НОВА БРИТАНСКА ПРЕМИЈЕРКА ШОКИРАЛА ЦЕО СВЕТ: „Педофили треба да усвајају децу!“

NOVA BRITANSKA PREMIJERKA ŠOKIRALA CEO SVET: „Pedofili treba da usvajaju decu!“

16 jula 2016

makes_a_speech_outside_10_Downing_Street_London_afte456546Novopostavljena britanska premijerka Tereza Mej naredila je pokretanje rasprave o tome da li pedofilima treba omogućiti da usvajaju decu kako „njihova ljudska prava ne bi bila ugrožena“.

Helen Ris, akademik Ekonomskog fakulteta u Londonu, podstakla je bivšu sekretarku države da preispita pravila koja zabranjuju pedofilima da usvajaju decu.

Risova je istakla da među zlostavljačima nema mnogo onih koji bi zločin počinili ponovo uprkos tome što je javnost zabrinuta zbog pedofilije.

Pored zabrane usvajanja za zlostavljače, trenutni zakon podrazumeva redovan kontakt odraslih sa tuđom decom uz adekvatan nadzor.

Premijerka je naredila preispitivanje zakona zbog slučajeva poput praćenja dobrovoljaca koji voze decu na fudbalske treninge.

Risova je takođe navela da treba uzeti u obzir pretpostavku da zlostavljači ne predstavljaju nikakvu pretnju po decu kada odsluže svoju kaznu.

„Nema razloga da se svi zlostavljači smatraju potencijalno nepodobnima da usvajaju decu ili rade sa decom“, rekla je ona.

Ona smatra da se na taj način krše prava zlostavljača koji odsluže svoju kaznu u zatvoru i koji nakon toga treba da se integrišu u društvo jednako kao i svi ostali.

Umesto toga, pojedinci se trenutno stavljaju na listu onih kojima je zabranjen rad sa decom.

Risova je iskritikovala ovaj zakon koji sve zlostavljače stavlja „u isti koš“ dodajući da je pažljivo praćenje važno, ali da zabrana kontakta krši prava pojedinaca koji žele da usvoje decu ili rade sa decom.

Ona je kao primer navela slučaj dede koji je osuđen zbog seksa sa petnaestogodišnjom devojčicom kada je imao 29 godina, a kojem je odbijen predlog da usvoji sopstveno unuče.

Risova je upozorila da ova zabrana krši princip nediskriminacije po Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, ali i da bi ona trebalo da bude otvorena za pravne promene.

Risova je uporedila zlostavljače sa nevenčanim parovima, navodeći da zabrana usvajanja za zlostavljače treba da važi i za nevenčane parove pošto kod venčanih parova postoji manja šansa da će se roditelji rastati uz štetne posledice po dete.

Ona je takođe navela slučaj četiri medicinske sestre koje su dobile zabranu za rad sa decom zbog svojih ranijih zločina. Jedna od njih je dobila zabranu zbog toga što je ostavila svoju decu samu kod kuće.

„Umesto da odmah pretpostavljamo da svi predstavljaju potencijalan rizik po decu i da im se mora uvesti zabrana, trebalo bi da zasnivamo zabranu na osnovu jakih dokaza“, poručila je Risova. „To bi bila pobeda ne samo za ljudska prava već i za zaštitu interesa dece“.

Risova se takođe borila za to da se žrtvama silovanja ne odobrava anonimnost.

Portparol vlade Velike Britanije je rekao da neće biti rasprave o tome da li pedofili mogu da usvajaju ili ne jer ni javnost ne bi želela takvu raspravu, ali da će se proceniti da li su pravila previše stroga kada je u pitanju normalan volonterski rad sa decom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI13 komentara

 1. Derim says:

  Jbem ti porod satanski rađaj pa časti pedofile svojom decom. Itako mozes samo majmuna roditi.

 2. Lajla says:

  Ta barunica prezinom Budaletina, da je pameti,a nema je ,jer emglezi su trknuti u mozak,trebala bi da gori na lomaci,Koja je to debilcina,e dami je znati ko moze sa njom razgovarati a da mu se drob ne prevrne naopako.

  • Mika gnjavator says:

   Šinter!

 3. Voka says:

  ...mogla je ona mrtva 'ladna da izjavi da "deca jedva čekaju da ih usvajaju pedofili"...jer (naravno) neće biti rasprave o tome...ko jbe "dečija ljudska prava"...jer deca ne plaćaju porez (i ne glasaju) !

 4. Mika gnjavator says:

  A mi kukamo na Amerikance, koji odjednom ispadoše nevina deca spram ove jedne jedine izjave. Dobro, nisu baš nevini, a još manje deca, ali ova izjava je plafon plafona debiličarstva. Ili je možda počela trka između SAD i Britanije, a nama niko još nije javio? Mislim na trku - Ko više pljune po čoveku. Dobija oskara.

 5. vrangel says:

  Kako je ova dama u dobrim godinama, te su joj deca već roditelji, toplo joj preporučujem da svoje unuke i praunuke dobrovoljno da pedofilima na usvajanje.

 6. Lazar says:

  Ušli smo u period poslednjeg vremena. Sve je davno opisano i ništa novo pod kapom nebeskom. Pogledajte film: https://www.youtube.com/watch?v=O9SsW0ogPlM

 7. Ajduk s says:

  Od ludaka, ludacke ideje al plasim se naseg genija koji kopira bolje od originala!

 8. Za Srbiju says:

  Upravo statistika govori suprotno. Pedofili ponavljaju svoje zločine, bez obzira na provedeno vreme u zatvoru. Gde su prava dece? "Demokratija" i "ljudska prava" su toliko zloupotrebljeni i izokrenuti, da mi se od ovih pojmova, diže kosa na glavi.

 9. Mi says:

  Ja bi joj isto preporucila da svoje unuke.I praunke daje pedofilima da se u very dali su sjajni.pedofili.satana od satane.

 10. Gordan says:

  Gospodjo, koje knjige čitate? Knjige Doktora Mengelea? To, što ste izjavili, ravno je činjenici kojom izražavate želju da vaše Ministarstvo treba da ima svoju kancelariju u zatvorskoj ćeliji sa Dr. Hanibalom Lektorom(iz filma "Kad jaganjci utihnu").

  • Čuvar vrata says:

   Dr Hanibal je proizvod hladnog rata. On je navodno unuk jednog ruskog plemića, koji pobegao od oktobarske revolucije, pa je zavetovao život da ubija krivce i slične gluposti. Poslužio je u hladnom ratu protiv SSSR-a da ocrnjuje čak i ruski gen. On služi holivudu kao potvrda da Rusi rađaju takve pametne idiote, da su opasni po svet i da se ne zna kakvo sve zlo može doći od ruskog naroda. Dakle, Hanibal Lektor je propagandni proizvod Amerike. Dobro je znati i te činjenice. Posle toga, prestao sam da gledam američke filmove potpuno, a posle Novosrpskih režisera koji su se toliko posrali po Srbima(primer - Radoš Bajić, ali ni ostali nisu bolji) prestao sam da gledam sve srpske televizije i filmove. Posle samo godinu ana, već sam postao psihološki mnogo stabilniji, a posle samo jedne decenije razbistrio mi se pogled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *