НОВА АФЕРА: Трампов саветник у тајности водио разговоре са Русима

NOVA AFERA: Trampov savetnik u tajnosti vodio razgovore sa Rusima

14 januara 2017

michael-flynn2-article-header

Penziosani general Majkl Flin, budući savetnik predsednika SAD Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost je, protivno zakonu, imao više telefonskih razgovora sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu u danu kada su SAD uvele sankcije Rusiji, naveli su izvori za Rojters.

Ti razgovori pokrenuli su dalja pitanja o kontaktima Trampovih savetnika i ruskih zvaničnika u periodu kada su američke obaveštajne službe objavile da se Rusija mešala u predsedničke izbore.

Upravo zbog tih navoda obaveštajnih službi, odlazeći predsednik SAD Barak Obama je 29. decembra naredio proterivanje 35 ruskih diplomata osumnjičih za špijunažu i uveo sankcije dvema ruskim obaveštajnim službama.

Tog dana, Flin je, kako tvrde izvori, imao nekoliko telefonskih razgovora sa ambasadorom Sergejem Kisljakom, ali nije poznato da li su oni pričali o sankcijama.

Prema takozvanom Logan zakonu, iz 18. veka, neovlašćenim građanima zabranjeno je pregovaranje sa zvaničnicima država koje su u sporu sa SAD.

Trampov portparol Šon Spajser danas je rekao da je tačno da je Flin razgovarao sa ruskim ambasadorom prošlog meseca, ali da su ugovarali telefonski razgovor između Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je rekao da se razgovor dogodio 28. decembra, a nakon poruka koje je Flin uputio ruskom ambasadoru na Božić, kada je naveo da se raduje „saradnji s njim“.

KOMENTARI3 komentara

 1. kuka says:

  Kako bi nama dobro došao taj Loganov zakon! Koliko bi ucveljenih bilo u Srbiji koji već godinama petljaju i "posluju" sa predstavnicima vlasti naših brojnih neprijatelja.

  • Betty Boop says:

   Podpisujem!

 2. Trifun says:

  Svaka mu cast! Tako rade normalni ljudi koji zele dobro svojoj zemlji. Te antiruske rasiste koji misle da svi treba da budemo kao oni treba razotkriti ko su oni ustvari = rasisti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *