„Noje cirher cajtung“: Хрватска влада је клинички мртва

„Noje cirher cajtung“: Hrvatska vlada je klinički mrtva

8 maja 2017

Švajcarski „Noje cirher cajtung“ je u tekstu o najnovijim zbivanjima u Hrvatskoj i glasanju u Saboru proglasio vladu Andreja Plenkovića „klinički mrtvom“.

Jedan jedini glas je hrvatsku vladu spasao od propasti, piše ovaj švajcarski dnevnik i dodaje da je 76 zastupnika u Saboru, koji broji 151 zastupničko mesto, u petak izabralo novog predsednika parlamenta i time sprečilo neposredne prevremene izbore.

Pod naslovom „Klinički mrtva vlada“, „Noje cirhen cajtung“ podseća na akutnu krizu Agrokora i zakon koji je zbog toga donet u Hrvatskoj kako bi došlo do spasa tog prehrambenog diva. List ističe da je upravo ministar finansija Zdravko Marić, koji je ranije bio menadžer u tom preduzeću, imao značajnog udela u spasavanju Agrokora.

„Opozicija mu je zato zamerila pristrasnost i pritom inicirala glasanje o nepoverenju. U četvrtak je to glasanje propalo zbog jednog glasa – i to baš zbog onog glasa zastupnika opozicije koji se optužuje za korupciju. HDZ nakon turbulencija protekle nedelje, doduše, ostaje na vlasti, ali bez podrške Mosta i jednog drugog mlađeg partnera koji je takođe odustao od daljnje saradnje, ta vlast visi na tankom koncu“, piše „Noje cirher cajtung“.

(Vesti-online)

KOMENTARI7 komentara

 1. Batina says:

  Kurbati su izmet ljudskoga roda, Adolf Hitler.

 2. Portopranco says:

  Pokatoličeni Vlajo Milijan Brkić, doseljenik iz Zapadne Hercegovine,zaprijetio je gospodinu Miloradu Pupovcu da odluke o sastavu vlade u rvackoj mogu donositi samo rvatice i rvati.Oće Vlajo oće,samo neće dok oće!

 3. AJaj says:

  Ono jes mrtva, ali daj glogov kolac, čuli mi da glog leči srce.

 4. Svetislav Surina says:

  Zapretio, Milijan Brkić, a taj isti Pupovac se oglušio kada su u pitanju foteleje pa makar i od ustaša.Pupovac, već drugi puta spašava HDZ, a sve radi svoje koristi.

 5. Kulak says:

  Izjava doseljenog hercegovačkog fašiste milijana brkića da samo oni koji su po nacionalnosti Hrvatice i Hrvati mogu odlučivati o hrvatskoj vladi je monstruozna i protuustavna. Taj doseljenik inače zauzima jednu od glavnih pozicija u trenutačnoj vlasti u Zagrebu. Licemerni Plenković je samo rekao da je izjava "predimenzionirana". Baš me zanima kakvu bi izjavu smislio Plenković da jedan od rukovodećih ljudi u Srbiji kaže da vladu u Srbiji mogu sastavljati samo oni koji su po nacionalnosti Srpkinje i Srbi?

 6. Dražen jovan Petrović says:

  Zašto se čudite ljudi? Zašto se čudite Vlasu Milijanu Brkiću? Svi znamo da se baš ti Vlasi iz Hercegovine naprežu iz petnih žila dokazivati da su baš oni najveći rvati. Cirkus. A baš ti hercegovački Vlasi u etničkom smislu sa rvatima nemaju nikakve veze. U hrvatstvo su ih preveli fratri. Pokatoličavanjem.

 7. Svetislav Surina says:

  I ti onda pripadaš tom vlaškom soju.Car, Dušan nije baš imao pozitivno mišljenje o vama Vlasima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *