Нова премијерка НОВОГ ЗЕЛАНДА напала капитализам

Nova premijerka NOVOG ZELANDA napala kapitalizam

23 oktobra 2017

Nova novozelandska premijerka, Jacinda Ardern, u svom prvom intervjuu poručila je kako je kapitalizam „nesumnjivi promašaj“ koji uništava ljude s niskim primanjima u njenoj zemlji i širom sveta.

Poručila je kako će, kada preuzme vlast idućeg meseca u sklopu dogovorene koalicije lievog centra, intenzivno raditi na rešavanju sistemastkog problema beskućništva na Novom Zelandu.

„Plate se ne nose s inflacijom. Koja je svrha ekonomskog rasta kada imamo jednu od najgorih situacija po pitanju beskućništva u razvijenom svetu?“, poručila je 37-godišnja premijerka.

„Kada imate tržišnu ekonomiju sve se svodi na to priznajete li ili ne da je tržište izneverilo i gde je intervencija potrebna. Je li tržište izneverilo naš narod? Da. Kako možete reći da ste uspešni kada imate ekonomski rast od oko 3% i najveću stopu beskućništva u razvijenom svetu? Moramo raditi na tome da ljudi imaju mogućnost imati smisleni, ugodan život, gde svojim radom mogu preživeti i podupirati svoje porodice“, istakla je.

Najavila je i konkretne korake kao što je podizanje minimalne plate i druge mere.

(advance.hr)

KOMENTARI



5 komentara

 1. goran says:

  Evo najzad zgodne prilike da ozenimo naseg Ducija Simonovica.

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Gospod Bog te blagoslovio

 3. Sasulja says:

  Ova nece dugo,bice joj kao onoj novinarki sa Malte.

 4. Mali says:

  Bog joj dao mozak da razmislja prirodno svojim mozgom.Ovakve prilike su Bogom dane,i narod bi trebao da se fokusira,da da podrsku i ne ispusta ovakvu sansu.Tesla se ne radja u svakoj generaciji,a sada imamo u svetu 4-5 politicara koji bi mogli biti inicijalna kapisla za promene na svetskom nivou.Sve zavisi od svesti i podrske pojedinaca,jesmo li sazreli za promene ili jos ne..Ona sama,bez podrske vecine ne moze nista..

 5. Mali says:

  Izvinjavam se,jedan dodatak u vezi g-dje Jacinde Ardern:Bog joj dao mozak i SRCE...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *