НОВ СКАНДАЛ дрма САД

НОВ СКАНДАЛ дрма САД

22 септембра 2019

Америку потреса нови политички скандал у чијем су се средишту нашли Украјина и Џо Бајден.

Међутим, што се дубље улази у суштину ове приче о новцу, политичким притисцима и корупцији, све је јасније да се овде заправо ради о огољавању намере практично целокупне америчке елите, и леве и десне, да се домогне украјинског новца и енергетских резерви, пише Спутњик.Америчка Демократска партија није могла да се помири са победом републиканца Доналда Трампа на изборима 2016. године и покренула је више десетина истрага против председника. Под микроскопом се проучава његова предизборна кампања, наводно мешање у изборе, финансије, односи са женама и још много тога.

Сада када је пред демократама претња поновног избора Трампа, партија је најавила почетак нове истраге.

Доналда Трампа сумњиче да жели да организује „мешање Украјине“ на предстојећим председничким изборима у Америци. Односно, да у Украјини обнови истрагу против породице Џоа Бајдена, најозбиљнијег противника Трампа на предстојећим председничким изборима 2020. године.

Спутњик објашњава зашто је Kијев увучен у предизборну кампању Американаца.

Велика истрага

Белој кући су се обратили председници три одбора Представничког дома америчког Kонгреса. Демократе Адам Шиф, Елиот Ингл и Елајџа Kамингс написали су писмо Трамповом саветнику Пету Чиполонеу у којем говоре о својим сумњама на рачун шефа државе.

Парламентарци наводе да су у протекле две године Трамп и његов лични адвокат Рудолф Ђулијани наводно покушавали да приморају украјинске власти да спроведу две истраге под плаштом антикорупцијских активности.

Прва је истрага против Украјинаца који су пружили кључне доказе против шефа Трамповог предизборног штаба Пола Манафорта.

Циљ друге истраге на којој је наводно инсистирао амерички лидер је син бившег потпредседника Сједињених Америчких Држава демократе Џона Бајдена — Хантер Бајден. Он је био члан управног одбора украјинске гасне компаније која се нашла под истрагом.

Сам Џо Бајден је, по сопственом признању, док је био потпредседник, затражио смену главног тужиоца Украјине, који је истраживао активности гасне компаније.

Kако би поткрепили своје сумње, аутори писма наводе телефонски разговор Трампа и председника Украјине Владимира Зеленског од 25. јула 2019. године.

Kоји су интереси САД у Украјини?

Да би се схватило на какав је жуљ демократа стао Трамп, сетивши се ове две истраге, треба се подсетити главног интереса који Сједињене Америчке Државе имају у Украјини. Ради се о гасу из шкриљаца.

Још 2013. године Сједињене Америчке Државе, на чијем челу је био демократа Барак Обама, потписале су са Украјином и њеним лидером Виктором Јануковичем споразум, према којем су компаније за производњу нафте и гаса „Шеврон“ и „Ексон мобил“ добиле дозволу за развој и производњу гаса у Лавовској, Харковској и Доњецкој области.

На пример, уговор „Шеврона“, вредан 10 милијарди долара, давао је америчкој компанији право да развија и користи екстраховане угљоводонике током 50 година.

А у мају 2014. године Хантер Бајден, син тадашњег потпредседника САД Џоа Бајдена, је добио функцију у највећем приватном произвођачу гаса у земљи „Буризма холдингс“.

Интересовање за приватну гасну компанију делимично се може објаснити чињеницом да је она поседовала дозволе за развој и производњу гаса у Дњепро-Доњецком и Азовско-Kубанском басену, који се налазе у областима које су биле ван утицаја Украјине.„Буризма холдингс“

Истрагу о „Буризма холдингсу“ покренуо је украјински генерални тужилац Виктор Шокин у оквиру борбе против корупције. Власник компаније Злочевски напустио је земљу убрзо након промене власти, а Шокин се заинтересовао за активности компаније коју је он водио.

Kако пише колумниста конзервативног америчког листа „Хил“, он је успео да се упозна са званичним Шокиновим досијеом у случају „Буризма“.

Према овим документима, горе наведени трансфери су на крају били намењени лично Хантеру Бајдену и Арчеру. Са тим у вези, главни тужилац је намеравао да саслуша америчке бизнисмене, али није успео то да уради.

Џо Бајден 2018. године јавно је говорио да је у марту 2016. године у име америчког председника Барака Обаме притиснуо украјинског лидера Петра Порошенка.

Он је претио да ће, ако Шокин не оде са функције, Вашингтон повући исплату од милијарду долара за Украјину, осуђујући државу на банкрот.

„Погледао сам их и рекао: ’Одлазим за шест часова. Ако до тада тужилац не буде отпуштен, нећете добити новац‘“, нагласио је Бајден.

Шест часова касније тужилац је био отпуштен, а његово место заузео је Јуриј Луценко.

А онда још једно приватно лице, лични Трампов адвокат Ђулијани, одлази у Шпанију крајем јула ове године на састанак са личним помоћником Зеленског Андрејем Јермаком.

Главна намера истраге

Зато најава о почетку нове „велике истраге“, можда прве у последње три године, није усмерена на подривање Трамповог положаја, већ на очување својих интереса у иностранству.

Амерички сан о испоруци сопственог гаса у Европу, чак и ако је добијен у Украјини, што истовремено омогућава да се забоду клинови у точкове руске економије, и даље ће остати сан, али Сједињене Америчке Државе не намеравају да се повлаче.

KOMENTARI3 коментара

  1. теоретичар says:

    Баш ме брига што је Америка направила статус кво у Грузији, Украјини, Србији, С Кореји и Сирији. Ускоро ће и у Ирану па нек се лече са антистатусима. Али имам утисак да ми неки феч није дао да објавим коментар на оног трампа што послао брод да запуши рупу саудијцима, па морам овде. И ето...Хихухииххххххххии.... Па каже чоек лепо шта су урадили..."САД сада усредсређене на томе како да се помогне Саудијској Арабији да ојача своју одбрамбену инфраструктуру." Па ту пре пар година су ти Саудијци купили од Трампа за око 300 милијарди долара ...чега оно беше? А да. Песка. И сада ће Амери да им јопе ојачају те милијарде...Саудијци остају полако без пара и неко ту пре неки дан рече да ће их САД жртвовати али ниасм схватио све и не сећам се, али сада ми дошло на памет. Узеће им лову и ладно наставити да извлаче нафту по систему Нигерија или Либија, Кувајт, Ирак. Није важно како али то им циљ. Само прво да осиромаше Саудијце. Која радост у Саудији. Ја лупим да ми се свиђа варијанта , пошто САД подметачке операције не изводе лично, да су дали Хутима оружје, без обзира што сам прочитао Миланов став да Јеменаца има онолико милијона и сви страдају. То што страдају нема везе са политиком скрнављења Саудијаца. А данас читам, јопе мислим од милана, да су Амери дошли са неким чамцима да запуше рупу у одбрани Саудијаца јер ето, до данас нису знали да та рупа постоји. Е, сад! Може лако бити и да су Амери послали сигнал Иранцима еј, пуцајте кроз ову рупу, ми нећемо реаговтаи само мало ћемо вас оптужити а ви ћете им срушити оно пто нама више не треба и некако ћемо вас компензовати. На пример, ево гарантујемо нећемо вас напасти следећих годину дана. А како Иранци, као и сав остали нормалан свет данас, на пример Кина па онда...ај неморам сваки пут да споменем све заљубљене у мерику, једва чека било какву компензацију од Мерике, Иранци ти лепо зашиље ракете и кроз рупу па на атомску централу. Све моје теорије у вези овог напада су активне и врло могуће. Није само могуће да Америка није умешала прсте у пробу спаљивања Саудије. Могуће је чак, пошто нико није видео облак све док није пао на земљицу црну, да је Америка наговорила чак и Саудијце да сами себе ударе. Они су свеједно већ ударени па још једном ништа не мења. Имам, ма имам још теорија. Али читам ја утехе сваки дан. Сваки дан понеко ће написати нешто о скорој пропасти Мерике, па зато стрпљиво чекам и неидем у ајдуке. Што да идем кад ће ускоро пропасти. Пуће јој балон валда неки, мокраћна бешика, шта ли је. Ето, то чекам. (Нећу да пишем да Русија, Индија, Кина, Иран, Турска, И Србија треба да се удруже и оду тамо са 150 бродова и 5 иљада војника,јер то је већ утопија кад ће Америма свеједно пући...за то! Шта ће оно беше пући? А можда би било боље ради сваке сигурности, да ови направе тај савез па да мало убадају да пре пукне. Овако, ко зна. Амери имају производњу витамина најразвијенију на свету и вероватно имају тврд балон. То може да пуца само од себе вековима а да ипак не пукне)

  2. Drago says:

    Ubice i kriminalci najvišeg ranga u svetu. To je Amerika, zemlja demokratije!!!! A, Vučić se sastaje sa njihovim najmanjim kriminalcima i obezvređuje položaj jednog predsjednika. Takovi ljudi trebaju razgovarati u rangu zamjenikom zamjenika ministra vanjskih poslova Srbije, a ne sa Vuičićem. SRAMOTA!!!

  3. milorad2 says:

    pa to je "duboka država" grupa pljačkaša koja je shvatila da može da iznajmi političare delove američke armije i obaveštajnog aparata.Ukrajina nije ni prva ni poslednja žrtva te neformalne grupe.Dovoljno je videti da je i soroš u tom društvu i sve je jeasno, jer soroš j beskrupulozni berzanski pljačkaš pravi parazit na finansisjkom telu USA, ako on radi sa njima sve je jasno.A sada je jasno zašto toliko galame i SKVIČANJA posle trampove pobede:)Samo se pitam kakav će skandal da nastane kad povežu ubice i ljudoždere sa kosova i "ugledne" američk političare kao što su klintonovi i bušovi. (na kosovu osim zlata ima mnogo naftnih škriljaca ČITAVE planine u južnoj srbiji vrlo blizu "granice" sa kosovom,zato se balavi o velikoj albaniji i istorijskim prostorima albanaca sve do raške ,prokuplja i niša:))Kada kosovo ispliva na medijsku scenu to će biti HAOS a taj dan nije daleko, ima da se izvinjavaju iz USA ,nemačke i britanije koji su glavni nosioci projekta rasturanja jugoslavije i otimanja kosova.SVE se zna ali su dosada mnogi ćutali da se ne zamerajum, medjutim sad više nema ne zamranja jer ova banda sa bajdenom na čelu se ZAMERILA VEĆ SVIMA REDOM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u