НОРВЕШКИ МЕДИЈИ: Мафијашка држава – Црна Гора!

NORVEŠKI MEDIJI: Mafijaška država – Crna Gora!

10 oktobra 2015

milo-djukanovic-u-stranim-novinama-Od prošle nedjelje opozicione partije Crne Gore održavaju proteste u Glavnom gradu Podgorici, piše renomirani norveški list Klassekampen uoči dolaska njihovog sunarodnika kao zvaničnika NATO alijanse, Jensa Stoltenberga u Podgoricu.

Šatori su postavljeni ispred zgrade parlamenta, a glavna ulica je blokirana. Partije koje učestvuju bojkotuju parlament. Zahtjevi opozicionih partija i protestanata su da Vlada da ostavku i da Prelazna Vlada preuzme vođstvo do novih izbora.

Organizatori kažu da imaju namjeru da održe proteste koliko je god to neophodno i koliko god to trajalo. Prisustvo policije je značajno, a atmosfera je napeta.

Demonstracije se održavaju i ako su parlamentarni izbori planirani vać na proljeće.

nogorski politikolog Edin Koljenović izjavljuje za list Klassekampen da je razlog timing-u nedostatak povjerenja po pitanju demokratskih procesa.

„Kad jedna partija vlada 25 godina, kao što je to slučaj u Crnoj Gori, preuzima kontrolu nad resursima i moćnim pozicijama. Kad vođe ovo koriste, i preuzimaju javne budžete da održe moć, opozicija shvata da nema realno šanse da izazove„, objašnjava on.

Koljenović naglašava da su prevare i kupovina glasova dokazani na ranijim izborima, međutim, smatra da su opozicione partije koje protestuju ubijeđene da ne postoji mogućnost da se vlast promijeni pod preovlađujućim uslovima.

„Zbog toga traže stvaranje prelazne Vlade do izbora da bi se suprostavili uticaju režima“, kaže on.
Moćni čovjek Crne Gore

Ciljna partija protesta je DPS i njihov lider Milo Đukanović. Đukanović je vodio Crnu Goru naizmjenično, kao premijer ili predsjednik, odkako je 1991. godine postavljen za premijera prvi put kao 29- godišnjak.

Pored brojnih prevara na izborima, Đukanović je takođe optužen za uske veze sa organizovanim kriminalom. Prema italijanskim tužiocima Đukanović je stajao i iza šverca duvana.

Takođe, ovaj moćni čovjek Crne Gore iskoristio je proces privatizacije poslije pada komunizma da se on i njegovi bližnji obogate. Između ostalog, tako što je kontrolu nad najvećim crnogorskim bankama (Prva banka) dao svojoj sestri.

Protest mirovnog pokreta „Ne u rat-Ne u NATO“

Kako je već najavljeno, povodom dolaska Generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga, mirovni pokret će održati protest u srijedu 14.oktobra 2015. godine u 17:00 časova na raskrsnici Beogradske i Rista Stijovića (Vila Gorica).

Izvor: in4s.net

KOMENTARIJedan komentar

  1. pravda says:

    Nema sreće za Crnu Goru dok ne objesite Mila Turčina i njegovu vrhušku a narod ne nacijonalizuje njihovu imovinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *