НОВА ХИСТЕРИЈА НА ЗАПАДУ због Сирије

NOVA HISTERIJA NA ZAPADU zbog Sirije

5 marta 2018

POBUNJENIČKE i terorističke formacije koje je Zapad naoružao i instalirao u Siriji gube otkako se Rusija umešala u rat, pa njihove gazde u Vašingtonu, Londonu, Parizu i Briselu isterično protestuju i prete i povodom Istočne Gute – kao što su to činile dok su njihovi gubili bitke i rat u Alepu.

Britanska premijerka Tereza Mej i američki predsednik Donald Tramp ocenili su da Rusija snosi veliku odgovornost za napade sirijskih snaga u Istočnoj Guti, pobunjeničko-terorističkoj enklavi kod Damaska.

Uhvatili su se, kao i uvek u sličnim prilikama, za „užasavajuću humanitarnu situaciju“.

Predsednik Francuske Emanuel Makron istovremeno je zatražio od iranskog kolege Hasana Rohanija da izvrši pritisak na sirijske vlasti kako bi bili „obustavljeni napadi u Istočnoj Guti“, saopštila je Jelisejska palata.

Noćas se ponovo oglasila Bela kuća. Njena portparolka Sara Sanders izjavila je da Rusija ignoriše rezoluciju Saveta bezbednosti o prekidu borbi istočno od Damaska.

Navela je da su ruski avioni od 24. do 8. februara najmanje 20 puta „bombardovali Damask i Istočnu Gutu“ i da ofanziva na zapadne štićenike podseća na „viđeno u Alepu“.

U međuvremenu je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se iz Istočne Gute svakodnevno raketama i minobacačima tuku predgrađa Damaska i njegove stambene četvrti.

Preciziralo je da je samo jedan civil uspeo da izađe sa teritorije koju kontrolišu teroristi i naoružana opozicija za vreme „šeste humanitarne pauze“. Zato što im to ne dozvoljavaju, a svih pet `humanitarnih koridora` drže pod vatrom.

Državno rukovodstvo Sirije noćas je saopštilo da podržava ideju da se otvori međunarodna istraga o zločinima koje su u Raki počinili Amerikanci i koalicija kojoj su na čelu.

KOMENTARI11 komentara

 1. Željko says:

  Putine " deratiziraj gamad "! Realan osvrt iz Hrvatske.

  • Bubs says:

   I vama bi trebala jedna žešća deratizacija

   • Roy says:

    Putin je jevrej i cionista, ne nasjedajte na njegovu laznu dobrotu.

    • TOPOLJ says:

     @Roy says:...A ti si jedan magarac.Lažeš kao pašče da je Putin Jevrej i cionista.On sa Jevrejima nema ništa.Jevrejski F-16 oborila je ruska PVO.Jevrejske instruktore koji obučavaju teroriste "Jevrej" Putin gazi kao bubašvabe.Bože dragi kakve se sve laži o Putinu i Rusiji mogu pročitati na srpskim sajtovima.

   • Aleksandra says:

    BUBS ne balavi tebe treba okupati i uštrojiti

    • Velika Metla says:

     Aleksandra,onda se ljubiteljko "vučića"prihvati "čune"! Inače imena Aleksandar, i SVA druga imena izvedena iz toga imena treba u Srbiji zabraniti,prvo Ustavom,a onda i Zakonom! Što se tiče "Bubs-a"............,saglasan sam!

    • Dr Kadžija says:

     A što da ga uštroje? A pogotovo zašto prvo da ga okupaju pa onda uštroje!? Hmm, nije mi jasno... ?

     • Velika Metla says:

      Dr Kadžija,paaaa,evo kako,drugar! Ona ti je veliki ljubitelj lika i dela PRCednika Srbije,pa pošto taj isti PRCednik vodi veliku brigu o "regionalnoj saradnji"(čitaj nekadašnje bratstvo i jedinstvo),ova bistroumnica brani usRaše,jer su i oni "region",a još uz to se nalaze u naci-eu-rajhu,pa moraju ispred usRaša da spustaju gaće na kolena,da ne bi usRaše blokirale ulazak Srbije nesrećne u eu-rajh! Inače se usRaše pitaju u eu-rajhu koliko li se ja pitam u Donjem domu Parlamenta "Liliputanije"!;;;)

 2. Miraš says:

  Što su histeričniji to znači da njihovi štićenici sa specijalnim zadacima najgore vrste u I. Guti sve više gube. Oslobodjena je sigurno jedna trećina te teritorije i veoma su blizu da je podele horizontalno na dva dela. U Istočnoj Guti u vreme petočasovne dnevne humanitarne pauze za civile od 9-14 časova teroristi su zaveli policijski čas sa zabranom civilima da ne smeju da napuste naselja. Ako neko pokuša pucaju po civilima u koridoru. Dakle ti civili koje navodno na Zapadu žale su taoci ne samo lokalnih terorista nego i gubitničkog očaja vodećih zapadnih političara.

 3. goran, james goran says:

  Pomoglo bi kada bi SAA malo efikasnije preuzimala teritorije, ali lako je ratovati iza tastature...

 4. Nebeska Srbija says:

  I treba nego sta,dokle bre vise da ubijaju narod bez posledica!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *