НОКАУТИРАО ИХ: Ево како је Трамп победио владаре из сенке!

НОКАУТИРАО ИХ: Ево како је Трамп победио владаре из сенке!

1 априла 2020

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп нокаутирао је банкаре и владаре из сенке који су господарили светом и пројектовали рецесије, постављали и смењивали владе широм планете, узроковали ратове и тероризам, па и распад СФРЈ, бомбардовање СРЈ, проблем Косова и Метохије…

Трамп је, наиме, због пандемије коронавируса преузео Америчку централну банку (ФЕД) први пут од 1913, од кад су том институцијом заправо управљале четири породице – Рокфелер, Ротшилд, Морган и Сорош и, као господари новца, утицали на глобалне прилике.Реалну моћ им је давало и то што ФЕД, између осталог, има контролу кредита за 186 централних банака широм света.

Али то више неће бити случај. Сад ће шеф Беле куће и његов министар финансија Стивен Мнучин, на основу одлуке Конгреса, управљати за 2,2 хиљаде милијарди долара, које ће ФЕД да одштампа.

Нова историја

Управо се пише нова историја света, тврди један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић, наводећи да је Трамп преузимањем ФЕД бацио на колена оне који су напали човечанство.

– Трамп је успео да сломи Конгрес и демократе, представнике тзв. дубоке државе који су традиционално продужена рука глобалних банкара. Они су досад гласали само за оно што банкари траже. Сад су сломљени – објашњава Медојевић.

Конгрес је, како додаје, повратио Уставно право одузето 1913. да одлучује о штампању новца и употреби за јавне сврхе.

– Ово није само велики дан за Америку већ и за цео свет. Ликвидност тржишта у САД и контролу кредита за 186 централних банака у свету не контролише ФЕД, већ Мнучин, односно Трамп и Конгрес. Трамп је преузео контролу над главним оружјем глобалних банкара – Рокфелера, Тошилда, Моргана и најистуренијег од њих Сороша, који су сад буквално на апаратима – наводи Медојевић.

Силе зла

Према његовим речима, Трампова је победа над креаторима свих сукоба и несрећа на свету:

– Ово је његова победа над силама зла, које су извор свих ратова, рецесија, криза, тероризма… а што се нас тиче и распада СФРЈ, бомбардовања СРЈ, проблема КиМ… Они су недавно уложили само милијарду долара за рушење тзв. европских диктатора, а то су за њих Виктор Орбан, али и Владимир Путин. Зашто? Јер не могу да управљају њима. И то ће сада, међутим, да буде стопирано, што је добро јер су се они показали као пријатељи Србије.

Сви противници моћника страдали и Трамп у опасности

Овом акцијом амерички председник је истовремено поразио представнике тзв. дубоке државе, који су као продужена политичка рука владара из сенке – Ротшилда, Рокфелера, Моргана и Сороша имали задатак да Трампа, нарочито сада током борбе против епидемије коронавируса, покажу као неспособног како би изгубио на предстојећим изборима за председника САД, који су предвиђени за новембар ове године.

– Трамп је, међутим, преузео ФЕД како би уз 2,2 хиљаде милијарди долара остварио план обнове америчке економије, привреде и помоћи грађанима погођеним због КОВИД-19. Најавио је, између осталог, 1.200 долара свакој америчкој породици, грант за предузетнике… И према неким анкетама, популарност Трампа у САД је сад порасла. Он се за сада добро носи и бори, успео је што нико није за 107 година овим нокаутирањем владара из сенке. Борба, ипак, није готова. Неће се они тако лако предати. Трамп је у опасности – прича Медојевић и тврди да су сви амерички председници који су се успротивили господарима новца страдали под чудним и(ли) неразјашњеним попут Џона Кенедија.

Спољнополитички аналитичар Зоран Спасић сматра да је Трамп ушао у борбу са господарима новца како би спасао САД од евентуалне тешке економске кризе која би могла да уследи због епидемије коронавируса.

– Узимајући коначно ФЕД под контролу, амерички председник спасава САД, али и остатак света који је у тешким финансијским везама са Америком од могуће погубне кризе. И ми од његове победе можемо да имамо користи јер није тајна да су ти људи попут Сороша финансирали обојене револуције, распад СФРЈ, разне НВО које су водиле политику на штету наше државе, али и многе (опозиционе) протесте у протеклих 20 година.

Најмоћније породице

Дејвид Рокфелер

– једна од најмоћнијих капиталистичких династија у историји

– Дејвид Рокфелер умро 2017. у 102. години после седам трансплантација срца

– банкари, први милијардери у САД, баве се нафтом

Ротшилд

– имају богатство које се цени на око трилион долара

– диктирају, неки тврде, и данас цену злата у свету. Финансирали већину ратова у последњих 200 година

– венчавају се међусобно како би задржали богатство

– држе се пароле оснивача породице Мајера Амшела Ротшилда „Дајте ми контролу над економијом земље и баш ме брига ко прави законе“

Морган

– финансирали стварање највећих америчких компанија попут „Џенерал електрика“, као и истраживање Николе Тесле

– наводно су подстакли јапански напад на Перл Харбор јер су обећали јапанским клановима да ће делити зараду од ратовања. Дали зајам САД од 500 милиона долара, али узимали један одсто провизије за све што су компаније продавале војсци САД…

– поседују највећу породичну залиху злата, која је, наводно, тунелом повезана с њујоршком филијалом ФЕД

Сорош

– оптужују га за помагање нацистима, мигрантску кризу, жељу да започне грађански рат у САД…

– тврдило се да је купио Демократску странку у САД, срушио Банку Енглеске 1992.

– наводило се да финансира опозицију у СрбијиЕво над чим је Трамп тријумфовао

– Федералне америчке резерве или Централна банка САД, најмоћније тело САД, чије одлуке утичу на америчку економију, а самим тим и на светску

– амерички председник Вудро Вилсон 1913. потписао закон о ФЕД, независно тело, и тад изјавио: „Ја сам глупаво упропастио своју земљу“

– примарни задатак ФЕД је да контролише инфлацију

– други задатак ФЕД је да штампа новац кад држави понестану фондови

– преко ратова акумулирају богатства. Ратови коштају, па владе морају да траже кредите, односно нови новац од ФЕД. Трамп је и то стопирао јер не иницира више ратну политику у свету, ИСИС….

– кад год ФЕД убризга више новца у економију САД, све светске валуте губе нешто од вредности

– током последњих неколико година ФЕД су штампале билионе долара. Реаговале су Кина и Русија – продавале су долар из резерви и почеле да купују злато

Трамп: Умреће 100.000 или више људи

Амерички председник Доналд Трамп први пут је у недељу признао да би у САД од коронавируса могло да умре 100.000 или више људи, оценивши да, уколико број смртних случајева остане 100.000 или буде мањи, то значи да је урађен добар посао.

Трамп је те процене изнео коментаришући наводе америчког стручњака за инфективне болести Ентонија Фаучија, који је рекао да би 100.000 или више Американаца могло да премине од последица вируса, преноси ЦНН.

– Ако можемо да спустимо тај број на 100.000, то је ужасан број, можда чак и мање, сви ми, сви заједно, урадили смо веома добар посао – рекао је Трамп.

(Српски телеграф)

KOMENTARI35 коментара

 1. milorad2 says:

  Hm FED kontroliše veća grupa ljudi, "akcionara",nisu samo ova prezimena na listi.Suluda je to greška bila , dozvoliti privatizaciju nacionalne banke.Posle toga su u americi nekolko desetina krupnih investitora napravili finanisjki kartel kji je polako ali sigurno privatizovao celu američku državu i njene funkcije.Završni deo polsa je bila privatizacija demokratske stranke koju su i američkog kongresa.Pre toga je policija zdravstvo armija transport i edukacija takodje privatizovana, a još pre potpune privatizacije države su ODUZELI imovinu svim ostalim privatnim preduzetnicima i pretvorili masu nekada samostalnih pivatih fabirka u ogromen kartele poznate kao megakorporacije.SVI koji se nalaze na spisku akcionara FED-a su u slučaju američkih antimonopolskih i anti-trust zakona definitivno KRIVI i trebali bi da završe u ZATVORU.Zadnje privatne države su bile monarhije sa kraljevima kao št su francuski burboni ili engleski tjudori, zato su ovi likovitakodje krivi za ZAVERU oduzimanja zagarantovanih zakonskih i demokratskih prava američkim gradjanima i za poušaj uspstavljanja diktature i to je još ozbiljnija optužba koja može da im se komotno stavi na teret.U suštini pretvorili su demokratsku državu u sopstvenu privatnu kvazi monarhiju bez kralja ummesto koga je na čelu FED.Preuzimajući TRON tramp je posto ozbiljna pretnja celoj grupi i mislim da na odgovor neće dugo da se čeka.Zadnjih STO god. diktature vrha te finansijske oligarhije su NAJGOREIH i NAJKRVAVIJIH 100 god. u ljudskoj istoriji, MI svi zajedno moramo da ih rešimo jer oni planiraju nova krvoprolića i nove pošasti i to je sada VIDLJIVO ogoljeno a to je ono što ih najviše i ubija, prestali su da budu da budu za javnost nevidljiva ruka smrti i izvučeni su na pozornicu SVIMA na uvid.Kada bi se pratili finansijski intersi te grupe banaka svuda po svetu u zadnjih 100 god. videli bi jasno da iza svake stope koju su učinili stoji neki veći ili manji rat i haos koji su da bi te interese ispunili upravo te banke organizovale i finansirale. Na početku direktno ili kasnije radi zametanja targova preko nekih opskurnih filijali preuzetih ili stvorenih bnaka upravo za ciljani poduhvat.Trag njihivogo novca je istovremeno i krvavi trag smrti i ne može se SAKRITI.Mislim da ćemo u doglednoj budućnsti imati ozbiljne ispravke u mnogim udžebenicima istorije jer ovaj bankarski kartel ne može da opstane, inače će biti novog svetskog rata i to su otprilike SVI ostali na svetu zaključili.Biće gonjeni svuda gde se pojave sa svojim prljavim novcem i mislim da će malo ko imati smelosti da im pruži utočište pred SVETSKOM koalicijom koja se stvara ovih meseci.

  • ralence says:

   Трамп није сломио Конгрес ни Демократе. У Конгресу су већина Сенатора Републиканци као што је и Председник Трамп који га подржавају. Демократе су изгубиле Конгрес али су зато веома утицајни у јавном и политичком животу Америке. Имају пуно симпатизера у културном животу и медијским срединама, и у неким финансиским круговима и организацијама. Врло су утицајни у Свету преко својим “ независних друштва” које финансирају и воде своју глобалну либералну политику у многим Земљама света,па чак и у Србији.

   • Duca says:

    Senat je Republikanski, a u Kongresu je više Demokrata. Zašto pišeš, ako osnovne stvari okojima pišeš ti nisu poznate?

    • Kraljica says:

     Gledaj svoja posla i svog predsednika, a ne mig predsednika. Ja sam američki državljanin.

     • Buba says:

      Postepeno ali sigurno demokratite i vojni profiteri ke gi snema.Kolku samo za tri godini uspea Tramp da gi sredi .Amerikanskiot obichen narod toa go primetuva a ,i ushte zdravsstvoto Tramp da mu go sredi ,laznata demokratija so mnogu nemoral i kriminal pechalen od svetskite vojni vo minatiot vek ,pa i vo dvaeset ve godini od ovoj vek zasekogash ke ischeznat od zemjinata topka.

 2. Косовац says:

  У свом делу ORDO MUNDI 3, истраживач Ненад Минић је описао како су Американци „добили“ Федералне Резерве, правим демократским методама, и како су Американци чак и све то изгласали. Мало је дугачко за читање, али ко има стрпљења, добиће нека много добра сазнања: ……….Да би се схватила моћ и утицај тих људи напоменимо само да је америчка пореска управа (Internal Reveny Service) проценила 1896. имовину Џон Д. Рокфелера на 890 милиона долара, а амерички Конгрес је, исте те године, усвојио буџет од 750 милиона долара; Рокфелер је био богатији од саме државе. Његова нафтна компанија Стандард Оил је 1904. године контролисала 91% америчког нафтног тржишта, а он сам је постао први познати светски доларски милијардер. Тхе Неw Yорк Тимес је 3. маја 1931. објавио краћи чланак о скупу банкара на острву Џекил износећи податак да су ти људи заступали интересе светских моћника који су поседовали готово 20% светског богатства. Након девет дана рада завереници с острва Џекил завршили су посао усвајајући две могуће верзије предлога за оснивање и устројство централне банке САД. Главни аутор обе верзије оснивања централне банке САД је био Пол Морис Варбург. Наравно, у складу с договором на састанку, ни у једном предлогу се није спомињала реч централна или банка. Обраћајући се, неколико месеци касније, Удружењу америчких банкара сенатор Олдрик је категорично изјавио: "Пред вама није предлог организовања једне банке, већ је то предлог за оснивање само једне корпорације свих банака земље чији су циљеви унапред одређени". Олдрик је говорио о првом острвском предлогу. Пошто његов предлог није ни стигао до Конгреса и Сената, односно није прошао даље од Националне монетарне комисије чији је председник био, на сцену је ступио конгресмен Картер Глас (Carter Glass). …..Глас је био председник Комитета за банкарство и промет новца, најоштрији критичар Олдриковог предлога и стари противник успостављања централне америчке банке. Као контрапредлог Глас је, уз снажну подршку штампе, изнео предлог Закона о Систему федералних резерви. Била је то, ни мање ни више, друга верзија предлога текста с острва Џекил. Конгрес и Сенат су били спремни да подрже Гласов предлог али се, као НЕПРЕМОСТИВ ПРОБЛЕМ, појавио председник САД Вилијем Хауард Тафт (William Howard Taft). Он је јавно обзнанио да ће тај предлог Wall Streeta - како га је сам назвао, уколико уопште стигне до њега, одбити да потпише и то, ако ни због чега другог онда због чињенице да Конгрес САД нема уставно овлашћење да било коме препушта право да у његово име и за његове потребе штампа и дистрибуира новац. До тада, Тафт је већ би познат као бескомпромисни борац против монопола неколико великих компанија међу којима је US Steel била на првом месту. Потписао је осамдесет антимонополских закона и оштро се противио свим покушајима смањивања уставних права и грађанских слобода Американаца, а оснивање централне банке је, по Тафту, била основа за свако даље манипулисање људима. Тафт је био снажно подржаван од стране своје републиканске странке и владало је опште уверење да ће на председничким изборима 1912. убедљиво поразити Вудро Вилсона, демократског противкандидата који се обавезао да ће подржати Закон о Систему федералних резерви. Све предизборне анкете показивале су да демократски кандидат Вилсон може да рачуна са највише 41% гласова, а да Тафту припада све остало. ……………У за демократе готово изгубљеној ситуацији за саветника Вудро Вилсона и шефа његовог изборног тима долази Едвард Мендел Хаус, познатији као пуковник Хаус и један од учесника тајног састанка са острва Џекил. Банкар Јакоб Сиф из Кухн, Лоеб & Цо. за Вилсонову кампању прилаже тада невероватних пет милиона долара. Већ на првом састанку Хаус предлаже да се сва пажња демократа посвети не промоцији Вудро Вилсона већ подривању републиканског јединства, односно слабљења Тафтових позиција унутар његове странке. Републиканском кандидату је требало одузети најмање десетак посто гласова па је, у складу са Хаусовим инструкцијама, финансијски и медијски снажно подржана нова, трећа кандитатура некадашњег председника САД Теодора Рузвелта. Појава Рузвелта, најпознатијег члана Републиканске партије, као независног кандидата, унела је поделу међу републиканце. Како би додатно осигурао и продубио ову поделу Теодор Рузвелт је, у договору са банкарем Ото Каном, чак формирао нову политичку странку Progressive Party у чије редове је позвао све републиканце и неопредељене грађане. Гласови републиканских гласача су се поделили, а Тафтова предност истопила тако да је Вудро Вилсон, без већих проблема, ушао у Белу кућу као двадесет и осми председник САД. ……………Закон о Систему федералних резерви (Federal Reserve Act) председник Вудро Вилсон потписује истог дана када га је Конгрес и усвојио - 23. децембра 1913, а за првог председника Система федералних резерви одмах је именовао Пола Мориса Варбурга. Пре него што је потписао Закон председник САД је написао: "Људи из трговине и индустрије се јасно боје некога и нечега. Они знају да тамо негде постоји моћ тако суптилна и добро организована, тако свеобухватна и прожимајућа да једва и да шапућу док је осуђују". Међутим, један други акт који је Конгрес усвојио заједно са законом о Систему федералних резерви - акт о увођењу федералног пореза и оснивању пореске управе (Internal Revenue Service Act) председник никада није потписао, нити су га касније ратификовале све државе чланице. Па, и поред тога, ова незаконита приватна институција над којом влада САД нема никва овлашћења од 1913. па све до данас редовно присваја 35% годишњих прихода сваког запосленог Американца. Тај новац, тих 35% су заправо надокнада коју грађани САД плаћају Систему федералних резерви за употребу доларских новчаница. Другим речима, једноставније речено, с обзиром да федерална такса коју Интернал Ревенуе Сервице наплаћује грађанима не иде у државну касу већ у касу Система федералних резерви IRS је класична организација за рекетирање грађана (extortion racket). Тако, по основу овог незаконито успостављеног рекета сви запослени у САД годишње раде пуна четири месеца само за плаћање надокнаде Систему федералних резерви. У оквиру судског спора Chrysler Corp. v. Brown Врховни суд САД је 1979. године констатовао да не постији нити један једини документ о оснивању Internal Revenue Service (no organic Act for the IRS could be found)! ……………Познато је, али извесно не довољно, да је Вудро Вилсон био много више него познаник са српским научником Михајлом Идворским Пупином који је од 1911. био и почасни конзул Србије у САД. Но, много важније, Пупин је био пионир и геније електротехнике и телефоније, професор на Колумбија унивезитету где и данас лабораторија за физику носи његово име, члан Српске, Америчке и Француске академије наука, почасни доктор на осамнаест универзитета и носилац Пулицерове награде. Колико је Пупин био уважаван најбоље говори податак да је у Америци 1958. године установљено одликовање Медаља Михајла Пупина која се додељује сваке године за посебне заслуге, за допринос националним интересима Америке. На попису носилаца овог признања, под бројем четири, се налази Edgar Hoover, некадашњи директор америчког Федералног истражног бироа. Након више разаговора са Пупином на његовом имању Hemlock Hill Farm у Норфолку, а три године пошто је потписао Закон о Систему федералних резерви, Вудро Вилсон је изјавио: "Ја сам најнесрећнији човек. Иако то нисам желео, уништио сам своју земљу. …..Ја додајем, сви они западњаци, који учине неки криминални акт и злочин против човечности, Черчил на пример, у неком периоду почињу да се као кају, фол „Ја сам несрећан човек, много сам погрешио….“. Перу руке као Понтије Пилат.

  • ivan says:

   komentar vam je odličan realan bez navijanja

   • Косовац says:

    @ ivan, …..Коментар није мој, моје су само задње две реченице. Нећу да се китим туђим перјем, ипак у сваком случају хвала.

 3. Gagi says:

  Do ovakvih mera je moralo da dodje, da nije, zemljina kugla bi gorela. Jacanjem Rusije i Kine je napravljena antisotonska koalicija koja se bori protiv ugrozavala narode na zemljinoj kugli. U narednom periodu ce padati i gubiti uticaj "povlasceni centri moci" koji su kroz celu istoriju svoj uticaj ostvarivali na nesrecama, ratovima i pljackanju drugih. Ako se to ne dogodi, propast sveta je neminovan.Prvi dobar potez u ovom pravcu bi morao biti otkrivanje ucesnika u stvaranju ove pandemije i haosa u svetu. To ce biti prvi ozbiljan pokazatelj da ce svet krenuti u dobrom pravcu i da buduca pokoljenja imaju sansu za zivot.

  • Немања says:

   Мало је закаснио!!! Они су већ спремни за живот без кеша. Тако да им штампарија више не треба.

 4. milorad2 says:

  sve je to tačno što ste napisali čak i taj reket i danas radi, ali vreme je da se gleda šta će BITI.Akumulacija kapitala koja se stvara VAN domašaja gramzivih ruku iz USA je veće sada toliko velika da ih prevazilazi TRI puta u ukupnoj valdnoj aktivi a društvanc iz USA bi i dalje da kroji ekonomsku i finansijsku politiku čitaom svetu kao da su oni ti koji imaju više novca i reservi.A NISU i jedini razlog zašto ta ekipa i dalje isisava pare iz ostatka sveta je upravo LAŽNA slika njihovih pravih finansijskih mogućnosti i LAŽNA bertza u londonu i njujorku.Oni šteluju cene već PREDUGO i to se više ne može dozovoliti,zato sada kaa ima je JASNO da će biti oboreni isključivo samim TRŽIŠTEM kreću u pokušaj rušenja SVEUKUPNOG finansisjkog medjunarodnog sistema,u nadi da će kupiti vreme i izazvati previše probleme konkurenciji iako se odriču jedinog KRUPNOG izvora svežeg novca NIOTKUDA.Vrlo je to rizična igra jer ako ne bue očekivanog sveopšteg sloma jedini koji će se SLOMITI su oni i ja mislim a će baš to da se desi.Kineske berze su pale za 11% dosada UKUPNO ,zapadne berze a naročito u njujorku za 25% samo u jednom danu i PADaJU I DALJE, dok budale misle da će ulaganjemu AMAZON i slične trange frange kompanije da spasu novac.JEDINI način da se spase makar deo kapitala je BEŽATI odatle i uskoro će to većina da shvati.Zato se danas obnaroduje da će u beogradu poleti da radi koroporacijska medjunarodna BERZA hartija od vrednosti(sic.) koja će verovatno posati i monetarna berza.Ako kinezi pčnu da trguju ovde pogodite koliko će para iz evropskih fondova da ode u london i njujorl koji ih je i opljačkao i pokrenuo proces uništavanja evra i EU.Nipta nije slučajno. ali baš ništa.Vreme je da se tim finasijskim vampirima zabode glogov kolac DUBOKO i PERMANENTNO.

 5. Danak says:

  Šta če sada Nataša Kandić i NVO. Nema više ko da im finasira projekte. Sad su pare kod Trampa skupe. Oskudacija.

  • persida says:

   Filip David, Sonja Liht, Teofil Pancic, i dalje imaju iste finanasijere. Verovacu u ove bombaste prognoze tek kada njih vidim na ulici.

 6. Gagi says:

  Americka vlada i njen narod hitno moraju pronaci krivce za 11septembar i sadasnji teroristicki akt sirenje ove pandemije. Ako kojim slucajem ne uniste to zmijsko leglo koje pravi haos po svetu, eto u bliskoj buducnosti jos gore svetske nesrece. Nece ostale svetske drzave blagonaklono gledati na patnju i unistenje svog naroda,svetice se na sve moguce nacine. To ce opet dovesti do katastrofe ogromnih svetskih razmera. Svetski oligarsi su totalno podivljali i poludeli, izgubili su svaku normalnu moc rasudjivanja.

  • Roy says:

   Juce Dragas kaze da nisu preuzeli FED, da je to lazni info i da je slom ekonomije u Americi vec poceo.

  • persida says:

   Amerikanci znaju ko je podmetuo Septembar 11, isti oni koji danas promovisu koronu i preko nje uvaljuju drzave u jos vece kredite. Zna to i Putin, ima sateliteks snimke koji dokazuju da su tornjevi sruseni eksplozivom, a ne nekakvim avionima. Ali, on to ne sme da pokaze jer je Putin slugeranja iste mafije.

   • Miraš says:

    Putin nije zadužen da unutar SAD pravi reda. Ako bi otkrio te snimke samo bi povećao konfrontaciju SAD - Rusija. Baš to je dobro utvrdjeni i prepoznatljiv nakaradni obrazac ponašanja Zapada prema Rusiji, a zašto bi pristao da se voza u njihovim kolima. Zatim njegovoj Rusiji zašto da nabije još više sankcija. Nema sumnje da time bi podstakao moćnike iz SAD da još više ubrzaju napade na slabije zemlje. Hoćeš ti ići sutra da braniš napadnutu S. Koreju ili napadnuti Iran? Nećeš, nego opet ćeš dobacivati koješta iza svog žbuna. "Rat nije ništa drugo, nego nastavak politike drugim sredstvima". U današnjem svetu pravi izazov je smanjiti ratove a uvesti zdraviju politiku.

 7. harry neron says:

  Ovaj Medojević je neznalica da veča biti ne može. Ništa nije Trump preuzeo kontrolu nad FED-om nego se dogodilo isto kako 2008. posle finasiskog sloma, država se zadužila kod FED-a za ekstra 2200 miljardi$ za svrhe ekonomskog spašavanja Korona krize. Razlika je samo u otme što je Obamina administracija finasisku pomoč uslovala sa preuzimanjem večinskog udela u posrnulim kompanijama dok če Trump bacati novac u bunar bez dna i bez bilo kakve mogučnosti vračanja tog novca, stanovništvu i maloj privredi. Obamina administracija je sa finansiskom pomoču čak zaraidla 120 miljardi $ ( uložila 700 a posle sanacije od prodaje preduzeča zaradila 820 miljardi $)

  • persida says:

   Tacno tako, FED je ojacao, a americka drzava je jos vise zaduzena. Cionisticka svetska banka ce na trenutnom teroru zaraditi trilione, a nacionalne drzave ce nastaviti da se raspadaju. Svako ko veruje da Tramp moze da rasturi bankarski kartel je vise nego naivan.

 8. Slobodanka says:

  Pored svega gore opisanog u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 9. Slobodanka says:

  Pored svega opisanog gore u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta. Zatim odgovara im i kako je dolar postao petrodolar. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 10. Slobodanka says:

  Pored svega opisanog gore u komentarima, banksterima koji su preoteli FED odgovara i to što je USA dolar postao rezervna svetska valuta 1944 godine. Zatim odgovara im i kako je dolar postao petrodolar. Što se dolar-petrodolar više koristi za medjunarodna plaćanja to se oni lično više bogate. Zato je veoma sumnjiva ova pandemija koja je sad udarila ne samo na Kinu, nego i na razvijene zemlje EU. Kineski juan je takodje rezervna svetska valuta, da su sada uspeli da uzdrmaju ekonomiju Kine posle toga bi i kineski juan bio slabiji i manje bi se koristio za medjunarodna plaćanja. Kineski juan gledajte kao konkurentnu valutu USA dolaru. Madura su hteli da sklone i zbog toga što je rekao da će venecuelansku naftu obračunavati u juanima. Evro je takodje rezervna svetska valuta, ako on propadne time takodje dobija USA dolar. Tačnije rečeno ako propadne Evro USA dolar će biti više tražen. Na korona listi iza Italije i Španije slede: Nemačka, Francuska, V.Britanija izašla je iz unije ali imaće neki sporazum sa unijom, Švajcarska koja nije član EU ali i ona ima neki sporazum sa unijom, Belgija, Holandija, Austrija. Ako bi zbog krize raspala se EU propao bi i evro, a time dobija USA dolar kao rezervna svetska valuta. ... Kada su udarali razne sankcije Rusiji time ruska rublja slabi, time eliminišu mogućnost da za medjunarodna plaćanja bude tražena još i rublja. Ali zato Rusija (u svadji sa S.Arabijom) oborila je cenu nafte, što banksterima ne godi. Medjunarodna plaćanja koja se odnose na naftu moraju opasti zato što je opala cena nafte, jer sumu za plaćanje čini količina x cena.

 11. Milvoki says:

  Koliko je meni poznato tramp je zahvaljujući njima i došao kao predsednik i od svog početka bogaćenja neprestano je šurovao sa njima. Ovo je samo figurativno, a zapravo ovaj Baja Patak i njegov trezor tek sada ima da propadne. FED ima pravo da štampa onoliko milijardi koliko god mu je potrebno s time što zadužuje kreditima. Snimljena je na nacionalnoj geografiji emisija o trampu, to je vele-prevarant sa debelom zaleđinom, tramp će buduće štampanje milijardi da upotrebi da bi zavladao svetom, najpre će napraviti ekonomsku katastrofu svuda čak i u Americi a onda će on dolarima da vlada ostatkom sveta. Pazite se ljudi on je jedan od njih koji sada preuzima egzekuciju čovečanstva i zadovoljan je svojom ulogom. Grešan čovek.

  • persida says:

   Svi americki predsednici su u svojim kampanjama imali podrsku jevrejskog kapitala i svi su morali da se zakunu u vernost Izraelu. Malo se kobeljao Kenedi i znamo kako je prosao. Amerika je odavno okupirana zemlja.

  • persida says:

   Trampov otac je licno finansirao izgradnju centra za proucavanje TALMUDA, koji nas uci da se nejevreji niza rasa koja treba da sluzi Jevreje. Njegov zet, Kusner, je Jevrejin. Tramp se oduvek dodvoravao Izraelu, kad god tamo ode, on pokorno nosi kapicu. On je jevrejski agent, isto kao i Putin.

 12. Znaci vremena - Otkrivenje says:

  Obrati pažnju narode! Tramp je dobio ovlašćenje od samog FED-a da raspolaže jedno vreme neograničeno sa rezervama novca, odnosno proizvodnjom novčanica koliko god mu je volja sa određenim zadatkom. Potrebno je da se nametne iznad američkog ustava i da ukine bilo kakve suparnike, potrebno je da slomi kičmu demokratije i da porobi što više ljudi a najpre to da učini sa svojim sopstvenim narodom i da ga tako prinudi na vakcinisanje otrovnom vakcinom o ekonomiji nema ni pomena sve će biti slomljeno i dobijaće se na kašičicu ali pod uslovom da primi otrov iz vakcine. To je nekada uradio Džim Džons u svom kampu naroda. Istu ovu stvar u svojim zemljama paralelno i sinhronizovano treba da sprovode svi čelnici svojih zemalja. Da sebe postave na neprikosnoveni vrh uprave zemljom i da narod masovono potruju vakcinom smrti, a umiraće navodno od kovida19. To upravo sprovode svi čelnici na vlasti u zemlji koji su plaćenici FED-a, sada ih možete prepoznati. Ukoliko se nešto desi glavnom predstavniku treba znati da su i svi njegovi pretedenti takođe plaćeni za istu stvar, oni svoje naredbe izvršavaju jednu po jednu ali pod garancijom izvršavanja bez greške. Dakle narode samo nas čudo može spasiti za sada smo u procesu egzekucije, odnosno istrebljavanja. To se zove Novi svetski poredak, ko se do sada informisao o tome shvata o čemu se radi, ko nije svejedno će umreti. Jedino pouzdano spasenje je naše lično pokajanje i vera u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, čitajte Novi Zavet i verujte, spasite duše vaše jer telo sigurno nećete, zver se rasrdila i digla rogove da zarati na sav svet.

  • doktrina soka says:

   Moguce,samo ako dobiju nas pristanak,ali koliko vidim Evroazijski narodi na celu sa Rusijom i Kinom ne daju im pristanak.U ovom bioloskom ratu svet se ujedinjuje i pomaze svim drzavama ugrozenim od ovog BOJNOG OTROVA COVID 19. Rusi salju pomac SADe u borbi protiv Pandemije.

   • doktrina soka says:

    I da dodam S. Koreja pici pod punim kapacitetom Rakete preko Japana,tako da nekom slucajno ne bi palo na pamet da ce ostati ziv ako se zaraza koronom slucajno pojavi u S. Koreji.

 13. Djoka says:

  A bre sto volite da se samocitate ! Svaki sa preko 10 redova da ode na kontrolu kad ukinu policajski cas ! Imam jos predloga, pisite ali u svoje blokce, pa se citajte do mile volje, prestanite da nas davite ! A kao moj komentar na tekst ; VIC nedelje ! Uzgred, soros je rotsildov potrcko ciji posao je da se podmece umesto gazde !

 14. Buba says:

  Postepeno ali sigurno demokratite i vojni profiteri ke gi snema.Kolku samo za tri godini uspea Tramp da gi sredi .Amerikanskiot obichen narod toa go primetuva a ,i ushte zdravsstvoto Tramp da mu go sredi ,laznata demokratija so mnogu nemoral i kriminal pechalen od svetskite vojni vo minatiot vek ,pa i vo dvaeset ve godini od ovoj vek zasekogash ke ischeznat od zemjinata topka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u