NOBELOVAC PRIZNAO: Pogrešio sam što sam podržao bombardovanje Srbije

NOBELOVAC PRIZNAO: Pogrešio sam što sam podržao bombardovanje Srbije

12 novembra 2014

Ginter-Gras-1Nemački nobelovac Ginter Gras izjavio je da je napravio pogrešnu procenu kada je podržao NATO bombardovanje Srbije 1999. godine i naglasio da bi danas postupio drugačije.

Gras je u intervjuu rekao da je pre 15 godina mislio da postupa ispravno, ali da je to bila pogrešna procena.

„Trebalo je predvideti da će akciju predvoditi Amerika, da se neće zaustaviti na Kosovu i Metohiji i da će se proširiti na Srbiju. To je bila moja pogrešna procena. Danas bih se sa dodatnim iskustvom sa američkim vojnim intervencijama i njihovim posledicama zalagao protiv bombardovanja“, rekao je Gras za nedeljnik „Vreme“.

On je naveo da je „treći svetski rat u toku“ i naglasio da će budući istoričari raspravljati o tome kada je tačno počeo.

„To je proces koji se razvija tiho i postepeno, koji se proteže od jednog do drugog bojišta koja su daleko jedno od drugoga, a ipak je kod svih očigledna nemoć politike i snaga privrede koja je preuzela primat“, objasnio je Gras.

Gras je naglasio da ranije nikome ne bi palo na pamet da konflikt sa Rusijom zbog Ukrajine ima veze sa onim što se dešava u Siriji, a oni su, kako je rekao povezani zbog sveopšte nemoći politike da se problemi reše pregovorima.

„Ako je tu nafta, onda se napada, ako nema nafte, onda ne“, zaključio je Gras.

KOMENTARI2 komentara

  1. Nebojsa says:

    Kakav licemer! Da je pravi intelektualac znao bi već tada šta se dešava! On ni malo ne haje za srbske žrtve , za bacanje osiromašenog uranijuma ! Njemu je jedino frka što je treči svetski rat u toku!!! S čime će on pred Bog Očigledno da je čovek vaspitan u duhu (sad ne znam da li ću dobro napisati) ibermeshen!!! Ni trunka kajanja za ono što je učinjeno, jer zasto bi on to osećao, mi niza rasa nemamo osećanja! Zato sa ovakvima ne treba raditi nikakve intervjue! To što je on nobelovac, ne znači ništa, zato što smo odavno videli kako se dodeljuju te nagrade!

  2. Četnik says:

    Ajde laži više ! Mi smo budale ne znamo da su resursi u pitanju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *