НОКАУТИРАО ИХ: Ево како је Трамп победио владаре из сенке!

NOKAUTIRAO IH: Evo kako je Tramp pobedio vladare iz senke!

1 aprila 2020

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp nokautirao je bankare i vladare iz senke koji su gospodarili svetom i projektovali recesije, postavljali i smenjivali vlade širom planete, uzrokovali ratove i terorizam, pa i raspad SFRJ, bombardovanje SRJ, problem Kosova i Metohije…

Tramp je, naime, zbog pandemije koronavirusa preuzeo Američku centralnu banku (FED) prvi put od 1913, od kad su tom institucijom zapravo upravljale četiri porodice – Rokfeler, Rotšild, Morgan i Soroš i, kao gospodari novca, uticali na globalne prilike.Realnu moć im je davalo i to što FED, između ostalog, ima kontrolu kredita za 186 centralnih banaka širom sveta.

Ali to više neće biti slučaj. Sad će šef Bele kuće i njegov ministar finansija Stiven Mnučin, na osnovu odluke Kongresa, upravljati za 2,2 hiljade milijardi dolara, koje će FED da odštampa.

Nova istorija

Upravo se piše nova istorija sveta, tvrdi jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, navodeći da je Tramp preuzimanjem FED bacio na kolena one koji su napali čovečanstvo.

– Tramp je uspeo da slomi Kongres i demokrate, predstavnike tzv. duboke države koji su tradicionalno produžena ruka globalnih bankara. Oni su dosad glasali samo za ono što bankari traže. Sad su slomljeni – objašnjava Medojević.

Kongres je, kako dodaje, povratio Ustavno pravo oduzeto 1913. da odlučuje o štampanju novca i upotrebi za javne svrhe.

– Ovo nije samo veliki dan za Ameriku već i za ceo svet. Likvidnost tržišta u SAD i kontrolu kredita za 186 centralnih banaka u svetu ne kontroliše FED, već Mnučin, odnosno Tramp i Kongres. Tramp je preuzeo kontrolu nad glavnim oružjem globalnih bankara – Rokfelera, Tošilda, Morgana i najisturenijeg od njih Soroša, koji su sad bukvalno na aparatima – navodi Medojević.

Sile zla

Prema njegovim rečima, Trampova je pobeda nad kreatorima svih sukoba i nesreća na svetu:

– Ovo je njegova pobeda nad silama zla, koje su izvor svih ratova, recesija, kriza, terorizma… a što se nas tiče i raspada SFRJ, bombardovanja SRJ, problema KiM… Oni su nedavno uložili samo milijardu dolara za rušenje tzv. evropskih diktatora, a to su za njih Viktor Orban, ali i Vladimir Putin. Zašto? Jer ne mogu da upravljaju njima. I to će sada, međutim, da bude stopirano, što je dobro jer su se oni pokazali kao prijatelji Srbije.

Svi protivnici moćnika stradali i Tramp u opasnosti

Ovom akcijom američki predsednik je istovremeno porazio predstavnike tzv. duboke države, koji su kao produžena politička ruka vladara iz senke – Rotšilda, Rokfelera, Morgana i Soroša imali zadatak da Trampa, naročito sada tokom borbe protiv epidemije koronavirusa, pokažu kao nesposobnog kako bi izgubio na predstojećim izborima za predsednika SAD, koji su predviđeni za novembar ove godine.

– Tramp je, međutim, preuzeo FED kako bi uz 2,2 hiljade milijardi dolara ostvario plan obnove američke ekonomije, privrede i pomoći građanima pogođenim zbog KOVID-19. Najavio je, između ostalog, 1.200 dolara svakoj američkoj porodici, grant za preduzetnike… I prema nekim anketama, popularnost Trampa u SAD je sad porasla. On se za sada dobro nosi i bori, uspeo je što niko nije za 107 godina ovim nokautiranjem vladara iz senke. Borba, ipak, nije gotova. Neće se oni tako lako predati. Tramp je u opasnosti – priča Medojević i tvrdi da su svi američki predsednici koji su se usprotivili gospodarima novca stradali pod čudnim i(li) nerazjašnjenim poput Džona Kenedija.

Spoljnopolitički analitičar Zoran Spasić smatra da je Tramp ušao u borbu sa gospodarima novca kako bi spasao SAD od eventualne teške ekonomske krize koja bi mogla da usledi zbog epidemije koronavirusa.

– Uzimajući konačno FED pod kontrolu, američki predsednik spasava SAD, ali i ostatak sveta koji je u teškim finansijskim vezama sa Amerikom od moguće pogubne krize. I mi od njegove pobede možemo da imamo koristi jer nije tajna da su ti ljudi poput Soroša finansirali obojene revolucije, raspad SFRJ, razne NVO koje su vodile politiku na štetu naše države, ali i mnoge (opozicione) proteste u proteklih 20 godina.

Najmoćnije porodice

Dejvid Rokfeler

– jedna od najmoćnijih kapitalističkih dinastija u istoriji

– Dejvid Rokfeler umro 2017. u 102. godini posle sedam transplantacija srca

– bankari, prvi milijarderi u SAD, bave se naftom

Rotšild

– imaju bogatstvo koje se ceni na oko trilion dolara

– diktiraju, neki tvrde, i danas cenu zlata u svetu. Finansirali većinu ratova u poslednjih 200 godina

– venčavaju se međusobno kako bi zadržali bogatstvo

– drže se parole osnivača porodice Majera Amšela Rotšilda „Dajte mi kontrolu nad ekonomijom zemlje i baš me briga ko pravi zakone“

Morgan

– finansirali stvaranje najvećih američkih kompanija poput „Dženeral elektrika“, kao i istraživanje Nikole Tesle

– navodno su podstakli japanski napad na Perl Harbor jer su obećali japanskim klanovima da će deliti zaradu od ratovanja. Dali zajam SAD od 500 miliona dolara, ali uzimali jedan odsto provizije za sve što su kompanije prodavale vojsci SAD…

– poseduju najveću porodičnu zalihu zlata, koja je, navodno, tunelom povezana s njujorškom filijalom FED

Soroš

– optužuju ga za pomaganje nacistima, migrantsku krizu, želju da započne građanski rat u SAD…

– tvrdilo se da je kupio Demokratsku stranku u SAD, srušio Banku Engleske 1992.

– navodilo se da finansira opoziciju u SrbijiEvo nad čim je Tramp trijumfovao

– Federalne američke rezerve ili Centralna banka SAD, najmoćnije telo SAD, čije odluke utiču na američku ekonomiju, a samim tim i na svetsku

– američki predsednik Vudro Vilson 1913. potpisao zakon o FED, nezavisno telo, i tad izjavio: „Ja sam glupavo upropastio svoju zemlju“

– primarni zadatak FED je da kontroliše inflaciju

– drugi zadatak FED je da štampa novac kad državi ponestanu fondovi

– preko ratova akumuliraju bogatstva. Ratovi koštaju, pa vlade moraju da traže kredite, odnosno novi novac od FED. Tramp je i to stopirao jer ne inicira više ratnu politiku u svetu, ISIS….

– kad god FED ubrizga više novca u ekonomiju SAD, sve svetske valute gube nešto od vrednosti

– tokom poslednjih nekoliko godina FED su štampale bilione dolara. Reagovale su Kina i Rusija – prodavale su dolar iz rezervi i počele da kupuju zlato

Tramp: Umreće 100.000 ili više ljudi

Američki predsednik Donald Tramp prvi put je u nedelju priznao da bi u SAD od koronavirusa moglo da umre 100.000 ili više ljudi, ocenivši da, ukoliko broj smrtnih slučajeva ostane 100.000 ili bude manji, to znači da je urađen dobar posao.

Tramp je te procene izneo komentarišući navode američkog stručnjaka za infektivne bolesti Entonija Faučija, koji je rekao da bi 100.000 ili više Amerikanaca moglo da premine od posledica virusa, prenosi CNN.

– Ako možemo da spustimo taj broj na 100.000, to je užasan broj, možda čak i manje, svi mi, svi zajedno, uradili smo veoma dobar posao – rekao je Tramp.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI35 komentara

 1. milorad2 says:

  Hm FED kontroliše veća grupa ljudi, "akcionara",nisu samo ova prezimena na listi.Suluda je to greška bila , dozvoliti privatizaciju nacionalne banke.Posle toga su u americi nekolko desetina krupnih investitora napravili finanisjki kartel kji je polako ali sigurno privatizovao celu američku državu i njene funkcije.Završni deo polsa je bila privatizacija demokratske stranke koju su i američkog kongresa.Pre toga je policija zdravstvo armija transport i edukacija takodje privatizovana, a još pre potpune privatizacije države su ODUZELI imovinu svim ostalim privatnim preduzetnicima i pretvorili masu nekada samostalnih pivatih fabirka u ogromen kartele poznate kao megakorporacije.SVI koji se nalaze na spisku akcionara FED-a su u slučaju američkih antimonopolskih i anti-trust zakona definitivno KRIVI i trebali bi da završe u ZATVORU.Zadnje privatne države su bile monarhije sa kraljevima kao št su francuski burboni ili engleski tjudori, zato su ovi likovitakodje krivi za ZAVERU oduzimanja zagarantovanih zakonskih i demokratskih prava američkim gradjanima i za poušaj uspstavljanja diktature i to je još ozbiljnija optužba koja može da im se komotno stavi na teret.U suštini pretvorili su demokratsku državu u sopstvenu privatnu kvazi monarhiju bez kralja ummesto koga je na čelu FED.Preuzimajući TRON tramp je posto ozbiljna pretnja celoj grupi i mislim da na odgovor neće dugo da se čeka.Zadnjih STO god. diktature vrha te finansijske oligarhije su NAJGOREIH i NAJKRVAVIJIH 100 god. u ljudskoj istoriji, MI svi zajedno moramo da ih rešimo jer oni planiraju nova krvoprolića i nove pošasti i to je sada VIDLJIVO ogoljeno a to je ono što ih najviše i ubija, prestali su da budu da budu za javnost nevidljiva ruka smrti i izvučeni su na pozornicu SVIMA na uvid.Kada bi se pratili finansijski intersi te grupe banaka svuda po svetu u zadnjih 100 god. videli bi jasno da iza svake stope koju su učinili stoji neki veći ili manji rat i haos koji su da bi te interese ispunili upravo te banke organizovale i finansirale. Na početku direktno ili kasnije radi zametanja targova preko nekih opskurnih filijali preuzetih ili stvorenih bnaka upravo za ciljani poduhvat.Trag njihivogo novca je istovremeno i krvavi trag smrti i ne može se SAKRITI.Mislim da ćemo u doglednoj budućnsti imati ozbiljne ispravke u mnogim udžebenicima istorije jer ovaj bankarski kartel ne može da opstane, inače će biti novog svetskog rata i to su otprilike SVI ostali na svetu zaključili.Biće gonjeni svuda gde se pojave sa svojim prljavim novcem i mislim da će malo ko imati smelosti da im pruži utočište pred SVETSKOM koalicijom koja se stvara ovih meseci.

  • ralence says:

   Tramp nije slomio Kongres ni Demokrate. U Kongresu su većina Senatora Republikanci kao što je i Predsednik Tramp koji ga podržavaju. Demokrate su izgubile Kongres ali su zato veoma uticajni u javnom i političkom životu Amerike. Imaju puno simpatizera u kulturnom životu i medijskim sredinama, i u nekim finansiskim krugovima i organizacijama. Vrlo su uticajni u Svetu preko svojim “ nezavisnih društva” koje finansiraju i vode svoju globalnu liberalnu politiku u mnogim Zemljama sveta,pa čak i u Srbiji.

   • Duca says:

    Senat je Republikanski, a u Kongresu je više Demokrata. Zašto pišeš, ako osnovne stvari okojima pišeš ti nisu poznate?

    • Kraljica says:

     Gledaj svoja posla i svog predsednika, a ne mig predsednika. Ja sam američki državljanin.

     • Buba says:

      Postepeno ali sigurno demokratite i vojni profiteri ke gi snema.Kolku samo za tri godini uspea Tramp da gi sredi .Amerikanskiot obichen narod toa go primetuva a ,i ushte zdravsstvoto Tramp da mu go sredi ,laznata demokratija so mnogu nemoral i kriminal pechalen od svetskite vojni vo minatiot vek ,pa i vo dvaeset ve godini od ovoj vek zasekogash ke ischeznat od zemjinata topka.

  • ivan says:

   odličan komentar sadržajan

  • ivan says:

   odličan komentar

 2. Kosovac says:

  U svom delu ORDO MUNDI 3, istraživač Nenad Minić je opisao kako su Amerikanci „dobili“ Federalne Rezerve, pravim demokratskim metodama, i kako su Amerikanci čak i sve to izglasali. Malo je dugačko za čitanje, ali ko ima strpljenja, dobiće neka mnogo dobra saznanja: ……….Da bi se shvatila moć i uticaj tih ljudi napomenimo samo da je američka poreska uprava (Internal Reveny Service) procenila 1896. imovinu Džon D. Rokfelera na 890 miliona dolara, a američki Kongres je, iste te godine, usvojio budžet od 750 miliona dolara; Rokfeler je bio bogatiji od same države. Njegova naftna kompanija Standard Oil je 1904. godine kontrolisala 91% američkog naftnog tržišta, a on sam je postao prvi poznati svetski dolarski milijarder. The New York Times je 3. maja 1931. objavio kraći članak o skupu bankara na ostrvu Džekil iznoseći podatak da su ti ljudi zastupali interese svetskih moćnika koji su posedovali gotovo 20% svetskog bogatstva. Nakon devet dana rada zaverenici s ostrva Džekil završili su posao usvajajući dve moguće verzije predloga za osnivanje i ustrojstvo centralne banke SAD. Glavni autor obe verzije osnivanja centralne banke SAD je bio Pol Moris Varburg. Naravno, u skladu s dogovorom na sastanku, ni u jednom predlogu se nije spominjala reč centralna ili banka. Obraćajući se, nekoliko meseci kasnije, Udruženju američkih bankara senator Oldrik je kategorično izjavio: "Pred vama nije predlog organizovanja jedne banke, već je to predlog za osnivanje samo jedne korporacije svih banaka zemlje čiji su ciljevi unapred određeni". Oldrik je govorio o prvom ostrvskom predlogu. Pošto njegov predlog nije ni stigao do Kongresa i Senata, odnosno nije prošao dalje od Nacionalne monetarne komisije čiji je predsednik bio, na scenu je stupio kongresmen Karter Glas (Carter Glass). …..Glas je bio predsednik Komiteta za bankarstvo i promet novca, najoštriji kritičar Oldrikovog predloga i stari protivnik uspostavljanja centralne američke banke. Kao kontrapredlog Glas je, uz snažnu podršku štampe, izneo predlog Zakona o Sistemu federalnih rezervi. Bila je to, ni manje ni više, druga verzija predloga teksta s ostrva Džekil. Kongres i Senat su bili spremni da podrže Glasov predlog ali se, kao NEPREMOSTIV PROBLEM, pojavio predsednik SAD Vilijem Hauard Taft (William Howard Taft). On je javno obznanio da će taj predlog Wall Streeta - kako ga je sam nazvao, ukoliko uopšte stigne do njega, odbiti da potpiše i to, ako ni zbog čega drugog onda zbog činjenice da Kongres SAD nema ustavno ovlašćenje da bilo kome prepušta pravo da u njegovo ime i za njegove potrebe štampa i distribuira novac. Do tada, Taft je već bi poznat kao beskompromisni borac protiv monopola nekoliko velikih kompanija među kojima je US Steel bila na prvom mestu. Potpisao je osamdeset antimonopolskih zakona i oštro se protivio svim pokušajima smanjivanja ustavnih prava i građanskih sloboda Amerikanaca, a osnivanje centralne banke je, po Taftu, bila osnova za svako dalje manipulisanje ljudima. Taft je bio snažno podržavan od strane svoje republikanske stranke i vladalo je opšte uverenje da će na predsedničkim izborima 1912. ubedljivo poraziti Vudro Vilsona, demokratskog protivkandidata koji se obavezao da će podržati Zakon o Sistemu federalnih rezervi. Sve predizborne ankete pokazivale su da demokratski kandidat Vilson može da računa sa najviše 41% glasova, a da Taftu pripada sve ostalo. ……………U za demokrate gotovo izgubljenoj situaciji za savetnika Vudro Vilsona i šefa njegovog izbornog tima dolazi Edvard Mendel Haus, poznatiji kao pukovnik Haus i jedan od učesnika tajnog sastanka sa ostrva Džekil. Bankar Jakob Sif iz Kuhn, Loeb & Co. za Vilsonovu kampanju prilaže tada neverovatnih pet miliona dolara. Već na prvom sastanku Haus predlaže da se sva pažnja demokrata posveti ne promociji Vudro Vilsona već podrivanju republikanskog jedinstva, odnosno slabljenja Taftovih pozicija unutar njegove stranke. Republikanskom kandidatu je trebalo oduzeti najmanje desetak posto glasova pa je, u skladu sa Hausovim instrukcijama, finansijski i medijski snažno podržana nova, treća kanditatura nekadašnjeg predsednika SAD Teodora Ruzvelta. Pojava Ruzvelta, najpoznatijeg člana Republikanske partije, kao nezavisnog kandidata, unela je podelu među republikance. Kako bi dodatno osigurao i produbio ovu podelu Teodor Ruzvelt je, u dogovoru sa bankarem Oto Kanom, čak formirao novu političku stranku Progressive Party u čije redove je pozvao sve republikance i neopredeljene građane. Glasovi republikanskih glasača su se podelili, a Taftova prednost istopila tako da je Vudro Vilson, bez većih problema, ušao u Belu kuću kao dvadeset i osmi predsednik SAD. ……………Zakon o Sistemu federalnih rezervi (Federal Reserve Act) predsednik Vudro Vilson potpisuje istog dana kada ga je Kongres i usvojio - 23. decembra 1913, a za prvog predsednika Sistema federalnih rezervi odmah je imenovao Pola Morisa Varburga. Pre nego što je potpisao Zakon predsednik SAD je napisao: "Ljudi iz trgovine i industrije se jasno boje nekoga i nečega. Oni znaju da tamo negde postoji moć tako suptilna i dobro organizovana, tako sveobuhvatna i prožimajuća da jedva i da šapuću dok je osuđuju". Međutim, jedan drugi akt koji je Kongres usvojio zajedno sa zakonom o Sistemu federalnih rezervi - akt o uvođenju federalnog poreza i osnivanju poreske uprave (Internal Revenue Service Act) predsednik nikada nije potpisao, niti su ga kasnije ratifikovale sve države članice. Pa, i pored toga, ova nezakonita privatna institucija nad kojom vlada SAD nema nikva ovlašćenja od 1913. pa sve do danas redovno prisvaja 35% godišnjih prihoda svakog zaposlenog Amerikanca. Taj novac, tih 35% su zapravo nadoknada koju građani SAD plaćaju Sistemu federalnih rezervi za upotrebu dolarskih novčanica. Drugim rečima, jednostavnije rečeno, s obzirom da federalna taksa koju Internal Revenue Service naplaćuje građanima ne ide u državnu kasu već u kasu Sistema federalnih rezervi IRS je klasična organizacija za reketiranje građana (extortion racket). Tako, po osnovu ovog nezakonito uspostavljenog reketa svi zaposleni u SAD godišnje rade puna četiri meseca samo za plaćanje nadoknade Sistemu federalnih rezervi. U okviru sudskog spora Chrysler Corp. v. Brown Vrhovni sud SAD je 1979. godine konstatovao da ne postiji niti jedan jedini dokument o osnivanju Internal Revenue Service (no organic Act for the IRS could be found)! ……………Poznato je, ali izvesno ne dovoljno, da je Vudro Vilson bio mnogo više nego poznanik sa srpskim naučnikom Mihajlom Idvorskim Pupinom koji je od 1911. bio i počasni konzul Srbije u SAD. No, mnogo važnije, Pupin je bio pionir i genije elektrotehnike i telefonije, profesor na Kolumbija univezitetu gde i danas laboratorija za fiziku nosi njegovo ime, član Srpske, Američke i Francuske akademije nauka, počasni doktor na osamnaest univerziteta i nosilac Pulicerove nagrade. Koliko je Pupin bio uvažavan najbolje govori podatak da je u Americi 1958. godine ustanovljeno odlikovanje Medalja Mihajla Pupina koja se dodeljuje svake godine za posebne zasluge, za doprinos nacionalnim interesima Amerike. Na popisu nosilaca ovog priznanja, pod brojem četiri, se nalazi Edgar Hoover, nekadašnji direktor američkog Federalnog istražnog biroa. Nakon više razagovora sa Pupinom na njegovom imanju Hemlock Hill Farm u Norfolku, a tri godine pošto je potpisao Zakon o Sistemu federalnih rezervi, Vudro Vilson je izjavio: "Ja sam najnesrećniji čovek. Iako to nisam želeo, uništio sam svoju zemlju. …..Ja dodajem, svi oni zapadnjaci, koji učine neki kriminalni akt i zločin protiv čovečnosti, Čerčil na primer, u nekom periodu počinju da se kao kaju, fol „Ja sam nesrećan čovek, mnogo sam pogrešio….“. Peru ruke kao Pontije Pilat.

  • ivan says:

   komentar vam je odličan realan bez navijanja

   • Kosovac says:

    @ ivan, …..Komentar nije moj, moje su samo zadnje dve rečenice. Neću da se kitim tuđim perjem, ipak u svakom slučaju hvala.

 3. Gagi says:

  Do ovakvih mera je moralo da dodje, da nije, zemljina kugla bi gorela. Jacanjem Rusije i Kine je napravljena antisotonska koalicija koja se bori protiv ugrozavala narode na zemljinoj kugli. U narednom periodu ce padati i gubiti uticaj "povlasceni centri moci" koji su kroz celu istoriju svoj uticaj ostvarivali na nesrecama, ratovima i pljackanju drugih. Ako se to ne dogodi, propast sveta je neminovan.Prvi dobar potez u ovom pravcu bi morao biti otkrivanje ucesnika u stvaranju ove pandemije i haosa u svetu. To ce biti prvi ozbiljan pokazatelj da ce svet krenuti u dobrom pravcu i da buduca pokoljenja imaju sansu za zivot.

  • Nemanja says:

   Malo je zakasnio!!! Oni su već spremni za život bez keša. Tako da im štamparija više ne treba.

 4. milorad2 says:

  sve je to tačno što ste napisali čak i taj reket i danas radi, ali vreme je da se gleda šta će BITI.Akumulacija kapitala koja se stvara VAN domašaja gramzivih ruku iz USA je veće sada toliko velika da ih prevazilazi TRI puta u ukupnoj valdnoj aktivi a društvanc iz USA bi i dalje da kroji ekonomsku i finansijsku politiku čitaom svetu kao da su oni ti koji imaju više novca i reservi.A NISU i jedini razlog zašto ta ekipa i dalje isisava pare iz ostatka sveta je upravo LAŽNA slika njihovih pravih finansijskih mogućnosti i LAŽNA bertza u londonu i njujorku.Oni šteluju cene već PREDUGO i to se više ne može dozovoliti,zato sada kaa ima je JASNO da će biti oboreni isključivo samim TRŽIŠTEM kreću u pokušaj rušenja SVEUKUPNOG finansisjkog medjunarodnog sistema,u nadi da će kupiti vreme i izazvati previše probleme konkurenciji iako se odriču jedinog KRUPNOG izvora svežeg novca NIOTKUDA.Vrlo je to rizična igra jer ako ne bue očekivanog sveopšteg sloma jedini koji će se SLOMITI su oni i ja mislim a će baš to da se desi.Kineske berze su pale za 11% dosada UKUPNO ,zapadne berze a naročito u njujorku za 25% samo u jednom danu i PADaJU I DALJE, dok budale misle da će ulaganjemu AMAZON i slične trange frange kompanije da spasu novac.JEDINI način da se spase makar deo kapitala je BEŽATI odatle i uskoro će to većina da shvati.Zato se danas obnaroduje da će u beogradu poleti da radi koroporacijska medjunarodna BERZA hartija od vrednosti(sic.) koja će verovatno posati i monetarna berza.Ako kinezi pčnu da trguju ovde pogodite koliko će para iz evropskih fondova da ode u london i njujorl koji ih je i opljačkao i pokrenuo proces uništavanja evra i EU.Nipta nije slučajno. ali baš ništa.Vreme je da se tim finasijskim vampirima zabode glogov kolac DUBOKO i PERMANENTNO.

 5. Danak says:

  Šta če sada Nataša Kandić i NVO. Nema više ko da im finasira projekte. Sad su pare kod Trampa skupe. Oskudacija.

  • persida says:

   Filip David, Sonja Liht, Teofil Pancic, i dalje imaju iste finanasijere. Verovacu u ove bombaste prognoze tek kada njih vidim na ulici.

 6. Gagi says:

  Americka vlada i njen narod hitno moraju pronaci krivce za 11septembar i sadasnji teroristicki akt sirenje ove pandemije. Ako kojim slucajem ne uniste to zmijsko leglo koje pravi haos po svetu, eto u bliskoj buducnosti jos gore svetske nesrece. Nece ostale svetske drzave blagonaklono gledati na patnju i unistenje svog naroda,svetice se na sve moguce nacine. To ce opet dovesti do katastrofe ogromnih svetskih razmera. Svetski oligarsi su totalno podivljali i poludeli, izgubili su svaku normalnu moc rasudjivanja.

  • Roy says:

   Juce Dragas kaze da nisu preuzeli FED, da je to lazni info i da je slom ekonomije u Americi vec poceo.

  • persida says:

   Amerikanci znaju ko je podmetuo Septembar 11, isti oni koji danas promovisu koronu i preko nje uvaljuju drzave u jos vece kredite. Zna to i Putin, ima sateliteks snimke koji dokazuju da su tornjevi sruseni eksplozivom, a ne nekakvim avionima. Ali, on to ne sme da pokaze jer je Putin slugeranja iste mafije.

   • Miraš says:

    Putin nije zadužen da unutar SAD pravi reda. Ako bi otkrio te snimke samo bi povećao konfrontaciju SAD - Rusija. Baš to je dobro utvrdjeni i prepoznatljiv nakaradni obrazac ponašanja Zapada prema Rusiji, a zašto bi pristao da se voza u njihovim kolima. Zatim njegovoj Rusiji zašto da nabije još više sankcija. Nema sumnje da time bi podstakao moćnike iz SAD da još više ubrzaju napade na slabije zemlje. Hoćeš ti ići sutra da braniš napadnutu S. Koreju ili napadnuti Iran? Nećeš, nego opet ćeš dobacivati koješta iza svog žbuna. "Rat nije ništa drugo, nego nastavak politike drugim sredstvima". U današnjem svetu pravi izazov je smanjiti ratove a uvesti zdraviju politiku.

 7. harry neron says:

  Ovaj Medojević je neznalica da veča biti ne može. Ništa nije Trump preuzeo kontrolu nad FED-om nego se dogodilo isto kako 2008. posle finasiskog sloma, država se zadužila kod FED-a za ekstra 2200 miljardi$ za svrhe ekonomskog spašavanja Korona krize. Razlika je samo u otme što je Obamina administracija finasisku pomoč uslovala sa preuzimanjem večinskog udela u posrnulim kompanijama dok če Trump bacati novac u bunar bez dna i bez bilo kakve mogučnosti vračanja tog novca, stanovništvu i maloj privredi. Obamina administracija je sa finansiskom pomoču čak zaraidla 120 miljardi $ ( uložila 700 a posle sanacije od prodaje preduzeča zaradila 820 miljardi $)

  • persida says:

   Tacno tako, FED je ojacao, a americka drzava je jos vise zaduzena. Cionisticka svetska banka ce na trenutnom teroru zaraditi trilione, a nacionalne drzave ce nastaviti da se raspadaju. Svako ko veruje da Tramp moze da rasturi bankarski kartel je vise nego naivan.

 8. Slobodanka says:

  Pored svega gore opisanog u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 9. Slobodanka says:

  Pored svega opisanog gore u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta. Zatim odgovara im i kako je dolar postao petrodolar. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 10. Slobodanka says:

  Pored svega opisanog gore u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta 1944 godine. Zatim odgovara im i kako je dolar postao petrodolar. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 11. Milvoki says:

  Koliko je meni poznato tramp je zahvaljujući njima i došao kao predsednik i od svog početka bogaćenja neprestano je šurovao sa njima. Ovo je samo figurativno, a zapravo ovaj Baja Patak i njegov trezor tek sada ima da propadne. FED ima pravo da štampa onoliko milijardi koliko god mu je potrebno s time što zadužuje kreditima. Snimljena je na nacionalnoj geografiji emisija o trampu, to je vele-prevarant sa debelom zaleđinom, tramp će buduće štampanje milijardi da upotrebi da bi zavladao svetom, najpre će napraviti ekonomsku katastrofu svuda čak i u Americi a onda će on dolarima da vlada ostatkom sveta. Pazite se ljudi on je jedan od njih koji sada preuzima egzekuciju čovečanstva i zadovoljan je svojom ulogom. Grešan čovek.

  • persida says:

   Svi americki predsednici su u svojim kampanjama imali podrsku jevrejskog kapitala i svi su morali da se zakunu u vernost Izraelu. Malo se kobeljao Kenedi i znamo kako je prosao. Amerika je odavno okupirana zemlja.

  • persida says:

   Trampov otac je licno finansirao izgradnju centra za proucavanje TALMUDA, koji nas uci da se nejevreji niza rasa koja treba da sluzi Jevreje. Njegov zet, Kusner, je Jevrejin. Tramp se oduvek dodvoravao Izraelu, kad god tamo ode, on pokorno nosi kapicu. On je jevrejski agent, isto kao i Putin.

 12. Znaci vremena - Otkrivenje says:

  Obrati pažnju narode! Tramp je dobio ovlašćenje od samog FED-a da raspolaže jedno vreme neograničeno sa rezervama novca, odnosno proizvodnjom novčanica koliko god mu je volja sa određenim zadatkom. Potrebno je da se nametne iznad američkog ustava i da ukine bilo kakve suparnike, potrebno je da slomi kičmu demokratije i da porobi što više ljudi a najpre to da učini sa svojim sopstvenim narodom i da ga tako prinudi na vakcinisanje otrovnom vakcinom o ekonomiji nema ni pomena sve će biti slomljeno i dobijaće se na kašičicu ali pod uslovom da primi otrov iz vakcine. To je nekada uradio Džim Džons u svom kampu naroda. Istu ovu stvar u svojim zemljama paralelno i sinhronizovano treba da sprovode svi čelnici svojih zemalja. Da sebe postave na neprikosnoveni vrh uprave zemljom i da narod masovono potruju vakcinom smrti, a umiraće navodno od kovida19. To upravo sprovode svi čelnici na vlasti u zemlji koji su plaćenici FED-a, sada ih možete prepoznati. Ukoliko se nešto desi glavnom predstavniku treba znati da su i svi njegovi pretedenti takođe plaćeni za istu stvar, oni svoje naredbe izvršavaju jednu po jednu ali pod garancijom izvršavanja bez greške. Dakle narode samo nas čudo može spasiti za sada smo u procesu egzekucije, odnosno istrebljavanja. To se zove Novi svetski poredak, ko se do sada informisao o tome shvata o čemu se radi, ko nije svejedno će umreti. Jedino pouzdano spasenje je naše lično pokajanje i vera u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, čitajte Novi Zavet i verujte, spasite duše vaše jer telo sigurno nećete, zver se rasrdila i digla rogove da zarati na sav svet.

  • doktrina soka says:

   Moguce,samo ako dobiju nas pristanak,ali koliko vidim Evroazijski narodi na celu sa Rusijom i Kinom ne daju im pristanak.U ovom bioloskom ratu svet se ujedinjuje i pomaze svim drzavama ugrozenim od ovog BOJNOG OTROVA COVID 19. Rusi salju pomac SADe u borbi protiv Pandemije.

   • doktrina soka says:

    I da dodam S. Koreja pici pod punim kapacitetom Rakete preko Japana,tako da nekom slucajno ne bi palo na pamet da ce ostati ziv ako se zaraza koronom slucajno pojavi u S. Koreji.

 13. Djoka says:

  A bre sto volite da se samocitate ! Svaki sa preko 10 redova da ode na kontrolu kad ukinu policajski cas ! Imam jos predloga, pisite ali u svoje blokce, pa se citajte do mile volje, prestanite da nas davite ! A kao moj komentar na tekst ; VIC nedelje ! Uzgred, soros je rotsildov potrcko ciji posao je da se podmece umesto gazde !

 14. Buba says:

  Postepeno ali sigurno demokratite i vojni profiteri ke gi snema.Kolku samo za tri godini uspea Tramp da gi sredi .Amerikanskiot obichen narod toa go primetuva a ,i ushte zdravsstvoto Tramp da mu go sredi ,laznata demokratija so mnogu nemoral i kriminal pechalen od svetskite vojni vo minatiot vek ,pa i vo dvaeset ve godini od ovoj vek zasekogash ke ischeznat od zemjinata topka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *