НИСУ ГУРКЕ СЛУЧАЈНО ДОШЛЕ НА КИМ: Курти чека зелено светло да нападне Валач и спреман је на све!

NISU GURKE SLUČAJNO DOŠLE NA KIM: Kurti čeka zeleno svetlo da napadne Valač i spreman je na sve!

29 oktobra 2021

Srbija treba da započne diplomatsku ofanzivu prema državama koje podržavaju premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija i u tom smislu je veoma važna predstojeća poseta predsednika Aleksandra Vučića Velikoj Britaniji.

Ekspert za bezbednost i narodni poslanik Ilija Životić naglašava da je energetika oružje 21. veka.– Ako Priština uspe da otme trafostanicu Valač mogla bi da koristi snabdevanje električnom energijom severa KiM kao metod pritiska – rekao je Životić.

Životić navodi da je predstojeća poseta predsednika Aleksandra Vučića Velikoj Britaniji izuzetno značajna.

– Vašington je pod snažnim uticajem svoje privrede koje sve više ulaže u Srbiju. Imaju 15.000 zaposlenih u Srbiji i grade Moravski koridor. Ne bi želeli da ugroze svoje investicije tako što bi dali podršku Kurtiju da izvrši etničko čišćenje. Postoje druge sile koje će dati podršku Kurtiju koji već mesecima igra po tankoj liniji i bojim se da može da napravi haos. Treba ići u diplomatsku ofanzivu prema državama koje ga sponzorišu. Značajna će biti poseta Vučića Velikoj Britaniji. Nisu slučajno Gurke bile tu kad je Kurti izazvao haos. Iskoristio je njihovo prisustvo i napravio veliki međunarodni incident iz koga niko nije izvukao ništa dobro – smatra stručnjak za bezbednost.

Životić se osvrnuo i na najavu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića da je više od 10 država spremno da povuče priznanje nezavisnosti KiM.

– Broj je broj u UN. Trenutno vodimo protiv Prištine. Jedna država je jedan glas. Ukoliko bi 10 država povuklo priznanje to bi bila velika stvar. Uskoro nas očekuje značajna sednica Interpola i videćemo da li će Priština odustati ili će ponovo tražiti članstvo. Sada treba obezbediti našem narodu na KiM što bolje uslove za život – rekao je Životić.

Srbija treba da deluje preventivno.

Ekspert za međunarodnu politiku i bezbednost Dejan Miletić smatra da je današnji protest Albanaca i Hrvata ispred konzulata Srbije u Njujorku samo nastavak strategije urušavanja mira u regionu.

– To je koordinisano delovanje svih faktora koji bi da zaustave Srbiju i spreče naš rast. To je nastavak strategije urušavanje mira u regionu. Moramo da se borimo sa više elemenata. Ovo je direktno ugrožavanje mira – rekao je Miletić.

Ekspert navodi da je najvažnije preventivno delovanje.

– Treba biti jasan. Srbija je odlično spremljena i preventivno deluje. Vučić je najavio moguću situaciju u Valaču. Ne treba se mnog brinuti. Pokazujemo da su sve opcije u opticaju i da imamo spremljene reakcije. Moramo da budemo spremni na sve. SAD i EU nisu spremni da lako odustanu od mira – dodao je Miletić.

(Kurir)

KOMENTARI5 komentara

 1. da da says:

  Vučić je,PREDAO šiptarima elektroprivredu na Kosovu i Metohiji,a da tužilaštvo Srbije nije reagovalo uopšte na taj vid teške izdaje države.

 2. Ivan Grozni says:

  Ko je predao elektro privredu Albancima? Ko je potpisao Briselski sporazum? Ko je predao Gazivode? Ko je dao pozivni broj KiM?Ko je predao sve institucije: Sudstvo,zdravstvo<katastarske knjige<skolstvo,Zakonodavstvo...Pa NAJ PAMETNIJI medju nama a zove se ALEKSANDAR VUCIC.Sad kuka "nad prosutim mlekom" a ON je sutnuo kofu. Gde god on zabrlja timovi sekte SNSa moraju da idu za njim i da ciste.DALI IMA U SNSu POSTENOG COVEKA SA INTEGRITETOM DA KAZE POPU POP A BOBU BOB? Nemoj sad kukati za Valacom a TI SI GA PREDAO I DOVEO DO OVOGA.

 3. Aleksa says:

  Stavljaš druge ispred sebe da ginu, nejaki čoveče.. Hmmm, mislio sam da su Britanci pametniji..

  • Beli Orao says:

   Ne brini ništa Aleksa! Neće anglosaksonci za šiptare ginuti ,toliko nisu glupi ! Oni će planove pripremiti kako da se Srbi isprovociraju od strane šiptara da bi se počeo sukob većih razmjera ! Nešto slično Račku ako si me razumio ?!

 4. VRSK says:

  Gurke su Nepalci i još su gluplji od šiptara,nikakvi vojnici. Ne bi me čudilo da se u komadu predaju Srpskoj vojisci i policiji u eventualnom sukobu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *