Nova doza Vučića

Nova doza Vučića

14 avgusta 2014

Boris KnezevicPiše: Boris Knežević

Neću da se zaklinjem, ali sve sam uvereniji da je u političkoj flori teško naći čudnije primerke od onih koji su „nikli“ u SDS-u! Napominjem da se radi o pojedincima, nikako o brojnim poštenim ljudima koji se nalaze u rukovodstvu i članstvu ove velike stranke.

Kada čovek vidi ko se danas nešto „pita“ u SDS-u i ko je sve sebi uzeo za pravo da odlučuje o politici partije, koja je dala nemerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, verovatno mu dođe da se svilenim gajtanom sam zadavi! Uopšte nije čudno što se SNSD nalazi na vlasti i-ha-ha godina, uprkos brojnim slabostima i propustima koje je napravio, pre svega na ekonomskom planu. Ko će da ga smeni kada u najvećoj opozicionoj partiji sede likovi koji smatraju da će im izborna pobeda sama pasti s neba i da sve što treba da rade je da se u svakoj prilici, kao da su, ne daj bože, maloumni, pozivaju na Aleksandra Vučića?!

Zaista nemam ništa protiv aktuelnog srpskog premijera. Čovek radi svoj posao na način kako misli da treba. Uostalom, zar bilo ko u Srpskoj ima pravo da deli lekcije legitimno izabranim vlastima u matici? Ono što je ovde neverovatno i što jednog prosečnog opozicionara, verovatno, tera iz vlastite kože jeste to što su pojedini „genijalci“ iz SDS-a ubeđeni da je Vučićeva podrška, maltene, presudna ukoliko neko želi da osvoji vlast u Srpskoj!? Sledeći takvu nakaradnu logiku, bilo kakvo kritičko pominjanje ne Vučića, već njegovih bivših savetnika, PR menadžera ili lobista, predstavlja „nezabeležen atak“ na SDS i njegove napore da se aktuelna vlast u Srpskoj promeni?!

Najiskrenije, voleo bih da neko iz SDS-a konačno smisleno pokuša da objasni zbog čega bi Vučićeva podrška, javna ili tajna, trebalo da bude presudna na oktobarskim izborima? One sa kraćim pamćenjem trebalo bi podsetiti da je gotovo plebiscitarnu podršku naroda u Srbiji, čak i mnogo veću nego što je trenutno ima Vučić, više od decenije uživao Slobodan Milošević. Nekadašnji neprikosnoveni lider SR Jugoslavije i Srbije takođe je imao svoje favorite u RS, ali njegova podrška nikad nije odlučila pobednika izbora. U SDS-u, koji je u to vreme držao svu vlast u Srpskoj, makar bi toliko trebalo da znaju.

Ali, ne! Politički endemi iznikli u SDS-ovoj bašti rešili su da svoju neinventivnost, manjak maštovitosti i inicijative pokušaju da nadomeste time što će novinarima Pressa pretiti da im više neće davati izjave, jer su, zaboga, osporili Vučićevu „autorizaciju“ savetnika koje su angažovali za predizbornu kampanju!? Samo nam to nemojte raditi! Naravno da se šalim.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *