NOĆAS POČEO RAT: Preko 40 raketa ispaljeno na Izrael

NOĆAS POČEO RAT: Preko 40 raketa ispaljeno na Izrael

9 jula 2014

bombardovanje-pojas-gaze-gaza-izrael-palestina-jafrianews-com-650x487Izrael se večeras našao na udaru žestoke baražne vatre iz pojasa Gaze i sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se i u centralnom delu zemlje, području Jerusalima i na severu kod Binjamine, udaljene više od 50 kilometara od Tel Aviva, javljaju izraelski mediji.

Preko 40 raketa ispaljeno je u taj deo Izraela i to je najveći broj dugometnih raketa ikada ispaljenih iz pojasa Gaze. Protivraketni sistem „gvozdena kupola“ presreo je više raketa i nije bilo ozbiljnijih povreda tokom napada.

Dva projektila su presretnuta iznad područja Tel Aviva i dve eksplozije su se čule u Jerusalimu ubrzo posle sirene, oko 22 sata po lokalnom vremenu. Hiljade stanovnika grada je brzo ušlo u skloništa za bombe.

Policijski portparol Miki Rozenfeld rekao je da ni jedna raketa ispaljena iz Gaze nije pala direktno u Jerusalim, ali su po svoj prilici dve eksplodirale nadomak grada. Sirene su se čule u Rišon Lecionu, Bat Jamu, Holonu i Bnei Braku.

Izraelske vazduhoplovne snage napale su 50 ciljeva u pojasu Gaze za poslednja dva sata u sklopu iperacije Zaštitna ivica, čime je ukupan broj pogođenih meta dostigao 200. Napadi iz Gaze na centralni Izrael označavaju proširenje radijusa raketiranja.

Prva raketa iz Gaze dospela je do Tel Aviva za vreme vojne operacije protiv Hamasa u novembru 2012. godine. Cilj nove operacije je da se zaustavi raketna vatra iz te palestinske teritorije. Izraelska vlada odobrila je mobilizaciju do 40.000 rezervista, nagoveštvši moguću kopnenu ofanzivu koja je izbegnuta 2012. U međuvremenu raste broj palestinskih žrtava i od početka ofanzive dostigao 19, uključujući troje dece.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Uzas... Kad ce vise prestati sa ovim ubijanjem nije mi jasno. 50 i kusur godina se ubijaju i malo im covece Bozji.

  2. IVAN BABANOVSKI says:

    NOVA INTIFADA JE REZULTAT TOTALNOG PORAZA ZAPADNIH TAJNIH SLUZBI NA PROSTORIMA MUSLIMANSKO-IS- LAMSKO-ARAPSKIH TERITORIJA GDE PENTAGON I CIA IMAJU SASVIM RAZLICITE BEZBEDNOSNO-VOJNE PA I POLITICKE INTERESE. WASHINGTON POD OBAMOM JE STAVIO IZRAEL KAO ZRTVENOG JARCA DA BI SPASAVAO SVOJE PARTNERE IZ RIJADA - VAHABITE I NJIHOU BRATIJU ANGAZOVANU OKO AL KAEDE I SVIH STRUKTURA RADIKALNOG ISLAMA KOJI BAS SAD I IZRAEL SMATRAJU NAJVECOM SATANO. MEDJUNARODNA JAVNOST MORA DA DOZNA DA SE SVE OVE OPERACIJE IZ PALESTINE DOZIRAJU I LOGISTICIRAJU IZ VELIKH TAJNIH SLUZBI. A ZNASE KOJE SU NAJVECE I NAJMOCNIJE I KOJE SVET VISE OD POLA VEKA DRZE PRED AMBISOM NOVOG SVET- SKOG VELIKOG RATA.

  3. Mirsad Rahic says:

    kako si ti glup covjek, ivane! izrael zrtveni jarac?! pa gdje ti zivis, isprani mozgu jedan! Amerika je najveca kurva Izraela, ni jedan medij na svijetu ne prenosi, ili ako prenosi, ne osudjuje ove napade Izraela, na pojas gaze. Tolika je moc Izraela ili bolje reci cionista koji njim vladaju. Ove "operacije" iz palestine, glupane jedan, nisu nista drugo vec ubaceni spijuni izraela, koji ispaljuju rakete na izrael, znajuci da ni jedna nece imati nikakav efekat, radi "Stita" kojeg je Amerika poklonila izraelu, i koji kosta nekoliko milijardi dolara, toliko o zrtvenom jarcu, konju jedan slijepi, a zaslijepljen si ovakivim portalima, koji lizu guzice svakom ko im plati. i ove rakete ispaljene na izrael samo sluze kao povod da se polako ali sigurno istrebljuje palestinski narod i cisti cionisticka tvorevina izrael, procitaj malo "Elder Protocols of Zion", pa ce ti biti jasnije malo stvari. nemoj lupati samo zato sto ne volis muslimane. Ovaj cionisticki plan su ti nabolje objasnili Rusi, tvoja " braca", vjeruj njima ako vec ne vjerujes meni, posljednji ruski car i njegova porodica su bili ubijeni od strane boljsevika finansiranih od strane cionista. Zasto Putin ne dozvoljava americkim i evropskim medijima da seru po rusiji? Upravo da ne bi djelovali kao ovi portali gdje vidis kako, kao palestinci napadaju izrael! SMijesno!!! Otvorite oci!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *