НИСУ ЗНАЛИ ГДЕ ДА БЕЖЕ! Турске снаге доживеле пакао на фронту! Жртве на све стране!

NISU ZNALI GDE DA BEŽE! Turske snage doživele pakao na frontu! Žrtve na sve strane!

2 januara 2021

Turske oružane snage su, kako se izveštava, u subotu bile napadnute na severoistoku gubernije Alep, što je rezultiralo nekim žrtvama u njihovim redovima.

Prema izveštajima opozicije, položaji turskih oružanih snaga našli su se na udaru u okrugu Al-Bab u Alepu nakon što su snajperisti otvorili vatru na njihove trupe.U izveštajima se navodi da su najmanje dva turska vojnika ranjena i odvedena u obližnju bolnicu na lečenje; njihov trenutni status je nepoznat.

Kao odgovor na napad, turske oružane snage i njihovi saveznički militanti lansirali su nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema položajima Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica za zaštitu ljudi (IPG) u severnom delu gubernije Alep.

Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za snajperski napad, turske oružane snage i njihovi saveznici gađali su SDF i IPG u ruralnom Alepu.

Treba napomenuti da Ankara smatra da su SDF i IPG „teroristički entiteti“ koji su sirijski izdanak Kurdistanske radničke partije (PKK), grupe zabranjene u Turskoj.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Arapi ginu, Izrael trlja rucice.

  2. Pidza says:

    Zrtve na sve strane eh idiote

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *