НОАМ ЧОМСКИ: „Трампови републиканци опаснији од Исламске државе!“

NOAM ČOMSKI: „Trampovi republikanci opasniji od Islamske države!“

12 maja 2017

Američki lingvista i filozof Noam Čomski smatra da je Republikanska partija predsednika Donalda Trampa najopasnija organizacija na svetu, opasnija i od Islamske države, a to obrazlaže udaljavanjem aktuelne američke administracije od ostatka sveta po pitanju klimatskih promena.

Kaže da je svestan koliko je to ekstremna izjava, ali da čvrsto veruje u to, te pita: „Da li je ID posvećena pokušajima da uništi izglede za organizovano ljudsko postojanje?“.

U razgovoru za BBC on je primetio da ne samo da se ništa ne radi po pitanju klimatskih promena, već se i ubrzava trka ka propasti.

U tom je smislu, kako ocenjuje, najznačajniji aspekt Trampovog izbora – i ne samo Trampa, već i republikanaca, upravo njihovo udaljavanje od ostatka sveta po pitanju klimatskih promena.

Izbor Trampa će definitivno ostaviti posledice na svet, prenosi Indipendent stavove Čomskog, koji tvrdi da su se demokrate u SAD odrekle radničke klase još pre četiri decenije, a republikanci koji kažu da nisu, zapravo su njihov klasni neprijatelj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *