НЕВЕРОВАТНА ИЗЈАВА Расима Љајића у вези ГМО и ЕУ!

NEVEROVATNA IZJAVA Rasima Ljajića u vezi GMO i EU!

30 avgusta 2016

RasimLjaicGMO_zps5d7a5775Rampa za promet GMO proizvoda u Srbiji, rampa je i za ulazak Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju, a čak i da ta rampa bude podignuta, Srbija može da postavi uslove koje trgovac mora da ispuni da bi trgovao u zemlji, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić i podseća da su druge zemlje to koristile da zaustave na granici GMO proizvode.

A ukoliko Srbija želi da uđe u Svetsku trgovinsku organizaciju, upozorava Ljajić, zakonima ne sme da ograničava promet bilo kojih proizvoda, pa tako ni onih genetski modifikovanih, rekli su za TV N1 u Vladi Srbije.

Sa druge strane, Ljajić ukazuje i na načine da država ograniči promet GMO proizvoda, pa čak i da ga onemogući.

– Možete da kažete da su potrebne analize domaćih laboratorija koje će dati ocenu da li taj proizvod može da bude stavljen u promet. Potrebni su sertifikati domaćih instituta da bi mogao da bude u prometu. Možete još deset drugih nalaza da tražite od onog ko želi da trguje takvim proizvodom – kaže ministar.

Na konstataciju TV N1 da će se formalnim ukidanjem zabrane otvoriti pitanje može li se u budućnosti dogoditi da se rampa za ove proizvode podigne, Ljajić kaže da dilema „za ili protiv GMO“, mora da bude stvar struke.

– Nama o tome komentarišu diletanti. To je vrlo ozbiljno i osetljivo pitanje. Treba razumeti bojazan stanovništva, jer su se svega naslušali, i da ne bismo govorili mi koji možda o tome pojma nemamo, neka govore stručnjaci, genetičari… – navodi Ljajić.

KOMENTARI8 komentara

 1. MRTVA HERCEGBOSNA says:

  DA BOG TI SE DECA I SVI IZ SANDŽAKA NAJELI CRNIH JABUKA I CRVENIH KUKURUZA :-)))

 2. Rale says:

  Neka tim smećem hrani svoju decu.Govno korumpirano.

 3. ivan says:

  kod nas se najgori zakoni uvode uz standardno opravdanje da je to uslov ulaska u eu i sto. a niko ne govori ZAŠTO je srbiji interes da uđe u eu i sto, kada proizvodnju više gotovo ida nemamo, a sve te "povoljnosti" se odnose na navodno veće tržište na koje treba da plasiramo proizvodnju koju su ukinuli i likvidirali!!!! ko je ovde lud, pa mi nemamo proizvodnih kapaciteta da proizvedemo onoliko koliko moskvi treba za mesec dana, a kao vthunski interes su nam sto i eu! rusi bi kupili 100 puta više robe, otvorili naam tržište i čekaju 20 godina a mi razvaljujemo privredu i državu da bi imali pristup eu tržištu gde NEMAMO NIKAKVE ŠANSE da prodamo bilo šta. još nam putin nu?dio 10 mlrd evra da povećamo industrijske kapacitete da bi mogli više da im prodajemo, ove naše džukele ga odjebale...

  • Jovan says:

   Tacno. Za sve nenormalne zakone i druge bolesne eksperimente nad sopstvenim narodom (od 2000.- te do danas ) DOSmanlije i Vucic govorr da to traze nasi neprijatelji (EU, USA, ... ) . Unistili su svu industriju i rudarstvo, trgovinu, banke,.. e sad je na red doslo da uniste i normalnu poljoprivredu i da truju srpski narod. Sve kvisling do kvislinga koji su "clanovi-potrckovci" zapadnih mafijasko-teroristickih polutajnih organizacija po cijim nalozima rade.

  • Sekula says:

   Interes je ogromand a se uđe u EU, jer će tada da se otvore EU fondovi, a onda će ovi koji su bliže vlasti moći više da kradu. To je sva filozofija koja postoji oko pristupa EU. Što se tiče građana, sve bitno će ostati isto.

 4. Pero Joksimovic says:

  Mujo se bavio genetskim modifikacijama i - ukrstio Svice i Fatine picajzle, pa uveće kad je rašćepi ona mu svjetli ko Los Anđeles.

 5. Sekula says:

  Fašistički plaćenik, i trovačko pseto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *