НОВА КРВ?! СВЕ ВРИ! Амери успостављају положаје у Сирији, Турска ПРОТИВ! Курди спремни за УДАР! ЗВЕР ЈЕ ЖИВА!

NOVA KRV?! SVE VRI! Ameri uspostavljaju položaje u Siriji, Turska PROTIV! Kurdi spremni za UDAR! ZVER JE ŽIVA!

24 novembra 2018

Turska oseća nelagodnost zbog planova SAD da uspostave „osmatračke položaje“ u Siriji duž delova granice te zemlje sa Turskom, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

– Niko ne bi trebalo da sumnja da će turske oružane snage i Republika Turska preduzeti sve potrebne korake protiv rizika i pretnji svake vrste s druge strane turskih granica – rekao je Akar, prenosi Rojters.SAD se odavno žale da tenzije između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) – koje obuhvataju i sirijsku kurdsku miliciju Jedinice za zaštitu naroda (YPG) – povremeno usporavaju napredak u borbi protiv Islamske države, napominje britanska agencija.

Turski ministar je danas poručio da Turska očekuje od svojih američkih saveznika da odmah preseku sve veze, kako je naveo, sa „terorističkom YPG koja se ni najmanje ne razlikuje od Radničke partije Kurdistana (PKK)“.

Američki ministar odbrane Džim Matis rekao je u sredu da SAD uspostavljaju nadžorne položaje na sirijsko-turskoj granici, kako bi pomogle da se održi fokus na uklanjanju poslednjih preostalih uporišta ekstremista Islamske države u Siriji.

Takozvana Islamska država je još prisutna u istočnoj Siriji, istočno od Eufrata, u blizini granice sa Irakom.

KOMENTARI6 komentara

 1. marko says:

  odlic no nek turci ratuju s amerikancima nato prijateljima

 2. Budi Bog s nama says:

  Da, ali tako će se i raspasti ta zver i bludnica u crvenom koja jaše na njoj i napija se krvlju svetih Božijih ljudi (na primer Srba, Sirijaca i ostalih Bogu pravednih.)

 3. Roy says:

  Osam godina rata i jos se ne vidi kraj. Bas sjajno. Savrseno vode ovaj svjetski kumpleraj.

 4. Bili Orao says:

  To ti je dolarska ( ami) politika što duže to više para , Rusija bi to davno završila al’ne ide ameri uvijek negdje poguraju kontru rusima ili sirijcima i tako se oduovači u nedogled!!!

 5. Bili Orao says:

  Jedino riješenje je udariti po amerima i kad počnu masovnije gubiti glave tad se rat i završava!

 6. Slobodanka says:

  Novi sastanak Turska-Rusija-Iran biće održan u sredu 28.novembra,2018 godine. Jasno je da tema će biti Idlib i sprovodjenje plana demilitarizacije u širem obodu idlibske deeeskalacione zone što su po dogovoru obaveze Turske i u čemu je Turska dosad pokazala neuspeh. Turska će verovatno tražiti još jedan produžetak za ostvarenje tih zadataka, medjutim pitanje j šta će se tada dogovoriti. Treba imati u vidu i najnoviji hemijski napad na zapadni deo grada Alepa u izvodjenju AN Nusre te povredjeno je više od 70 osoba, a zapadni mediji po ustaljenom običaju i za to su optuživali Asada. Moguće je da će rešenje biti kombinovano: da obaveze za Tursku po planu za sprovodjenje demilitarizacije i dalje će biti na snazi i da će snage SAA dobiti zeleno svetlo za ograničene i najhitnije operacije u idlibskoj zoni. Znaće se za 3 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *