НИШТА СЕ НЕ ВАЖИ – ГЛАС НАРОДА НИЈЕ БИТАН: Британска власт неће покренути излазак из ЕУ?!

NIŠTA SE NE VAŽI – GLAS NARODA NIJE BITAN: Britanska vlast neće pokrenuti izlazak iz EU?!

27 juna 2016

flags_3274275b uk euVelika Britanija možda nikada neće formalno pokrenuti proces „razvoda“ sa Evropskom unijom uprkos referendumu na kom je odlučeno da ta zemlja izađe iz Unije.

„Lično smatram da oni nikada neće obavestiti Evropsku uniju o nameri izlaska“, rekao je neimenovan diplomata EU.

Država koja izlazi iz EU mora i formalno o tome da obavesti Evropski savet prema članu 50 Lisabonskog sporazuma iz 2007. godine, navela je agencija AFP.

Diplomata nije precizirao da li smatra da će Britanija to da izbegne održavanjem novog referenduma, ili će jednostavno da razvlači proces da bi izvukla više iz tog razvoda, ali je naveo da je odluka na Londonu.

AFP navodi da partneri EU smatraju da to zvanično obaveštenje treba da bude upućeno najkasnije do 25. decembra.

KOMENTARI4 komentara

 1. Pera says:

  Pa da, u Irskoj su dva puta držali referendum dok nije prihvaćen evropski ustav. Grčka je rekla NE Evropi i merama štednje a usvojene su mere gore nego da su rekli DA. Ispalo je vaše NE je još jače DA. Evo sada Britanija, naravno da će njihovo LEAVE biti jače REMAIN IN EU:) Šta reći, globalisti... To samo motke mogu da dovedu u red....

  • Vujadin says:

   Samo osiromašeni uranijum, nema drugog lijeka.

 2. Kosta says:

  Da se i ja oglasim povodom tzv BREGZITA, ali ovoga puta sa mnogo vise rime nego u mojim stihovima. Sve cista farsa! Po mom skromnom misljenju, radi se o reziji za dva moguca scenarija. -odugovlaciti dve godine dok se ne razvodni zakon o raseljavanju imigranata, a kako su rekli, referendumu takoitako daje poslednju rec brit. parlament. Druga mogucnost je huskanje EU u rat protiv Rusije, pa da bi sve izgledalo kako London ostaje cistih ruku. Bulavi je svejedno gde BUDE BUM zato bolje... (Sta-vise moguc je zajednicka rezija Rusije i Engleza a sve zbog Ukrajine i jos nekih dodatnih MESNIH ZAJEDNICA.) Uvek sam bio misljenja, a sada i potpisujem da USA nikada nije postojala. Elem, tzv USA je samo desna ruka Engleza koja po svetu cini to sto cini. Kao ostrvska drzavica, Britanija se ne usudjuje da se prikaze kao neprikosnoveni BOSS u svetu, te zato koristi USA. U protivnom bi je Evropljani pojeli za mrsaviji dorucak, a Francuzi i Nemci je simpatisu ponajvise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *