НИСУ ГУРКЕ СЛУЧАЈНО ДОШЛЕ НА КИМ: Курти чека зелено светло да нападне Валач и спреман је на све!

НИСУ ГУРКЕ СЛУЧАЈНО ДОШЛЕ НА КИМ: Курти чека зелено светло да нападне Валач и спреман је на све!

29 октобра 2021

Србија треба да започне дипломатску офанзиву према државама које подржавају премијера лажне државе Косова Аљбина Куртија и у том смислу је веома важна предстојећа посета председника Александра Вучића Великој Британији.

Експерт за безбедност и народни посланик Илија Животић наглашава да је енергетика оружје 21. века.– Ако Приштина успе да отме трафостаницу Валач могла би да користи снабдевање електричном енергијом севера КиМ као метод притиска – рекао је Животић.

Животић наводи да је предстојећа посета председника Александра Вучића Великој Британији изузетно значајна.

– Вашингтон је под снажним утицајем своје привреде које све више улаже у Србију. Имају 15.000 запослених у Србији и граде Моравски коридор. Не би желели да угрозе своје инвестиције тако што би дали подршку Куртију да изврши етничко чишћење. Постоје друге силе које ће дати подршку Куртију који већ месецима игра по танкој линији и бојим се да може да направи хаос. Треба ићи у дипломатску офанзиву према државама које га спонзоришу. Значајна ће бити посета Вучића Великој Британији. Нису случајно Гурке биле ту кад је Курти изазвао хаос. Искористио је њихово присуство и направио велики међународни инцидент из кога нико није извукао ништа добро – сматра стручњак за безбедност.

Животић се осврнуо и на најаву министра спољних послова Николе Селаковића да је више од 10 држава спремно да повуче признање независности КиМ.

– Број је број у УН. Тренутно водимо против Приштине. Једна држава је један глас. Уколико би 10 држава повукло признање то би била велика ствар. Ускоро нас очекује значајна седница Интерпола и видећемо да ли ће Приштина одустати или ће поново тражити чланство. Сада треба обезбедити нашем народу на КиМ што боље услове за живот – рекао је Животић.

Србија треба да делује превентивно.

Експерт за међународну политику и безбедност Дејан Милетић сматра да је данашњи протест Албанаца и Хрвата испред конзулата Србије у Њујорку само наставак стратегије урушавања мира у региону.

– То је координисано деловање свих фактора који би да зауставе Србију и спрече наш раст. То је наставак стратегије урушавање мира у региону. Морамо да се боримо са више елемената. Ово је директно угрожавање мира – рекао је Милетић.

Експерт наводи да је најважније превентивно деловање.

– Треба бити јасан. Србија је одлично спремљена и превентивно делује. Вучић је најавио могућу ситуацију у Валачу. Не треба се мног бринути. Показујемо да су све опције у оптицају и да имамо спремљене реакције. Морамо да будемо спремни на све. САД и ЕУ нису спремни да лако одустану од мира – додао је Милетић.

(Курир)

KOMENTARI5 коментара

 1. da da says:

  Vučić je,PREDAO šiptarima elektroprivredu na Kosovu i Metohiji,a da tužilaštvo Srbije nije reagovalo uopšte na taj vid teške izdaje države.

 2. Ivan Grozni says:

  Ko je predao elektro privredu Albancima? Ko je potpisao Briselski sporazum? Ko je predao Gazivode? Ko je dao pozivni broj KiM?Ko je predao sve institucije: Sudstvo,zdravstvo<katastarske knjige<skolstvo,Zakonodavstvo...Pa NAJ PAMETNIJI medju nama a zove se ALEKSANDAR VUCIC.Sad kuka "nad prosutim mlekom" a ON je sutnuo kofu. Gde god on zabrlja timovi sekte SNSa moraju da idu za njim i da ciste.DALI IMA U SNSu POSTENOG COVEKA SA INTEGRITETOM DA KAZE POPU POP A BOBU BOB? Nemoj sad kukati za Valacom a TI SI GA PREDAO I DOVEO DO OVOGA.

 3. Aleksa says:

  Stavljaš druge ispred sebe da ginu, nejaki čoveče.. Hmmm, mislio sam da su Britanci pametniji..

  • Beli Orao says:

   Не брини ништа Алекса! Неће англосаксонци за шиптаре гинути ,толико нису глупи ! Они ће планове припремити како да се Срби испровоцирају од стране шиптара да би се почео сукоб већих размјера ! Нешто слично Рачку ако си ме разумио ?!

 4. VRSK says:

  Gurke su Nepalci i još su gluplji od šiptara,nikakvi vojnici. Ne bi me čudilo da se u komadu predaju Srpskoj vojisci i policiji u eventualnom sukobu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u