НОВА АМЕРИЧКА БАЗА У СРБИЈИ!? Уместо малина и туриста, на Пониквама ће бити НАТО бомбардери

NOVA AMERIČKA BAZA U SRBIJI!? Umesto malina i turista, na Ponikvama će biti NATO bombarderi

6 jula 2017

Izjava Milana Stamatovića, predsednika Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS), povodom najavljenih protesta malinara i najave formiranja “humanitarnog centra“ SAD i EU na Ponikvama.

– Pokazalo se da je Zdrava Srbija (ZS) pogodila u metu kada je upozoravala da tajna vizita onog američkog zamenika pomoćnika državnog sekretara i antiruska tirada američkog ambasadora usred Niša može da krije nešto mnogo opasnije: izdajnički plan Aleksandra Vučića da, na mala vrata, uvede NATO u Srbiju.

Epilog gledamo ovih dana: ne samo da nema ništa od diplomatskog imuniteta pripadnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra koji su Dačić i ostali Vučićevi lažovi i poltroni obećavali do pre neki dan, nego nam preti opasnost da uskoro, umesto da odavde lete naše maline za izvoz i sleću ruski i drugi strani turisti, sa aerodroma i na aerodrom Ponikve, navodno sa humanitarnim ciljem, možda baš kao „Milosrdni anđeo“ 1999. godine, uzleću i sleću NATO bombarderi – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović, uoči, za sutra najavljenih, protesta malinara, i najave formiranja „humanitarnog centra“ SAD i EU na Ponikvama.

– Svi naši predlozi, pa čak i iskazana spremnost lokalnih samouprava Zapadne Srbije da same plate privođenje aerodroma Ponikve komercijalnoj nameni, razbijali su se o neprobojni zid na čijim su NATO kulama stražarama stajali ministarka Zorana Mihajhlović i samozvanac Vučić, a sad vidimo i zašto. Isto tako, niko neće da ozbiljno sasluša naš zahtev da je jedini spas za malinare Zapadne Srbije, ali i drugih delova zemlje, proglašenje maline za strateški poljoprivredni proizvod i zaštiti njeno geografsko poreklo, što podrazumeva da država garantuje otkupnu cenu, tržište, a time i opstanak stanovništva u ovim, uglavnom, nerazvijenim, brdskim predelima, a ne da nam ta sela i dalje odumiru – podsetio je Stamatović.

Predsednik ZS pita zašto u vezi s ovim ćuti rukovodstvo grada Užica koje formalno gazduje aerodromom i zašto ćute samoproglašeni tzv. „ruski ministri“ u antiruskoj Vladi Srbije, i da li su, samo da bi sačuvali svoje fotelje, ti verbalni rusofili, otćutali i pretnju Aleksandra Vučića, izrečenu kroz usta Ane Brnabić, da će Srbija uvesti i sankcije Rusiji samo da bi se dodvorila Briselu, Vašingtonu i NATO okupatorima Kosova i Metohije?!

(Srbin.info)

KOMENTARI5 komentara

 1. Pacenik u drzavi says:

  U pravu je potpuno. Ovi su se posteno osilili, vreme je da se podize kuka i motika.

 2. Milan says:

  Pa nek podignu bazu ako hoce, proteracemo ih napolje kad oslobodimo zemlju tiranije.

 3. opet ja says:

  Auhhh ala ih je opleo. Na žalost sve je to istina.

 4. Antibot says:

  Vicite glasnije pa ce vas cuti.

 5. Proleter says:

  Nije mi jasno sta ce im jos jedna baza na teritoriji Srbije.Imaju vec jednu na Kosovu i Metohiji-Bondstil

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *