ugleda navodima u Dosijeu o njegovom navodnom učešću u ratnim zločinima na Kosovu.

Sud je presudio u njegovu korist.

Delić je kao član Srpske radikalne stranke u maju 2007. godine izabran za potpredsednika Skupštine Srbije. Posle raskola u SRS u septembru 2008. godine, Delić se priklonio Srpskoj naprednoj stranci, koju je krajem februara 2011. napustio zbog neslaganja sa politikom stranke i vratio se u SRS.

VUČIĆ BESAN NA EU – PRETI

Predsednik Srbije poručio da će građani sutra na manifestaciji „Sloboda 2017“ videti drugačiju Vojsku Srbije, i osvrnuo se na navodne pretnje Draganu Đilasu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridružio se danas poslednjim pripremama na aerodromu u Batajnici za manifestaciju „Sloboda 2017“ i poručio da će građani sutra videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da polako, ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije.

– Kada čuvate vojnu neutralnost i kada čuvate slobodu svoje zemlje morate da budete snažni. Snažna armija je i zadovoljan vojnik. Znam da su ti ljudi imali težak period iza sebe, ali sada dolazi mnogo bolji period, rekao je Vučić.

On je dodao da Vojska Srbije ima deset migova 29 i da takvu snagu u vazduhu nemaju sve zajedno zemlje bivše Jugoslavije.

– To je u razmerama Mađarske, merimo se sa mnogo bogatijim zemljama, podvukao je Vučić i dodao da naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera.

On je pozvao građane da dođu sutra u Batajnicu da uživo prate manifestaciju na kojoj će videti drugačiju Vojsku Srbije.

– Mi od 1991. godine nismo imali ovoliko migova 29. Razlika između Migova 21 i 29 je kao nebo i zemlja, oni nisu za poređenje. To je kao kada igraju Barselona i bilo koji naš domaći klub, nije ista liga, pojasnio je predsednik za RTV Prva.

Kako kaže sutra će građani moći da vide posebno opremljenih 1.500 vojnika, koji imaju najbolje šlemove, najbolje pancire, najbolje čizme.

– To je naša specijalna brigada koja treba da prihvati prvi udar. Njihova fizička sprema mora biti još bolja, moraju biti još bolje pripremljeni, poručio je on.

Na nas „skaču“ zbog 48 sati, neki 1643 dana ne formiraju ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su „svi skočili“ što sprovođenje sporazuma o pravosuđu na Kosovu i Metohiji kasni ni 48 sati dok neki 1643 dana nisu sproveli niti imaju nameru da sprovedu sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

– Dva dana ima kako mi nešto nismo primenili i svi su i iz svetske i domaće javnosti skočili na nas kao da se ne znam šta dogodilo. Danas je 1643 dan da osnovni, prvi sporazum, takozvani Brisleski sporazum nije primenjen u delo, rekao je Vučić za TV Prva.

– Zamislite kada predsednik privremene uprave na Kosovu Hašim Tači pozove predstavnike Kvinte i počne da kuka i plače nad svojom sudbinom – kriv Beograd, kriv Vučić što nisu primenili sporazum o sudijama, rekao je Vučić.

Naznačio je da nije proteklo ni 48 sati i dodao da su i Vlada Srbije i on kao predsednik dali odobrenje „da to može da ide“.

Kako je rekao bilo je nekih unutrašnjih stvari koje smo morali da završimo i na vladi su danas završene.

– Zbog manje od 48 sati, a 1643. dan da ZSO kao suštinu Brisleskog sporazuma više i ne pominju i neće im pasti na pamet ni posle 2000 dana da to sprovedu u delo. Niti će ovima koji su bili garanti tog sporazuma iz EU pasti na pamet da kažu da su oni krivi, kao što brže-bolje izdaju saopštenje da smo mi za ovo krivi, rekao je Vučić.

– Važno je samo da čuvate narod i ponos – tako da ništa strašno – pala muva na međeda, poručio je predsednik Srbije.

Vučić: ko o čemu, opozicija o pretnjama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas navodne pretnje upućene bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu, ukoliko se kandiduje za gradonačelnika na predstojećim beogradskim izborima, istakavši da je to suština njihove, kako je rekao, pobedničke kampanje.

On je podsetio da je opozicija do sada već iznosila takve tvrdnje u izbornim kampanjama i zapitao ima li „još neki stručnjak“ kome je neko pretio hapšenjem.

Podestio je da su o navodnim pretnjama u kampanjama govorili i Vuk Jeremić i Saša Jankovića, a nedavno i Rodoljib Šabić.

– Je l’ istina da je Vuk Jeremić počeo svoju kampanju sa tim da mu prete hapšenjem? Je l’ tako bilo? Jeste. Je l’ to isto rekao i Saša Janković da mu prete hapšenjem? Jeste, zapitao je i potvrdio predsedik Vučić.

Primetio je i da je Šabić nedavno govorio da mu prete hapšenjem, a potom kad je, kako kaže „malo dremnuo“, poverenik je ustanovio da mu vratima nije baš bila policija nego da su to bili komunalci.

– Je l tako bilo?, zapitao je predsednik i zaključio:

– Sve su to bile „pobedničke“ kampanje. I ovo će biti jedna od tih „pobedničkih“ kampanja.

KOMENTARI19 komentara

 1. Ostoja says:

  Toliko laže, da je počeo sam sebi da veruje ... Neshvatljivo. Sve jači simptomi ...

  • Velika Metla says:

   Onome,i onima,kome je gazda sotona,i uzor,teško da nešto drugo do gole laži možeš očekivati! Sve im je laž,bukvalno SVE! Ova skotina priča o poštovanju pravila ratovanja posle Hirošime,Nagasakija,Iraka,Libije,Vijetnama gde su ljude žive spaljivali sa sve selima u kojima su živeli(postoje snimci na ju-tjubu o tome),posle osiromašenog uranijuma bačenog na Srbiju.............,i mnogih drugih gde su pobili milione!

  • padre says:

   On, bogami laže, ali ni oni nisu mnogo bolji, lažu, čim otvore usta i to nastupaju još sa većim glupostima od njega!Kao, "Jovanovići, Jankovići pa Tadići, pa ..", su toliko bitni, da se ceo svet okomio na njih, od Rusa do Kineza, pa šta ja znam, samo jim SAD čuva stranu!

 2. Trifun says:

  A asto to americki oficiri nisu odlbili da napadnu zemlju ilegalno bez rezolucije UN, kada je svakom od njih jasno da je njihova drzava zlocinacki napada druge zemlje kako bi ih opljackala i razorila?? Imali su citavo medunardno pravo i Konvencije na koje se americki ambasador poziva na svoji strani. Pa ipak su odlucili da postanu ratni zlocinci. Ti americki oficiri su pravedno osudeni, bili su agresori koji su napali stranu zemlju ilegalno, nasi generali su tamo robijali jer su branili nasu zemlju 100% legalno od agresije izvana i iznutra preko zapadnih sluzbi koje su naoruzale pobunjenike. Da li je ijedan od tih nasih visokih oficira naredio cinjenje zlocina protiv civila? Cisto sumnjam. Upravo je obratno. Drzava koju ambasador zastupa pocinila ratni zlocin agresije bez dozvole UN i genocid bacanjem nuklearnog otpada na nasu teritoriju. Sve je jasno kao dan. Nema nazad.

  • Batina says:

   Bili se polako raspada, razjedaju ga rakovi.

   • Velika Metla says:

    Batina*Nadam se da mu nijedan morfijum neće pomoći da mu bolove smiri!

 3. goran says:

  To je samo Vuckova gluma jer Rusi dolaze u posetu. Cim odu, pevace on drugu pesmu. Ljubice briselsku kaldrmu.

  • Rep.Srpska says:

   I dovuci jos 10 beloruskih Migova 29 :-)))

 4. doktrina soka says:

  Yog Skota treba proglasiti PERONA NON GRATA,JER JE PREKRSIO BECKU KONVENCIJU CL.5,Stranim ambasasorima je zabranjeno da se mesaju u rukovodenje i donosenje odluka u zemljama domacinia. Sta on ima koga da uci o ratnim zlocinima,koja nikada ne zastarevaju, kada potice iz zemlje kojoj tek treba da se sudi za ratne zlocine po svetu i gazenje svih medunarodnih prava,cijasku Skotinu treba oterati preko bare i u buduce paziti od koga primamo akreditive za ambasodora.

 5. Zaharije Serak says:

  Samo uzalud potrosene pare.Koji rat?Ko ce Vas Srbijo napasti? Hrvatska kojim plasis narod je u NATO,Slovenija takodje,Kosovo pod patronatom EU i Amerike? Za te pare otvoriti koliko radnih mjesta u Srbiji?Kako misli jedna siromasna Drzava da izadje iz ekonomske krize?Avionima koji joj nisu potrebni,jer nece poboljsati nista,ama bas nista,osim momenta za gos.Vucica i ostale koji nemaju rjesenja.Vrlo brzo "asikovanje " sa EU i Rusijom ce prestati,a gos.Vucic koji je umislio da je Tito i da moze biti i ovamo i onamo je u velikoj zabludi.To je covjek koje se jos uvijek trosi,a nisu nista svoje zaradili.Zato se takmice da ga "ruze ",a njemu je jedinom u Svijetu bila sahrana kakva je bila.Ne postoji na prostorima bivse YU koji moze da mu blizu parira.Ono sto Vam je ostavio u bivsoj YU Vi gospodo ne mozete da okrecite.

  • vindfaker says:

   zaharije!!! opet si pio!!!!!

 6. Cetnik says:

  U americkoj vojsci i u senatu su sve sami ratni zlocinci...

 7. Batina says:

  Da se sakrije nadolazeca potpuna izdaja.

 8. marinko loncar says:

  jugoslovenski oficiri su lazno osudeni za ratne zlocine ako nema jugoslavije i nije ni bila ima srbije srbija napadnuta i oficir svaki u svetu brani svoju drzavu ,hhhhhhh- smesno od nepretelja srbin nesme se cak, ni braniti svaki oficir mora srbski da bude Lazarevic i kradzic i MLADIC-RATKO

 9. goran says:

  Novi film: skotovi protiv skotova.

 10. Zorica_Ts says:

  Razumem da se Tači žali i kuka što su probijeni rokovi, i 1 sat i 48 sati, svejedno rok je probijen. Interesantno je da ZSO "kasni" 1643 dana a da se niko iz Srbije ne žali, već pregovaramo dalje, kao "prešli smo preko toga" i sada idemo dalje. Naravno da Tači neće pregovarati dalje dok se ne ispuni dogovoreno, pa je normalno da i mi pitamo našeg precednika kada krene na pregovore kada će biti formiran ZSO, i šta on preduzima po tom pitanju, jer je on to i dogovorio i potpisao.

 11. Barakuda says:

  Malo su odlučili da odglume pozorište u kući !

 12. Dusan says:

  sasvim logicna posledica pred priznanje Kosova. Sad kada je zrelo i cela kampanja krece u pravcu oduzimanja priznanja Kosova, oni navodno imaju neki kontra stav u odnosu prema americi i EU. To je malo da dignu narod kao da eto vode neutralnu politiku, sa zeljom da pridobiju jednu vecinu naroda koja je protiv EU. I ovo dovodjenje Rusa je kampanja za predstojece izbore. nista im neverujem, narocito Brnabicki koja je samo sluga loseg gospodara a radi za Trilateralnu komisiju...

 13. zlatko says:

  Kako nije jasno? Meni je potpuno jasno. Povredili su njihova najtananija osećanja - takli su ih u najosetljivije mesto, u pare. Zamrzli su vučićeve račune u inostranstvu na kojim je više od 7 milijardi evra (ili dolara, ne znam tačno) pokradenih od gradjana Srbije. Sad AV+co. tako razgolićeni i obespareni nemaju više razloga da se skrivaju, pa počinju da skidaju maske i pokazuju pravo, prostačko lice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *