NISKI UDARCI OBAME: Predsednik Amerike iznosi laži o Rusiji

NISKI UDARCI OBAME: Predsednik Amerike iznosi laži o Rusiji

4 avgusta 2014

1192012obama-blog480Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je Rusija nacija koja „ništa ne proizvodi“ i da u tu zemlju ne jure imigranti u potrazi za mogućnostima.

Obama je naveo i da Zapad treba da bude „vrlo čvrst“ prema Kini dok Peking pokušava da dobije veću ulogu u svetskoj privredi.

Obama je rekao da uloga ruskog predsednika Vladimira Putina u svetu nije toliko velika i da on kao lider pravi kratkoročne probleme zarad političke dobiti, što će dugoročno naneti štetu Rusiji.

„Smatram da je važno biti objektivan. Rusija ništa ne proizvodi. Imigranti ne jure u Moskvu u potrazi za mogućnostima. Prosečni životni vek muškarca u Rusiji je oko 60 godina. Broj stanovnika se smanjuje“, kazao je Obama u intervjuu magazinu „Ekonomist“.

Govoreći o „regionalnim izazovima“ Rusije, američki predsednik je rekao: „Moramo se pobrinuti da oni ne eskaliraju dotle da se nuklearno oružje odjednom vrati u spoljnjopolitičku raspravu“.

Obama je opisao tenzije između SAD i Kine kao rešive.

„Ono što ću reći o Kini je da morate biti vrlo čvrsti prema njima, jer će oni gurati svom silom sve dok ne naiđu na otpor. Oni nisu sentimentalni, ne interesuju ih apstrakcije. Zato jednostavno apelovanje da se poštuju međunarodne norme nije dovoljno“, objasnio je predsednik Obama, preneo je Rojters.

On je kazao da veruje da će tenzije u trgovinskim odnosima popustiti kada Kina više ne bude „samo jeftina proizvodna radna snaga za svet“ i kada njene kompanije počnu da proizvode vredne stvari koje će zahtevati zaštitu intelektualne svojine.

„Moraju postojati mehanizmi da budemo čvrsti prema njima kada mislimo da krše međunarodne norme, ali i da im pokažemo potencijalne dugoročne prednosti“, zaključio je Obama.

KOMENTARI5 komentara

 1. LJuba NS says:

  Budala nevidi dasu pukli zato što od 1945 konstantno oni izazivaju ratove američkim terorizmom koji je podmukao i perfidan.Kao najzaduženija država u svetu u kojoj je zbog NErealnog sagledavanja stvarnosti Amerika puca 100 posto i to neizbežno.Kada bude nestao petro dolar onda će se videti pravo i normalno stanje jačine dolara a i Amerike a ono je sumorno...

 2. Radomir Bata says:

  Pitao bih dotičnog gospodina na mestu "predsednika" SAD - ako Rusija ništa ne proizvodi, zašto su SVE policije u Americi godinama unapred rezervisale celokupnu prodaju sačmarica Sajga, za njihove SVAT timove, umesto da se opredele za njihovu izvikanu automatsku sačmaru AA12? I zašto je frka sa lansiranjem vojnih satelita, zašto ne proizvode raketne motore za njihove rakete?

 3. buchkalo says:

  Pa mora da lupeta nešto, tako daje utisak onim svojim ovcama da je mozda pametan. Do pre dvadeset godina je brao kokos i verovatno visio u dedinom kavezu. A sad kao nešto pametuje.

 4. jugoslav mitic says:

  svinja ostaje svinja.fuck you

 5. zuba zubic says:

  Vise ni americka raja ne kupuje ove jeftine pricice, u govnima su, crnci mu ne veruju vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *