НОЋНИ РАЗГОВОРИ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ: Шојгу жестоко одговорио америчком колеги!

NOĆNI RAZGOVORI RUSIJE I AMERIKE: Šojgu žestoko odgovorio američkom kolegi!

8 oktobra 2019

NA inicijativu američke strane, minule noći došlo je do telefonskog razgovora između ministara odbrane Sjedinjenih Države i Ruske Federacije – Marka Espera i Sergeja Šojgua.

Nezvanično, glavne teme su bile Sirija, strateška stabilnost u svetu i kontrola naoružanja.U septembru je između Espera i Šojgua došlo do „beskontaktnog duela“.

Šef Pentagona je izjavio da Rusija treba da promeni ponašanje i da počne da fgunkcioniše kao „normalnija zemlja“ – da bi SAD sa njom sarađivale.

Šojgu mu je na to poručio: „Ako je ono što SAD rade mera normalno – mi radije ostajemo nenormalni“.

Telefonski razgovor ministara odbrane glavnih nuklearnih sila usledio je samo pet sati nakon što je predsednik SAD – Donald Tramp – obznanio svetu da su oružane snage njegove zemlje toliko moćne da mogu da u svakom trenutku izvedu „odlučujući udar“.

Na tu temu je dodatno rekao: „Kada sam došao na vlast, naše trupe su bile potpuno iscrpljene. Sada su naše oružane snage moćnije nego ikada dosad. Beskrajne glupe ratove smo završili! Sada ćemo se fokusirati na veliku scenu, znajući da uvek možemo naneti odlučujući udar“.

Američki lider nije precizirao ni po kome bi bio nanet takav udar, ni šta bi mogao biti razlog…

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Amerikanizam je bolest uma, mole se lekari da daju odgovor na tu bolest.

 2. persida says:

  Amerikanizam je bolest uma, mole se lekari da daju odgovor na tu bolest.

 3. Mile says:

  Kako je Šojgu odgovorio ni šta je odgovorio to se zasad ne zna, a ni šta ga je Esper pitao. Možemo samo da pogadjamo šta je Esper hteo da postigne. Američki ambasador je napustio Siriju još 2011 godine te kako će da sazna šta namerava zvanični Damask. Da li je njegovo pitanje u vezi vojnih operacija Turske istočno od Eufrata? Da li će Damask sem politički i vojno da reaguje povodom turske okupacije. Zatim neće dozvoliti da snage SAA udju u Manbidž, ako su to uopšte nameravale. Esper je mogao da traži čak i to da se obustavi rusko-sirijski plan preuzimanja od terorista deeskalacione zone Idlib.

  • E.Lirsch says:

   … ne zna se sta je odgovorio ali je bilo "ostro" ki domoega

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *