Њемцова су убиле западне обавештајне службе, сумња се на Енглеза

Njemcova su ubile zapadne obaveštajne službe, sumnja se na Engleza

28 februara 2015

510202Piše: Petar Akopov

Ubistvo Borisa Njemcova nesumnjivo je političko.

Političko ubistvo koje je najgromkije odjeknulo u postsovjetskoj Rusiji.

Ovo ubistvo je provokacija koja je na ruku samo petoj koloni u zemlji.

Petoj koloni kojoj je pripadao i sam ubijeni političar. Jer, nesuđeni naslednik Borisa Jeljcina i jedan od vođa“blatne“ opozicije sada će postati njen simbol. Postaće to u trenutku kada je sama opozicija ostala bez ikakve sange, a njen „razbijač“ Navaljni doepeo u slepu ulicu.

Njemcov je bio jedan od najotkačenijih antiputinista. Nešto poput Garija Kasparova koji je odavno otišao u inostranstvo.

Zajedno sa Aleksejem Navaljnim, on je bio motor „blatnih aktivnosti“ i jedan od glavnih posrednik između uslovnog štaba ruskog Majdana i anglosaksonskih igrača…

Antiputinskom protestu više ništa ne može pomoći…

Nešto slično sam očekivao još 2012…

I najzadrtijim je posle Krima postalo jasno da Majdan (u Rusiji) nema ama baš nikakve šanse. A u takvim situacijama se ide na krajnje mere – jedna od njih je prinošenje sakralne žrtve.

Tačnije, na ubistvo svojih da bi za to mogli da okrive „strašnog tiranina“ Putina. Tako je Putin već dizao u vazduh zgrade po Moskvi, pokušavao da u zatvoru umori Mihaila Hodorkovskog, on je ubio (opozicionu novinarku) Anu Politkovsku, zadavio demokratiju, uništio opoziciju, započeo rat – sve u svemu, takvom čoveku je bilo prosto ko pasulj da ubije Njemcova…

…Malo je onih koji ovako razmišljaju, ali – ovako razmišlja onaj veoma aktivni i histerični „blatni čovek“.

A još kad mu se napomene o intervjuu (Njemcova) od pre tri nedelje pod naslovom „Bojim se da će me Putin ubiti“ „Sabesednik“ od 10. februara – to, zajedno sa fotografijama leša sa Kremljom u pozadini, ostavlja neizbrisiv utisak. Onda iznenada zamute sa Majdanom u Moskvi i šatorima na mostu i parolama „Ne odlazimo odavde dok tiranin ne ode“…

Na svu sreću, ništa im neće poći za rukom – neće biti ničega zato što su oni strašno daleko od naroda. Toliko strašno da nikoga ne uzbuđuje ono što se događa sa ljudima koji se bezmalo ponose svojim prezirom prema Rusima. Nikoga osim njih samih.

Dakle: uzalud su ga ubili.

Neće biti ničega osim vriske i dreke dve-tri nedelje, osim histerije, bujice psovki i prokletstava na račun Putina i Rusije koja „jede svoju decu“. Sve će se to morati istrpeti, kao što se podnosi ponašanje opsednutog koji se ničim i nikako ne može dozvati pameti…

Naravno, tokom te dve-tri nedelje će i zapadne televizije pokazivati reportaže o „demonstrativnom ubistvu glavnog političkog oponenta Vladimira Putina koje vlast ne želi da pošteno istraži“. Sve će to ići sa mesta ubistva. Uz naglašavanje: „Ovde, bukvalno naspram Kremlja“… a potom će se emitovati izjave „gnevnih Moskovljana“.

Ne znam ko je bio izvršilac ubistva, a to i nije od principijelnog značaja. To je mogao da bude unajmljeni profesionalni ubica, mogao je da bude i bivši saradnik specijalnih službi (to bi im još više leglo – „FSB ubila Njemcova“), a mogao je da bude i bilo ko. Ali, naručilac ovakvog ubistva mogao je da bude samo onaj kome je ono bilo potrebno – anglosaksonske tajne službe koje su delovale zajedno sa ljudima poput Hodorkovskog ili bez njih.

Dokazi?

Ako nadležni državni organi uspeju da brzo razotkriju lanac događanja – imaćemo priliku da vidimo i dokaze. A ako ih ne bude – neće to biti ništa iznenađujuće.

Jer, da je overavajući metak u Raspućina opalio oficir egleske obaveštajne službe – saznali smo tek nakon 80 godina.

Uz Njemcova bi ime tog oficira išlo još više nego uz Grigorija Jefimoviča Novih (Raspućina). Ali, o pokojnicima – ili dobro ili ništa.

Samo, nije reč o ubijenom, ngo o onome ko ga je ubio. Jer, isti su ga ubili.

RAMZAN KADIROV: Nemcova su ubile zapadne obaveštajne službe

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov smatra da iza ubistva opozicionog političara Borisa Nemcova u Moskvi stoje zapadne obaveštajne službe. Kadirov je rekao da napad na život svakog građanina Rusije treba kazniti.

– U centru Moskve ubijen je Boris Nemcov. Samo su snage koje su zainteresovane za raspirivanje tenzija spremne na  takav izdajnički korak. Nema sumnje da je ubistvo Nemcova organizovano od strane obaveštajnih službi Zapada, tražeći sva sredstva da izazovu unutrašnje sukobe u Rusiji. Ovo je njihova praksa – kaže Kadirov.

Kadirov takođe ne isključuje moguću vezu ubistva Nemcova sa situacijom u Ukrajini, dodajući da su likvidaciju mogle da izvrše i ukrajinske službe bezbednosti.

U svom obraćanju Kadirov je izrazio saučešće porodicama i prijateljima ubijenog političara.

(Fakti.org, Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ruslan says:

    Ne budite naivni, Borisa su ubili ukrajinski fašisti uz logistiku CIA, dakle ista ekipa koja je iz Su-25 gadjala malezijski avion. Pre toga, oni su lepo saznali da on ima ukrajinsku ljubavnicu, koju su ubedili, on nice or hard way, da radi za njih. Iako je Boris bio njihov totalni pristalica, a razume se ruski izdajica, resili su da bude "zrtveno jagnje", za slavu ukrainskog fašizma, ne bi li ponovo optuzili Rusiju ka bad gays, a oni su kao good gays ubili preko 1000 civila u Novorusiji. Šta biva te noći, nakon vešere ljubavnica predlaže Borisu da malo prošetaju na svež vazduh. Ona je bila obučena u belo, kako bi pratiocu i ubici bilo lakše da ih slede. Nakon izlaska iz restorana pratilac javlja ubici njihov smer kretanja, tako da je bilo sve lako. Ubica je pucao samo u Borisa, zašto? Zato što nisu hteli da ubiju svoju zemljakinju i kolaboratorku. Da su bili neki drugi egezekutori ili muslimani bila bi i ona mrtva. Već sutradan, CIA obilazi njenu majku i daje instrukcije kako da se ponaša, a personal ukrainske ambasade štiti i šalje ljubavnicu za Kiev. Kakva priča, može i film da se snimi? Za Rodinu, za Staljina, živela Novorusija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *