НОАМ ЧОМСКИ ДОЖИВЕО МОЖДАНИ УДАР

NOAM ČOMSKI DOŽIVEO MOŽDANI UDAR

13 juna 2024

AMERIČKI lingvista, filozof i društveni kritičar Noam Čomski (95) doživeo je moždani udar prošlog juna i od tad se oporavlja u bolnici u Brazilu, preneo je magazin Tajm.

– Teško govori, a desna strana tela mu je oduzeta – navodi magazin.Kako se navodi, Čomski i njegova supruga Valerija preselili su se u njen rodni grad Sao Paulo, kako bi njemu bilo dostupno specijalizovano lečenje, a Čomskog su svakog dana na odeljenju intenzivne nege posećivali neurolog, pulmolog i logoped.

– Njegovo stanje se od tada značajno poboljšalo, napustio je intenzivnu negu i sada je u regularnoj sobi – navodi Tajm.

List Folja de Sao Paulo navodi da je bilo upadljivo ćutanje Čomskog o ratu u Pojasu Gaze, pošto se o tome nije oglašavao uprkos pozivima njegovih pristalica i medija, dodajući da bi on sigurno “podigao levu ruku u znak besnog lamenta“ kada bi video slike stradanja u Gazi. List dodaje da Univerzitet u Sao Paulu razmatra da Čomskog imenuje za profesora lingvistike i političkih nauka.

Čomski se smatra za jednog od najplodnijih i najcitiranijih živih naučnika, koji je poznat po teoriji transformativno-generativne gramatike, kao i po političkom aktivizmu i kritici američke spoljne politike, kapitalizma i masovnih medija.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Noam Čomski. Jedan od najplodnijih i najcitiranijih živih naučnika. Rekao bi on, ne bi ćutao o ratu u Pojasu Gaze. Ali nije dobio dozvolu od Sionskih Mudraca. ………………..Ali se veoma jasno izjasnio o ratu u Ukrajini, u korist ruske krivice. Šta ćete, moralo se. Kad Mudraci daju nalog, onda i kritičar američke spoljne politike, kapitalizma i masovnih medija mora da nastupi po nalogu centralnog komiteta.

  • test01 says:

   Doticni se takodje izjasnio u toku koNvida, da sve nevakcinisane treba pohapsiti i zatvoriti u kampove (naci nacin - verovatno je moguce naci taj govor ako nije uklonjen sa youtube). Tzv humanista kao i svi ostali zionisti-komunisti-fasisti!

 2. persida says:

  Comski je ljiga od coveka. On je Krcun cionizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *