„НИСАМ КОНСУЛТОВАНА ОКО ГЛАСАЊА У УН О СРЕБРЕНИЦИ“: Нова председница Северне Македоније бесна

„NISAM KONSULTOVANA OKO GLASANJA U UN O SREBRENICI“: Nova predsednica Severne Makedonije besna

29 maja 2024

PREDSEDNICA Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova izjavila je danas da nije bila konsultovana o glasanju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Ona je navela da je ambasador Severne Makedonije u UN Ljubomir Frčkovski o glasanju za tu rezoluciju trebalo da se konsultuje i sa njom, a ne samo sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem.– U međunarodnoj politici postoji podeljena nadležnost između ministra spoljnih poslova i predsednika države. Prilikom glasanja u UN trebalo je ambasador UN da se konsultuje sa mnom, a ne samo sa ministrom spoljnih poslova. To je logičan metod u međunarodnim odnosima, istakla je Siljanovska Davkova, prenosi makedonski portal Plus info.

Za usvajanje rezolucije o Srebrenici, glasali su predstavnici 84 zemlje, uključujući i Severnu Makedoniju, dok je 19 zemalja bilo protiv, a 68 uzdržanih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razočaran je kako je Makedonija glasala, jer je, kako je rekao, mnogo uložio u unapređenje odnosa sa Makedoncima, navodi makedonski portal.

KOMENTARI12 komentara

 1. milos says:

  neka obaveste UN da glasali greskom..

 2. Petrovgrad says:

  Zašto drečiš kaqo Damnjanov zelenko.Šta nam se žališ. Bujar -tvoj ministar stavio te tamo gde ti je mesto.Jednostavno ne benda te ni za suvu šljivu. Baš bi voleo da čujem da li smeš da ga smeniš. Malo sutra. Možeš da se žališđ upravi za vodovod i kanalizaciju.

 3. Kosovac says:

  Predsednik makedonije Gordana Siljanovska Davkova nije konsultovana. Izostavila je da nam kaže, naprimer ako bi je konsultovanli, šta bi savetovala ili naredila. To je vrlo bitna informacija. Po tome bismo znali da li je i nju Centralni komitet EU uvrstio u onaj spisak na kome su Fico i ostali koji kvare harmoniju u Evropskoj Uniji i NATO paktu.

 4. Milutin says:

  Ne obaveštena. Kao Koštunica. To više ne pali.

 5. Kosovac says:

  Kažu, Aleksandar Vučić ljut na RTS zato što forsira srpskog izdajnika i Petu kolonu Savu Manojlovića. Pa je danas otkazao gostovanje u TV Bastilju. Evo dakle sada je prilika da zabrani RTS-u da nas građane Srbije pljačka svakog meseca po 300 dinara. Razlog bi bio taj, da RTS ima dovoljno novca pristiglog iz sorošoidnog inostranstva, pa nema potrebe da i mi sada svojom crkavicom obogaćujemo ovu potpuno nepotrebnu televiziju RTS.

 6. Gagi says:

  Kosovac... Nema smisla da tako kategorises svog predsednika. On je svojevremeno bio desna ruka tvojih udbaskih nacionalista i oslobodilaca Srpskog naroda. Jesi li imao nekada vecu penziju, cuti i plivaj, bice uskoro 1000 eur a hleb ce kostati 1000 dinara. Svaka ljudska zabluda se kad-tad vraca i placa. Nemoj puno da se sekiras i rusis zdravlje, zbog toga sto vam je propala nacionalno-komunisticka utopija. Pametni su smislili, da ce svi ovi nasi krediti kod MMF-a i drugih, propasti kada propadne dolar i dodje do sloma zapada. Tek tada ce ovaj nas narastaj ziveti srecno i zadovoljno, neopterecen ciji je kapital na njihovoj dedovini za koju su isti izginuli.

 7. Jovan Kojic -Perth says:

  Ja sam mislio da je ona intelegentna.

 8. NikolaVeliki says:

  Ova Seljanovska-Duvkova (redovno ga duva šiptarima), kao da je ispala iz humorističke serije "Alo, Alo" ili serije "Muĉke"- jako me podseća na lik iz serije (istina, muški lik), koga zovu "Triger". Ko je gledao seriju, zna o kakvom oštroumnom "geniju" se radi

 9. NikolaVeliki says:

  A jedva čekam da nam se oglasi ovde ono mekedonĉe-bugarče pod poseudonimom KPM, da nam se opet raspiše ovde o "slavnata istorijata na makedonija" i o "herojska borbata" i da malo serenda o ovoj Seljanovskoj, koja ga Duvka šiptarima. Da mi kazuva kojoto su ime na državata od ovo jutro iskali od EU : Iljirida, Severna Makedonija, Bugaro-makedonija, Vergina, Velika Albanija, a možda uskoro i Severna Grčka, a možda si se nazivate i Edjupci (kao 90-tih).. ma pustite makedoncite mašti na volju

 10. Srbije says:

  oni imaju istorijsko ime. Pravi i pun naziv je Južna Srbija.

 11. Paja says:

  Ma ona je lutka na koncima, priča prazne priče..

 12. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Cvi do jednog su Srbi, samo "so teška govorna mana". Ne treba stanovnike Stare Srbije brkati sa bugarskim, tatarskim dođošima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *