Ништа од спомен-плоче усташком кољачу

Ništa od spomen-ploče ustaškom koljaču

28 juna 2017

NAJAVLJENO postavljanje ploče ustaškom koljaču Juri Francetiću, koje je trebalo da bude u nedelju u Otočcu, biće sprečeno, potvrđeno je „Novostima“.

U kabinetu predsednika Sabora Gordana Jandrokovića kažu da bi postavljanje ploče kojom se veliča ustaštvo bilo suprotno Ustavu Hrvatske.

– Reč je o potpuno neprihvatljivom i nedopustivom postupku i oštro osuđujemo svako veličanje ustaškog pokreta. Ta ploča ne sme da bude postavljena – tvrdi šef parlamenta Gordan Jandroković.

Iako su organizatori najavili da su uputili poziv predsednici Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću, nikom od hrvatskih političara nije ni na kraj pameti da učestvuje u takvoj ustaškoj provokaciji. Uostalom, za koji dan se sprema i skidanje table u Jasenovcu.

Ploču na rodnoj kući zločinca Francetića želela je da postavi fantomska Hrvatska akademija znanosti i umetnosti u dijaspori, skup ekstremista koji su time hteli da nastave ustaške provokacije. U najavi su rekli da će postaviti ploču „ustaši antifašisti“ Francetiću, poznatom kao komandantu zloglasne Crne legije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Bambula says:

  😂😂😂😁

  • Ban says:

   evo zore evo dana evo Jure I Bobana !

 2. Anderlecht says:

  dobili signal iz vana da to ne smiju raditi a i sami znaju da bi to štetilo hrvatskoj, samo zato to rade.

 3. James says:

  Smrdljiva ustaska kopilad,smece koje ne zasluzuje govnjivi konopac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *