НОВА, НАЈМОЋНИЈА СИЛА – „ШАНГАЈСКА ОРГАНИЗАЦИЈА“: Кина, Русија, Индија, Белорусија…

NOVA, NAJMOĆNIJA SILA – „ŠANGAJSKA ORGANIZACIJA“: Kina, Rusija, Indija, Belorusija…

24 juna 2016

sos 4565Konačno priključivanje Indije Šangajskoj organizaciji za saradnju (ŠOS) u svojstvu punopravnog članstva biće od velike koristi svim zemaljama u ovoj organizaciji, izjavio je indijski premijer Narendra Modi.

„Indija će van sumnje imati koristi od potencijala ŠOS-a u energetici, prirodnim resursima i industriji. Snažna indijska ekonomija i njeno obimno tržište mogu da budu pokretač ekonomskog rasta u regionu ŠOS-a. Mogućnosti Indije u trgovini, investicijama, informacionim i komunikacionim tehnologijama, kosmičkoj industriji, nauci, poljoprivredi, zaštiti zdravlja, malom i srednjem preduzetništvu mogu da donesu ekonomsku korist zemljama ŠOS-a“, izjavio je Modi na proširenoj sednici Saveta šefova zemalja ŠOS-a.

Modi je naglasio da će članstvo Indije u ŠOS-u doprineti cvetanju regiona i pojačati njegovu bezbednost.

Premijer je naveo da će partnerstvo zemalja organizacije „zaštiti njihova društva od pretnji radikalnih ideologija mržnje, nasilja i terorizma“.

„Indija će se sa zemljama ŠOS-a udružiti da bi radila na dostizanju ovih ciljeva. Primenićemo politiku nulte tolerancije i kompleksni pristup borbi protiv terorizma na svim nivoima“, rekao je Modi.

Modi je, takođe, naveo da će se stupanjem u ŠOS granice Indije „protegnuti od Tihog okeana do Evrope i od Severnog ledenog do Indijskog okeana“, a sama organizacija „predstavljaće 40 odsto čovečanstva i više od milijardu mladih na Zemlji“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI6 komentara

 1. Radikal says:

  Bog te mazo, pola sveta.

 2. baja says:

  vucic i dacic nece ode on samo ko vo jurisa de niko nece hhhhhhhhh on je izdajnik samog sebe a ne samo srbije

 3. Ivan Grozni says:

  Na našu veliku žalost i štetu, ovaj voz ide bez nas. Kačimo se uvek na pogrešan. Vučić je Srbiju obećao gulikožama i sad nema povratka. On zna kako prolaze oni koji ne ispune obećanja. Šta njega briga za Srbiju. Kad ga izbace, njegova partija, iz Vlade neće ni živeti u Srbiji. Obezbedio je On sebi kutak gde će bezbrižno živeti u izobilju.

 4. oko says:

  zato srbiji treba ustanak za odbranu obraza srbskog i gra ica srbije srbija raspacana na mirni nacin da srbin nije uvom mrdno duti i gleda srbija nestaje

 5. n.n says:

  kad ste mogli da promenite nesto na izborima preko 50% je ostalo kod kuce,da ''bojkotuju izbore iz fotelje'' a sad se svi javljate i pametujete,kako je trebalo ovo,kako je trebalo ono... a ''omladinci'' krkini su umesto vas glasali za dzak brasna,gajbu zejtina i 20 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *