Nova Vlada Srbije do 24.08.

Nova Vlada Srbije do 24.08.

17 avgusta 2013

Vlada_Srbije_zastavaKo će biti ministri i kako će okvirno izgledati nova vlada znaće se 24. avgusta, dva dana pre nego što skupština započne raspravu o tom pitanju, pišu Novosti.

Beogradski dnevnik navodi da bi sledeće subote trebalo da se sastane Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS), a odmah zatim i da se održi glavni odbor te stranke.

Tokom sledeće nedelje „karte“ će otkriti i Socijalistička partija Srbije (SPS), navode „Novosti“ kojima je premijer Ivica Dačić rekao da socijalisti narednih dana, takođe, imaju sastanak Predsedništva.

„Obavićemo konsultacije o svim resorima i izaći sa svojim kandidatima za ministre. Ta pitanja su u ingerenciji Predsedništva i na njemu ćemo doneti konačnu odluku“, rekao je Dačić.

List podseća da je ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručila u petak da će se narednih dana intenzivirati razgovori o rekonstrukciji na svim nivoima.

„Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima. Informacije koje se pojavljuju u medijima o posebnim ministarstvima evropskih integracija i zaštite životne sredine samo su spekulacije jer razgovori još traju, i unutar SNS i sa partnerima. Sve će biti poznato 26. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu“, kazala je Mihajlovićeva.

List dodaje da je, osim nastavka „varničenja“ na relaciji naprednjaci -socijalisti, ministarka energetike u petak otvorila i pitanje sprege tajkuna i nekih političara i „iznajmljivanja“ pojedinih analitičara, koji bez argumenata napadaju Aleksandra Vučića i SNS.

„Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković?“, zapitala je Mihajlovićeva.

List navodi, pozivajući se na izvore iz vrha Ujedinjenih regiona Srbije (URS), da će ta stranka naredne nedelje imati seriju sastanaka, na kojima će se razmatrati njihovi dalji politički potezi.

„Trebalo bi da regionalisti definišu svoje dalje opoziciono delovanje, a nije isključeno ni da se na dnevnom redu nađu i kadrovske promene u stranci“, pišu „Novosti“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *