НИСУ НИ СТИГЛИ, А ВЕЋ ИХ ПОПРАВЉАЈУ: Пољска припрема центар за ремонт украјинских „леопарда“

NISU NI STIGLI, A VEĆ IH POPRAVLJAJU: Poljska priprema centar za remont ukrajinskih „leoparda“

9 marta 2023

Poljska počinje izgradnju objekata u kojim će se vršiti popravka ukrajinskih tenkova „leopard“, izjavio je danas zamenik premijera Poljske i ministar odbrane te zemlje, Marijuš Blaščak.

Rezervni delovi za ove tenkove ne proizvode se već dvadeset godina i trenutno ih ima manje nego što bi trebalo, podsetio je poljski zvaničnik, nakon čega je dodao da je to ujedno i glavni problem kada se radi o tim tenkovima, o čemu je već razgovarao sa nemačkim kolegom, Borisom Pistorijusom.Centar za popravku tenkova nalaziće se u gradu Gljivice, na jugu zemlje, i u njemu će se popravljati svi „leopardi“ koju su već stigli u Ukrajinu, kao i svi oni za koje se zna da će Kijevu uskoro biti isporučeni.

„Spremni smo da obnovimo proizvodnju tih rezervnih delova, zajedno sa Nemačkom. Razgovaramo o tome da se ‘leopardi’, koji se već nalaze u Ukrajini ili koji tek treba da stignu u nju, popravljaju u Poljskoj“, poručio je danas Blaščak.

On je kazao i da je danas u Ukrajinu iz Poljske stiglo još deset tenkova „leopard 2“ od ukupno 14 koji su joj bili obećani. Tenkove su poslali i Kanada, Norveška i Španija, a Poljska, kako je otkrio, pokušava da ubedi Špraniju da Kijevu pošalje još dodatna četiri tenka.

Varšava je, kako je kazao, završila i obuku ukrajinskih vojnika, koji su sada osposobljeni da koriste „leoparde“.

(RT Balkan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    A Poljska je s Ruskih tenkova prešla na Leoparde,Abramse i Južno-Korejske?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *