НОВА ОТКРИЋА у вези убиства руског амбасадора! ОТКРИВЕНО С КИМ ЈЕ УБИЦА БИО У КОНТАКТУ!

NOVA OTKRIĆA u vezi ubistva ruskog ambasadora! OTKRIVENO S KIM JE UBICA BIO U KONTAKTU!

22 decembra 2016

01-turcin-tan2016-12-_620x0

Istraga o ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova otkrila je da je njegov ubica imao kontakte sa policajcima koji su otpušteni nakon pokušaja državnog udara u Turskoj u julu ove godine.

Karlova je u ponedeljak na otvaranju izložbe ubio turski policajac van dužnosti Mevlut Mert Altintaš. Još tri osobe su ranjene u pucnjavi. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je taj napad kao teroristički.

Istraga je otkrila da je ubica ruskog ambasadora kontaktirao nekolicinu ljudi koji su koristili program za razmenu šifrovanih poruka „Bajlok“, koji su koristili pripadnici grupe koja podržava islamističkog propovednika Fetulaha Gulena, javila je turska novinska agencija „Anadolija“.

Kancelarija glavnog tužioca u Ankari pregledala je podatke sa mobilnog telefona ubice ruskog ambasadora zajedno sa ruskim ekspertima iz moskovske policije, saopštila je agencija „Anadolija“, pozivajući se na izvore u policiji.

Pet pripadnika policije, kao i policijski komesar i njegov zamenik, koji su koristili taj program za šifrovanje i koji su otpušteni nakon pokušaja puča 15. jula, bili su među kontaktima Mevluta Altintaša. Trenutno su pod istragom njihove veze sa Altintašem.

(Sputnik)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *