НОВА ПРОВОКАЦИЈА! Ердоганов амбасадор у Сарајеву поручио Бошњацима да им је Турска – домовина

NOVA PROVOKACIJA! Erdoganov ambasador u Sarajevu poručio Bošnjacima da im je Turska – domovina

21 marta 2018

U SANSKOM Mostu organizovana je proslava u čast pobede Turske u bici na Galipolju u Prvom svetskom ratu, što u poslednjih 100 godina nije zabeleženo u Evropi, a sociolozi ocenjuju da je reč o još jednom pokušaju identifikacije Bošnjaka sa okupatorom, piše „EuroBlic“.

„Zvanična bošnjačka politika pokušava da od Bošnjaka napravi ono što nisu. Bošnjaci su slovenski narod, a BiH se vekovima nalazila pod turskom okupacijom“, rekao je sociolog Mehmedalija Nuhić povodom proslave turske pobede nad evropskim saveznicima u Prvom svetskom ratu koja je organizovana u Donjem Kamengradu.

Nuhić kaže da ne zna kakav značaj za BiH ima turski nacionalni praznik i zašto bi pobeda Turaka na Galipolju trebalo da se proslavlja.

„Možda neko smatra da su Bošnjaci isto što i Turci. Ovo je knjiški primjer identifikacije sa okupatorom“, istakao je Nuhić.

Obeležavanju, koje su organizovale vlasti Unsko-sanskog kantona, prisustvovao je veliki broj građana, turskih vojnika iz sastava EUFOR-a, ambasador Turske u BiH, premijer ovog kantona, načelnik opštine Sanki Most i predstavnici opštine Velika Kladuša.

Nakon što je minutom ćutanja, polaganjem venaca, molitvom i intoniranjem himni Turske i BiH odata počast onima koji su pre 101 godinu poginuli u bici na Galipolju, ambasador Turske u BiH Čihad Erginaj poručio je da BiH i Turska „znaju važnost onih koji su svoje živote položili u borbi za domovinu“. On je istakao „značaj i uticaj“ 15.000 Bošnjaka koji su se, kako je rekao, na Galipolju zajedno sa Turcima borili protiv britanske i francuske vojske.

„Proslava“, u čast jedne od poraženih članica Centralnih sila u Prvom svetskom ratu, nastavljena je u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, gde je održan svečani program sa istorijskim recitacijama, „poučnim pričama“ o neraskidivosti bošnjačko-turskog bratstva, te koncertom turskog vojnog orkestra iz Burse.

Bitka na Galipolju bila je jedna od najkrvavijih bitaka u Prvom svetskom ratu. Nakon višegodišnjih pokušaja sila Antante da Tursku izbace iz rata i saveza sa Nemačkom i Austrougarskom, Britanci su uz pomoć Francuza pokrenuli veliku ofanzivu prema Istanbulu, koja je 18. marta 1917. godine završena turskom pobedom kod Galipolja.

Procenjene žrtve saveznika iznosile su 220.000, dok je broj poginulih turskih vojnika iznosio 250.000.

KOMENTARI14 komentara

 1. sergej says:

  Utabali su im put do Stambola Bošnjaci slobodno idite!

  • goran says:

   Upravo tako, preselite se u Tursku Bosnjaci, to ste sami izabrali, srecan vam put.

   • Željko says:

    @ goran A zar Turci nisu vaši i ruski "partneri"? A zar Turci ne ulažu milijune dolara u Srbiju? A zar AV nije primljen kao kralj u Ankari kod "sultana" Erdogana? Kako radite naspram svojih a za interese Hrvata i Albanaca u regionu jer ti Bošnjaci su vam potrebni jer sa njima ste izmiješani...

    • Zoran says:

     Pa sta? Bitno je cija je koja domovina. Erdogan rekao muslimanima u Bosni da je to njihova domovina, ne nama. Niej nas zvao, njih. Znaci put pod noge, ne zivite kao stranci u Bosni.

    • Velika Metla says:

     Željko,kome TI nesrećniče pričaš o izmešanosti?? KO si ti,znaš li? Imaš li petnju da "zagrebeš"jedno 4 kolena unazad da vidiš imena tvojih predaka? Nemoj da se iznenadiš kad vidiš imena Nikola,Milisav,Dragoljub,Milorad,Milovan,.........!

    • Zoran says:

     Mi smo slabo bili sluge pod Turcima. U Muzeju u Turskoj dolazi nas covek i vidi spis na cirilici. Pita kustosa muzeja sta ce ovo NASE ovde. A on kaze to je NASE. Kako VASE kad na cirilici? Pa u to vreme napredbe su izdavane na srpskom pa prevodjene na tirski za vojnike. U to vreme se cudili Turci kad im dodju Evropljani i ne znaju srpski. St anas sad uce u skoli je drugo, ali ovo ti je istina. Nas jos uvek uce da smo sa trskom u ustima prepesacili Dunav. Ako ga ti prepesacis tako ja ti dam sta oces.

     • Pastrovic says:

      "Zorane", aferim ti ga za ove tvoje rijeci!

    • Zoran says:

     Dolazi Amerikanac kod nas ovd eu Americi poslovno i put aodakle smo, kazemo Srbija. On radi u oisiguranju i bavei s eistorijom iz hobija. Posle mu kazemo d apisemo na cirilici. On kaze d aje prbvo nstala cirilica pa od nje ova pisma sad. Posle mu mi kazemo d anje BIBLIJA prvo pisana na cirilici, a on kaze: ZNAM. Samo vas po Balkanu lazu da smo niko i nista bili. Mozda smo sada slabi, ali nikako da smo niko i nista bili.

    • Buba says:

     Glupane o čemu bulazniš

     • ~Zika~ says:

      ~~Oprostite,vidim da imate(kulturno bogat)recnik izrazavanja,pa bih zeleo da saznam,koja ste vrsta Bube?.Mozda ste svakojaka Buba ili lenja Buba,ili pak Buba svaba.~~

    • goran says:

     Sta rade Vucic i Erdogan mene ne zanima. Erdogan je promenio deset religija za samo nekoliko godina, od Natovca postao je saradnik Putina, ali sve je to samo sminka. Isto je takav i Vucko, preletac.

 2. Zoran says:

  Nema nista lose. Idite u svoju domovinu.

 3. Velika Metla says:

  Turska i jeste njihova domovina! Barem oni tako kažu,i osećaju! Šta je tu problem? Oni koji smatraju da im je domovina treba da se isele u domovinu,a ne da se "pate"ovde sa nama!

 4. Pastrovic says:

  Jos da islamizovana Srbadija nauci da parla po turski i svrsena rabota! Hehe...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *