НИСУ СВЕСНИ ШТА ИХ ЧЕКА! Ево ШТА ЧЕKА Амере ако НАПАДНУ Мадура – руски лек за ЗАПАДНУ „БОЛЕСТ“ (ВИДЕО)

NISU SVESNI ŠTA IH ČEKA! Evo ŠTA ČEKA Amere ako NAPADNU Madura – ruski lek za ZAPADNU „BOLEST“ (VIDEO)

25 januara 2019

Usred tenzija između Venecuele i SAD-a, pojavile su se analize u vezi sa odbranom koju ima južnoamerička zemlja i kako se može savladati.

Magazin Militari Voč analizirao je situaciju i uočio da Venecuela ima naprednu, vojnu opremu. Zemlja ima poslednje verzije ruskog borbenog aviona Su-30 „MK2“, koji poseduje mnogo modernije radio-elektornske sisteme, moćno oružje kao i neuporedivo bolje upravljanje.Važno je napomentuti da se SAD nisu nikada suočile sa neprijateljima koji poseduju Su-30 „MK2″, generaciju 4+ borbenih aviona, koji poseduju značajne prednosti u odnosu na američke baze vazduhoplovnih snaga, koje se sastoje od F-15 ,“Eagle“ i F-18E ,“Super Hornet“ borbenih aviona.

Magazin je takođe primetio da se sve može promeniti uvođenjem visoko modernizovanog borbenog aviona F-15X, ali SAD treba da ih primi tek posle 2020. godine.

Još jedna poteškoća sa kojom bi se Amerikanci susreli jeste venecuelanski protivazdušni sistem odbrane, koji uključuje ,“Buk-M2″ i „S-300VM“ sistem, od kojih se oba smatraju najnaprednijim od relevantnih klasa, a SAD se borila sa nekoliko država sa takvim sistemom.

Prema magazinu, američke letelice četvrte generacije nisu dizajnirane za sukob sa naprednim i modernizovanim sistemima protivazdušne odbrane poput S-300.

Kada se ukombinuje četvrta ruska generacija borbenih letelica i protivazdušni sistem odbrane koji Venecuela ima, može se zaključiti da zemlja ima „,nesavladivu barijeru“ protiv američkih avionskih flota.

Jedina mogućnost za SAD jeste korišćenje flote pete generacije borbenih aviona, koju danas čine borbeni avioni F-22. To bi bio jedini način da Amerika pokuša da probije venecuelansku odbranu, pošto F-35 neće biti u stanju da se suoči sa Su-30MK2 borbenim letelicama zbog problema sa radarom.

Dodatno, SAD mogu koristiti svoje krstareće rakete lansirane pomoću strateških bombardera B-25. Međutim, američki mediji su uočili da ruski odbrambeni sistem može presresti ove misije. Ipak, njihove mogućnosti su ograničene i sa masovnim napadom, neke od ovih raketa mogu probiti venecuelansku odbranu.

Venecuelanska slaba tačka bila bi odsustvo utvrđenja u njenim vazdušnim bazama i protivazdušnim odbrambenim sistemima, što može omogućiti SAD da pokuša da dopre do zemlje sa većom efikasnošću, a to samo ukoliko bude koristila američke borbene letelice četvrte generacije.

(Srbija Danas)

KOMENTARI8 komentara

 1. raikkonen says:

  Aircraft Origin Type Variant In service Notes Combat Aircraft Sukhoi Su-30 Russia multirole Su-30MK2 23[11] F-16 Fighting Falcon United States multirole F-16A 19[11]..sa ovim ce da ratuju..sa 42 borbenih aviona?

 2. milorad says:

  venecuela je SLABA, latino priče su uglavnom nepouzdane i kao borci oni su LOŠI BRE.Maduro podhitno mora daiphpsi komplet opozicuju koja je uz samoproglašenog diktatora ,ZAJEDNO SA PORODICAMA, PA NE MOŽE BITI DA SINČIĆ DONOSI PARE MAMICI ZA NEDELJNI PASULJ, I DA TA CELA FAMILIJA NIJE NEPRIJATELJ SOPSTVENOG NRODA, NAJBLIŽIH KOMŠIJA BRE, MA SVE UZA ZID I TO ODMAH.

 3. Roy says:

  To i nije toliko bitno ko sa cim raspolaze nego hoce li to sto ima upotrebiti kad zatreba i onako kako treba ili ce pociniti izdaju i napraviti propuste koji ce dovesti do razbijanja odbrane i drzave. Po dosadasnjim analizama vojska Venecuele je suplja i puna spijuna i izdajnika, a tu onda ne pomaze ni S-400.

 4. Bole says:

  Eto budala američkih. Analiza kako napasti zemlju koja njih nije napala niti to namerava.

 5. A akoM says:

  USA je razbila SSSR bez ispaljenog metka,srušila Libiju,Irak,Siriju itd.maltene bez gubitaka,ako na Ruskim granicama dovrši okruženje Rusije svojim raketama i proturaketama onda će napasti i uništiti i Rusiju u dvadeset(20)minuta,a vi joj se grozite u njenom dvorištu!!!Neznam jel to smiješno ili tužno!Rusi će biti pametniji,prodat će Venecueli avione itd.za skupe pare,ali neće za njih ratovati jer znaju da nemaju šanse u USA dvorištu!Evo su prije par dana tamo samo sletili svojim aviobombarderima,i evo USA odgovora,a ruski avioni nazad doma!Venecuela nije ništa naučila od Ukrajine,ali bude!A Rusi isto neka gledaju i uče kako Velike Sile drže svoje dvorište čistim od nametnika!Nažalost,zemlje koje su u dvorištima Velikih Sila,ponekad ne shvaćaju svoju situaciju pa čine fatalne greške koje skupo plaćaju!

  • Roy says:

   Ajde pricaj nam malo o tome. Posto vidim da te u crkvi neko dobro, dobro potkovao otrovom i mrznjom sad bi bi red da to i pokazes koliko su te nafilali. Nesreco ne znas da je Rusiju Bog stvorio i da su svi koji su je napali bili unisteni. Bijedan si i jadan.To sto si nabrojao Rusi ce satrati u par minuta.

 6. Don Kihot says:

  Trebalo je Maduro da (kako zna i umije) napravi sa Rusijom ili Kinom neku vrstu sporazuma sličnu onom koji je Asad načinio sa Rusijom, pa makar i nepovoljniji od Asadovog, samo da spase državu jer ga je izabralo 2/3 građana...Istina, to nije ni malo lak projekat - uvaliti se Amerima pod prozor, ali ako su oni to uradili Rusiji trebalo bi i Rusija da stisne petlju pa im se ušuška u komšiluk!!!

 7. opet ja says:

  Znaju Ameri čime raspolaže Venecuela i zbog toga ih ne napadaju. Kauboji napadaju samo slabe i male države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *