НОВА ОТКРИЋА у вези убиства руског амбасадора! ОТКРИВЕНО С КИМ ЈЕ УБИЦА БИО У КОНТАКТУ!

НОВА ОТКРИЋА у вези убиства руског амбасадора! ОТКРИВЕНО С КИМ ЈЕ УБИЦА БИО У КОНТАКТУ!

22 децембра 2016

01-turcin-tan2016-12-_620x0

Истрага о убиству руског амбасадора у Турској Андреја Карлова открила је да је његов убица имао контакте са полицајцима који су отпуштени након покушаја државног удара у Турској у јулу ове године.

Карлова је у понедељак на отварању изложбе убио турски полицајац ван дужности Мевлут Мерт Алтинташ. Још три особе су рањене у пуцњави. Министарство спољних послова Русије оценило је тај напад као терористички.

Истрага је открила да је убица руског амбасадора контактирао неколицину људи који су користили програм за размену шифрованих порука „Бајлок“, који су користили припадници групе која подржава исламистичког проповедника Фетулаха Гулена, јавила је турска новинска агенција „Анадолија“.

Канцеларија главног тужиоца у Анкари прегледала је податке са мобилног телефона убице руског амбасадора заједно са руским експертима из московске полиције, саопштила је агенција „Анадолија“, позивајући се на изворе у полицији.

Пет припадника полиције, као и полицијски комесар и његов заменик, који су користили тај програм за шифровање и који су отпуштени након покушаја пуча 15. јула, били су међу контактима Мевлута Алтинташа. Тренутно су под истрагом њихове везе са Алтинташем.

(Спутник)

 

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u