Nojkić: Licemerstvo Srba na severu KiM

Nojkić: Licemerstvo Srba na severu KiM

7 maja 2013

Ranđel NojkićPredsednik odbora SPO na Kosovu Ranđel Nojkić kaže da je licemerstvo što na severu imate ogroman broj podignutih novih objekata, i svi su oni legalizovani i dobili dozvole od Prištinskih vlasti, koje se navodno ne priznaju.

„Mnogi objekti državni Republike Srbije i društveni objekti su legalizovani, privatizovani preko agencije ne u Beogradu nego Prištini. Te beneficije koje imaju Srbi sa juga, te iste koriste i Srbi sa severa. Ali ono što njima odgovara to je legitimno… e to je licemerno“, kaže Nojkić.

On je istakao da ne misle svi Srbi onako kako misle njihovi lideri. Ali sa druge strane niko ne plaća račune za struju, a prehrambeni proizvodi su jeftiniji. “Na taj način lideri održavaju mir, i govore da će sada sa primenom sporazuma da prestanu da se finansiraju institucije na Kosovo, što neće biti slučaj, kaže Nojkić.

On navodi da su gašene srpske instituje i tokom prethodne vlade. „Ljudi sa severa su pokušali da manipulišu ljudima sa juga, govorili su kako će se ukinuti zdravstvo itd…i sada će Srbi južno od Ibra da pitaju kakve će diplome imati Srbi juzno i severno od Ibra. Ako dobiju zadovoljavajuce odgovore, naravno da da neće podržati ono što traže Srbi sa severa“, smatra Nojkić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *