НОСТРАДАМУС ДАНАШЊИЦЕ: Професор који је предвидео пропаст СССР поново шокира! Најавио када ће се тачно САД распасти!

NOSTRADAMUS DANAŠNJICE: Profesor koji je predvideo propast SSSR ponovo šokira! Najavio kada će se tačno SAD raspasti!

9 juna 2020

Johan Galtung, norveški sociolog koji je predvideo raspad Sovjetskog Saveza upozorio je da su SAD kao globalna sila u fazi ubrzanog pada — i da će se raspasti 2020. godine.

Naučnik koji je bio nominovan za Nobelovu nagradu, učestvovao je 1980. godine na naučnoj konferenciji u Moskvi tokom koje je javno izjavio da će za deset godina Berlinski zid pasti, a da će SSSR da se raspadne.Prema njegovom mišljenju, raspad je uslovilo nekoliko kontradikcija koje su postojale unutar sovjetskog sistema.

„Govorimo o sukobu između saveza i njegovih partnera koji su želeli da steknu nezavisnost od Kremlja, sukobima između RSFSR i drugih republika unutar SSSR-a, koje su tražile veću autonomiju, stvaranju socijalističke buržoazije, prouzrokovane privilegijama partijske elite, razvojnom jazu između gradova i sela“, precizirao je Galtung.

Moskovska javnost te godine nije puno obraćala pažnju na pomenutu izjavu. Međutim, Berlinski zid opstao je do 9. novembra 1989. godine, nakon čega raspad SSSR-a više nije mogao da se zaustavi.

Posle toga norveški naučnik stekao je popularnost u SAD, a Amerikanci su Galtunga nazvali živim Nostradamusom.

Norveški profesor, tačno je predvideo i druge istorijske događaje, među kojima su i protesti na Tjenanmenu u Kini i napad 11. septembra. Još 2000. godine predvideo je i da će se SAD kao globalna sila raspasti do 2025. godine. Međutim, za vreme Bušove administracije, Galtung je pomerio svoju prognozu za kolaps u SAD na 2020.

U društveno-naučnoj knjizi „Pad američke imperije —šta dalje“, 2009. godine precizirao je da će porast fašizma u Americi biti dominantan u periodu opadanja njene moći. Takođe je dodao da će odnos Amerike prema NATO-u ukazati da SAD prestaju da budu supersila.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad2 says:

  pa vidi se sunovrat a i svi koji su razmišljali o toj moguzćnosti su zaključili da će biti BRZ, kada krene.Medjutim USA su država sa jakom armijom i još uvek snažnom unutrašnjim snagom ui organizacijom,politički sunovrat će biti BRZ i iznenadan, ali kad počnu borbe STVARNO, e to će da se otegne malo duže.Vrlo lako može da se desi da uskoro redovno gledamo vesti o sukobima i borbama u pojasu slobodne zone vašingtona ili o izbeglicma iz njujork enklave itd.Vrlo je zlokbno ovo što se dešava tamo a to znamo i mi koji smo već prolazili kroz takve igrice,trenutno deluje kao ludo igranje sumanutih ljudi koji ne znaju gde je levo ali ovo je samo prvi udarac i strah će biti sve veći i veći tamo.Vidljiv je scenario ,jer jedna od prvih pozicija koju politički osvaja duboka država, cia, kabala ili kako god želie da ih nazovete (oni nemaju ime ali imaju organizaciju) je pozicija gradonačelnika najvećeg ili glavnog grada.Videli smo kako gradonačelnica vašingtona DIREKTNO sabotira sve pokušaje smirivanja situacije, i mislim da je sve jasno.Ako je ta lija dobila naredjenje da se eksponira otvoreno to znači da je ovo početak glavnog udara na politički i bezbednosni sistem amerike koji još nije pod kontrolom i početak prave destabilizacije te države.Ovo neće prestati sigurno a nesrećni flojd i nije više bitan uopšte,on je samo prva kolateralna greadjanska žrtva oružane borbe za VLAST kloja je sada počela u USA.

 2. persida says:

  E, al cemo se mi Srbi ovajditi od toga. Jahace nas ista bankarska mafija kao i do sada. Nece biti Soros nego Olos, u tome je sva razlika.

  • Zoran says:

   Nece da vas jasu bankarri, davace vam pare bez kamate, a i ako vratite, vratite, ako ne, nema veze. Tako bi i ti da zajmis nekom pare. :) Ti si posten(a).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *