НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО! ВАРВАРСКИ НАПАД НА САВИНДАН! Шиптари запленили пакетиће за српску децу из Гораждевца и Осојана!

NIŠTA IM NIJE SVETO! VARVARSKI NAPAD NA SAVINDAN! Šiptari zaplenili paketiće za srpsku decu iz Goraždevca i Osojana!

27 januara 2019

Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže „nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohije.

– Iako je deo paketića pre nekoliko dana legalno unet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a deo su napravili osnovci sa severa pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša deca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save – ističe se u saopštenju.Kako se navodi, Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Vozaču “Kolašin prevoza”, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava, i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

– Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sledeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate – kaže se u saopštenju i dodaje da „ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji”.

Iz Kancelairje navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

– Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim “velikim herojstvom” – piše u saopstenju.

Ranije je najavljeno da će sutra zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu i učenike osnovne škole „Radoš Tošić“ u Osojanu i tom prilikom im podeliti paketiće.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Posmatrac says:

    Dragi Srbi, nemate razloga za brigu, supermen iz Feketica bdi nad vama.

  2. bane says:

    pećinski ljudi, eto vam ih pa se najedite! I niste sposobni da nekome nešto date, već samo da otimate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *