Нова препирка Милановића и Вучића!

Nova prepirka Milanovića i Vučića!

28 septembra 2015

vucic_620x0 456Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama.

Vučić je povodom izjave hrvatskog kolege Zorana Milanovića, koji je rekao da uopšte više ne želi da razgovara sa Vučićem, kazao da mu je zbog toga žao, te da je Srbija uvek spremna na razgovore zarad regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama.

Njegova lična, kao i politika Vlade Srbije je, ističe, da sa svima razgovaraju.

„Lično bih razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnse među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika“, rekao je Vučić u izjavi za Tanjug.

Neprihvatljive su i nedopustive, poručio je, uvrede hrvatskog premijera na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

„Neprihvtljivo je i nedopustivo da neko vređa predsednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna ko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome ko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te reči odnose“, istakao je Vučić.

Srbija, ponovio je premijer, želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da po pitanju zatvaranja granice nije mogla da dozvoli da bude ponižavana, te da je samo štitila sebe i uspešno se odbranila.

„Ali Srbija je uvek spremna da razgovara i Srbija će uvek da razgovara jer smatramo da je to jedini način na koji možemo da napravimo neuporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda“, zaključio je Vučić.

Milanović je ranije danas u Zagrebu otvorio Biocentar i tom prilikom u razgovoru s novinarima koji su ga pitali da prokomentariše susret predsednika Srbije sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i Njujorku rekao: „A ko je uopšte taj Nikolić“.

Takođe, hrvatski premijer je spomenuo i premijera Srbije, rekavši da mu „dođe da svoje oponente nosi kao orden na odelu. „Ne želim uopšte više da razgovaram sa Vučićem“, kazao je Milanović.

„Dođe mi da svoje oponente nosim kao orden na odelu. Ne želim uopšte više razgovarati sa Vučićem“, rekao je Milanović.

On se tom prilikom osvrnuo i na susret predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

„Ja ne idem u šoping po Njujorku, a ko je uopšte taj Nikolić?“, upitao je Milanović.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Milanović i Vucić dokazali su samo da su pickin dim. Milanović se malo kurcio dok mu gazde iz EU nisu rekli, brisi mali. Vucić itako ne sme pisat dok ne pita prijatelje koji mu pisaju u oci.

  2. Anderlecht says:

    Gdje je tu realno prepirka između ove dvojice ? Nigdje. Znači sve šta imamo ovdje je da ovaj i dalje mokri po Srbiji i Srbima u stilu "Pa ko su oni uopće, oni su mali, oni su ništa, ko je uopće predsjednik Nikolić, Srbi su mali i nemoćni" a onda mu ovaj Vučić reda radi zdravorazumski odgovara. Ništa više. Nema tu svađe niti prepirke. Dakle ovo je samo mokrenje po Srbima od strane konvertitita Zorana Milanovića. Zamislite čvojeka koji se zove Zoran Milanović i kaže da je Hrvat po nacionalnosti. Mislim da je ovdje sve jasno, on može pred izbore imati oštriju retoriku prema Srbiji da uhvati koji glas više ali ovo što radi graniči sa zdravim razumom. Neki to zovu ustaštvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *