НИСУ НИ СТИГЛИ, А ВЕЋ ИХ ПОПРАВЉАЈУ: Пољска припрема центар за ремонт украјинских „леопарда“

НИСУ НИ СТИГЛИ, А ВЕЋ ИХ ПОПРАВЉАЈУ: Пољска припрема центар за ремонт украјинских „леопарда“

9 марта 2023

Пољска почиње изградњу објеката у којим ће се вршити поправка украјинских тенкова „леопард“, изјавио је данас заменик премијера Пољске и министар одбране те земље, Маријуш Блашчак.

Резервни делови за ове тенкове не производе се већ двадесет година и тренутно их има мање него што би требало, подсетио је пољски званичник, након чега је додао да је то уједно и главни проблем када се ради о тим тенковима, о чему је већ разговарао са немачким колегом, Борисом Писторијусом.Центар за поправку тенкова налазиће се у граду Гљивице, на југу земље, и у њему ће се поправљати сви „леопарди“ коју су већ стигли у Украјину, као и сви они за које се зна да ће Кијеву ускоро бити испоручени.

„Спремни смо да обновимо производњу тих резервних делова, заједно са Немачком. Разговарамо о томе да се ‘леопарди’, који се већ налазе у Украјини или који тек треба да стигну у њу, поправљају у Пољској“, поручио је данас Блашчак.

Он је казао и да је данас у Украјину из Пољске стигло још десет тенкова „леопард 2“ од укупно 14 који су јој били обећани. Тенкове су послали и Канада, Норвешка и Шпанија, а Пољска, како је открио, покушава да убеди Шпранију да Кијеву пошаље још додатна четири тенка.

Варшава је, како је казао, завршила и обуку украјинских војника, који су сада оспособљени да користе „леопарде“.

(РТ Балкан)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    A Poljska je s Ruskih tenkova prešla na Leoparde,Abramse i Južno-Korejske?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u