НИСУ СЕ У КАТАРУ ОСРАМОТИЛИ фудбалери, већ они који су их послали

НИСУ СЕ У КАТАРУ ОСРАМОТИЛИ фудбалери, већ они који су их послали

2 октобра 2016

muslin-kokeza-5t

Пише: Милош Кордић

Гадна се фрка дигла око излета наше фудбалске репрезентације у Катар. Око излета чији је фудбалски резултат 3:0 за Катар. Неко из Фудбалског савеза Србије уговорио утакмицу између 50. (Србија) и 85. (Катар) на Фифиној ранг-листи. Катар наводно позвао, понудио. А неко из седишта на Теразијама или у Старој Пазови, свеједно, пристао и уговорио за, наводно, 100.000 евра, плус плаћени трошкови пута, смештаја и хране.

Мало ли је!

А фрка се у српској фудбалској јавности, у ствари у медијима, дигла због тих 3:0! Осрамотили, веле, Србију и српски фудбал.

Ма каква, човече, срамота: 85. победио 50. И то кога и каквог 50. Педесетог који је уместо А селекције одвео некакву шарену селекцију из домаће Суперлиге (како су ово чемера и јада од домаћег тобож најелитнијег фудбала крстиле наше умне фудбалске главе), али без играча из Војводине. Па је Педесети добио оно што је тражио – три гола од играча, натурализованог Уругвајца, који, по свему судећи, зна да игра фудбал. За разлику од оних које је селектор Славољуб Муслин повео под, велим, фирмом А селекције.

Па коме то још није јасно да је српски фудбал дубоко потонуо и да и даље незаустављиво тоне! Ни Црвена звезда ни Партизан нису овог лета могли даље од квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе. Некадашњи првак Европе и света и финалиста европског Купа шампиона не представљају у европском фудабалу ама баш ништа. Њих се више нико не плаши.

Па чему онда чуђење због резултата у Катару!? И то на утакмици без публике, коју нико није ни преносио. Као да је некаква мистерија у питању – та игра између 85. и 50. на Фифиној ранг-листи.

Није то у Катару била никаква срамота! То је стање које нико у Фудбалској савезу Србије неће, не зна и не сме да призна. И не сме да се удари дланом по челу и да каже: Е, сад је доста!

Лепо се китити медаљама. Али медаље, бар што се спортских игара тиче, доносе они који су одавно отишли из Србије. То су такмичари и такмичарке Про Река, Барселоне, Кила, Бешикташа, Модене, Лиможа, Легије…

Стога, нису се у Катару осрамотили они који су играли – они боље не могу. Осрамотили су се они који су их послали у ту потпуно непотребну авантуру. Послали а да не знају у коме им грму, код куће, лежи зец!

То је у питању. И не само то, наравно. Али…

(Интермагазин)

KOMENTARI4 коментара

 1. Filip says:

  Nema ovde šta da se doda! Bravo gospodine Kordiću, naš fudbal je teško bolestan

 2. Terza says:

  Ali neki lepe pare beru, provode se, imaju, moze se..

 3. Dragi says:

  Vikali su Tole lopove, a došle sve same "poštenjačine". O Toletu ne mislim ništa lepo, da se razumemo, ali o ovim novima, mislim još gore.

 4. Безвезе says:

  "...али без играча из Војводине." Ја сам из Срема, али нисам из Војводине, него из Србије. Кад ће већ једном да нестану кловнови који заговарају отцепљење? Цео чланак да би се истакла "Војводина". Наручио Чанак, па неко потрчао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u