НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Још једна држава повукла признање Косова

NOVA POBEDA SRBIJE: Još jedna država povukla priznanje Kosova

22 novembra 2019

Republika Nauru sa Pacifika je 17. država koja je povukla priznanje Kosova i Metohije.

Od ukupno 193 suverenih država koje su članice Ujedinjenih nacija, sada su na spisku onih koje su priznale nezavisno Kosovo 93 države, dok je 95 zemalja protiv jednostrane nezavisnosti, dok je pet uzdržanih. U proteklih 10 dana ovo je druga država koja je povukla priznanje Kosova. Naime, 11. novembra je objavljeno da je to učinila Gana.Republika Nauru je sa najmanja nezavisna republika na svetu sa površinom od 21,3 kilometara kvadranih, ali su oni pod uticajem Australije među prvima priznali Kosovo već u aprilu 2008.

Na ostrvu Nauru tradicionalno živi 12 plemena, što je simbolično predstavljeno zvezdom sa 12 krakova na zastavi. Ostrvo je otkrio britanski pomorac, kapetan Džon Fern, 1798. i nazvao ga je Prijatno ostrvo. Nemci su postali kolonijalni vladari ostrva krajem 19. veka. Kasnije su ostrvima zajednički administrirali Australija, Novi Zeland i Ujedinjeno Kraljevstvo. Nauru je stekao nezavisnost 1968. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. dijagnoza hrvat says:

    bravo, a smrdonogi kauboji i maloumni šipe neka grickaju nokte i mole da prestanemo sa ovim povlačenjima, ali nešto sumnjam da ćemo da prestanemo :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *