ЊУЈОРК СЕ СПРЕМА ЗА ДАН Д! Никла пољска болница у Централ парку (ВИДЕО)

NJUJORK SE SPREMA ZA DAN D! Nikla poljska bolnica u Central parku (VIDEO)

30 marta 2020

Radovi na postavljanju velike poljske bolnice u Central parku u Njujorku, gde već postoji oko 50.000 kreveta, počeli su danas, a očekuje se da će već u utorak biti spremna da primi nove pacijente obolele od koronavirusa, a kojih u “Velikoj jabuci” ima 33.776.

Na istočnoj strani parka okrentuoj ka bolnici Maunt Sinaj nalaziće se 14 šatora sa 68 kreveta, biće tu i intenzivna nega sa respiratorima. O pacijentima će se brinuti tim lekara i sestara koji je pomagao zaraženima od ebole u Zapadnoj Africi, ali izbeglicama iz Sirije u Iraku, pogođenima u zemljotresu u Ekvadoru.

Koordinator zdravstvenih radnika Eliot Tenpeni rekao je da očekuje da će bolnica moći da počne da radi za 48 sati.

SAD, koje imaju 320 miliona stanovnika danas imaju 142.106 obolelih, a umrlo je 2.479 ljudi. Najviše pozitivnih na koronavirus u SAD ima u državi Njujork, i taj broj je danas prešao 50.000.

U ponedeljak će u grad doploviti i vojni brod bolnica koja ima 1.000 kreveta i nekoliko operacionih sala.

Osim toga što su čelnici grada procenili da će im uskoro biti potrebno 140.000 kreveta, gradu nedostaje i zaštitna oprema, i respiratori i medicinsko osoblje. Deo problema je rešavan i tako što je sestrama ponuđeno 100 dolara na sat. One u taj grad, u kome živi 8.7 miliona stanovnika dolaze iz svih delova države.

Gradonačelnik Bil de Blasio najavio je da će 5. april biti Dan D za Njujork.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Velika smrt ocekuje se... Raspad planete... Rat za hleb... Kazna nad chovekom...

  2. Zoran says:

    Ovi bogatiji otisli iz NY na Floridu. Ovi na Floridi kukaju ce im donesu koronu, a druga strana odgovara: Mi imamo tu kuce, imamo pravo da dodjemo. Ko ostaje u NY? Pa NAIVNI GLOBALISTI. Sad uzivajte. Mi smo u mestu od 15K stanovnika, setam, sve isto skoro kao i pre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *