НОРВЕШКИ ВИРОЛОГ ЗАГРЕБАО У МРАЧНУ ТАЈНУ?! Његова тврдња о ковиду подигла је свет на ноге!

NORVEŠKI VIROLOG ZAGREBAO U MRAČNU TAJNU?! Njegova tvrdnja o kovidu podigla je svet na noge!

18 decembra 2020

Poznati norveški virusolog Birger Sorensen tvrdi da je virus korona slučajno pušten iz laboratorije, te da nije reč o prirodnom virusu.

Sorensen u intervjuu za švedski portal „Frija tider“ tvrdi da postoji jasan dokaz da ovaj virus ne potiče iz životinjskog sveta, već iz laboratorije, a to je njegova struktura i sposobnosti brzog širenja među ljudima.– Čvrsto verujem da je greškom oslobođen. Kad su američke vlasti sprovele nadzor u Vuhanu 2018. godine, opisale su tu laboratoriju kao rizičnu – kaže Sorensen.

On ne smatra svoje tvrdnje kontroverznim i navodi da već postoje dokazani slučajevi curenja drugih virusa iz laboratorija.

– Postoje mnoge laboratorije koje su greškom oslobodile viruse. Originalni virus SARS pušten je u Singapuru – podseća Sorensen, govoreći o incidentu koji se dogodio 2003. godine.

Norveški virusolog smatra da je i virus korona procurio krajem avgusta ili početkom septembra 2019. godine.

On navodi da se, na osnovu brzine kojom se virus širi, može pretpostaviti da je već bio prilagođen za širenje među ljudima u laboratoriji koja istražuje uticaj virusa na ljudske ćelije. Sorensen tvrdi da niko do sada nije uspešno dokazao da je taj virus zapravo prirodno evoluirao.

On je o virusu korona objavio dve studije. Prva je bila o tome kako se novi virus veže za receptore u ljudskim ćelijama, a druga se bavila dokazima koji sugerišu da virus nije prirodno evoluirao. Drugu studiju nije objavio nijedan naučni časopis.

Sorensen je virusolog koji je poznat norveškoj javnosti. Kada je 2009. godine izbio svinjski grip stekao je pažnju javnosti zbog svog doprinosa u radu na vakcini. Bavio se i istraživanjima o HIV-u i eboli.

(Blic)

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Jos jedna skolovana budala koja skrece paznju sa glavne teme na sporedne.

 2. milorad3 says:

  ovaj čovek je još ranije upozoravao na nelogičnosti u genetskom sklopu ovog virusa,medjutim sam tok "pandemije" i način širenja je DOKAZ da je ovo veštački izazvano-Prirodan tok epidemije ide drugačijim načinom i sledi drugačiju logiku i matematiku širenja, tu ne postoje "klasteri" i "nova žarišta" gegarfski i saobraćajno nepovezana.KAKO se sad ovaj virus širi kad više ne postoji globalni turizam a avionski saobraćaj je na nivou borbene avijacije?Kako nema mnogo mrtvih u kampovima "migranata",oni bi po logici stvvai bili desetkovani do sada, i nivo mortaliteta bi tu trebao da bude KATASTROFALAN jer se o njiam ionako niko ne brine značajno i žive u očajnim uslovima pretrpanosti i loše higijene.Kak onema kovida u sirijskim izbegliočkim GRADOVIMA pod kontrolom američkih "savetnika".Ovaj virus je izgleda jako IZBIRLJIV koga će da ubije a to nije MOGUĆE sa prirodnom mutacijom i naročito je suludo da najmladji nisu uopšte u opasnosti, svaki virus pre svega udara na najmladju populaciju NAJŽEŠĆE jer je najosetljivija sa još uvek nedovršenim imunim sistemom.Pa zašto se DECA vakcinišu dok su još mali a ne kad napune 30 god. alooo?IMA MNOGO MUTNIH stvari u vezi ovog virusa.

  • Olja says:

   Tako je!Ovi što kažu da nije ni važno kakvog je porekla virus, zaboravljaju suštinski važnu stvar, LAŽ u startu, teško znači istinu u nastavku!Oni koji lažu o poreklu virusa, su oni koji nam određuju pravila danas!

 3. branicevac says:

  KAO SLUCAJNO!

  • I Love persida says:

   Nema šanse da je tu nešto slučajno. Ovaj čovek zastupa upravo sve ono sa čime se mi ne bi mogli nikako da složimo.

 4. test01 says:

  Virus je DIZAJNIRAN i napravljen u laboratoriji, prvo su ga radili u USA a onda je istrazivanje prebaceno u Kinu ali su ameri i dalje sponzorovali istrazivanje . Inace te laboratorije u Kini pripadaju Kill-Billu & company (soros...). Virus nije slucajno "pobegao" nego stalno dopinguju citav svet i ima 6 razlicitih mutacia koje haraju u razlicitim delovima sveta. Sve se to lepo moze pronaci na internetu i pravi naucnici su odavno dokazali i rekli da je ovo vestacki virus. Zele da porobe svet i ukinu nam sve slobode, pogledajte zadnje vesti o globalizaciji i sta Vatikan izjavljuje o svetskoj vladi ...

 5. Zaliv says:

  RNA materijalom covek nije sposoban da manipulise, virus ima RNA sastav. Covek moze da manipulisa sa DNA (dnk) materijalom....prosto receno ili ovaj doktor lupa ili je neko pogresno protumacio njega. Ne zaludjujte se ljudi glupostima, virus postoji, stvorila ga je priroda ipak uz nasu pomoc jer smo mnogo toga unistili i prisli svemu previse blizu....priroda se pre ili kasnije postara da spreci ono sto je unistava. Ukoliko se ne opasuljimo ova pandemija ce biti nista naspram neke buduce...

  • uddu says:

   O,gde si,Vučićev bote,pa ti si u stanju da kažeš i da je Paja Patak stvorio i raširio virus ako ti vođa naredi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *