Нова сезона Београдске филхармоније комплетно распродата

Nova sezona Beogradske filharmonije kompletno rasprodata

13 maja 2017

Za samo četiri nedelje kompletno je rasprodata nova koncertna sezona Beogradske filharmonije 17/18 pod nazivom „Pet elemenata“.

Više od 20.000 ulaznica za koncerte koje će Filharmonija održati od 29. septembra do 15. juna 2018. na Kolarcu, prodato je gotovo pet meseci pre početka sezone.

„Pet elemenata“ čine 25 koncerata raspoređenih u pet tematskih ciklusa: Zemlja, Vazduh, Vatra, Voda i Peti. Ivan Tasovac direktor Beogradske filharmonije zahvalio se publici na poverenju.

„To govorim od srca, ne samo u svoje, već i u ime svih filharmoničara. Za nas su naši pretplatnici ‘peti element’ bez koga Beogradska filharmonija ne bi postala ono što je danas. Nesumnjivo je, da su već skoro čitav vek sezone Beogradske filharmonije posebni događaji kojima se raduju i muzičari i publika“ kazao je Tasovac.

On se u dospisu dostavljenom danas medijima osvrnuo na strukovna udruženja koja baš nisu naklonjena našem najznačajnijem orkestru.

„Bez imalo straha da Udruženje muzikologa ili neka srodna organizacija podeli članstvu moju vudu lutkicu sa iglom i detaljnim uputstvom za ubadanje u trenucima predaha od zabrinutosti za budućnost srpske kulture a i generalno, danas imamo kvalitetnije muzičare i bolju publiku nego ijedna generacija ranije. Preci izvinite, potomci demantujte me ako možete. Ali dok me ne spale na lomači, obećavam, uz izvinjenje svima koji su i pored čekanja u redovima, za sada ostali bez karata da ćemo se truditi da nađemo rešenje kako da budemo što više zajedno tokom sledeće sezone koja je i prva sezona sa Gabrijel Felcom kao šefom-dirigentom. Za početak spremamo jedno veliko iznenađenje, ne samo za našu sadašnju već i našu buduću publiku, koje ćemo objaviti u narednim danima“, najavljuje Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Prodaja sezonskih ulaznica za dosadašnje pretplatnike počela je 10. aprila kada su specijalno za ovu priliku novi šef-dirigent Gabrijel Felc i Ivan Tasovac najodanijima uručivali njihove sezonske karte.

Početak prodaja ulaznica za tematske cikluse Beogradske filharmonije tradicionalno je najstresniji dan na biletarnici ove institucije, tako su i ove godine prvog dana prodaje (8. maja) najuporniji formirali red već u 6 ujutro.

Posle nekoliko sati sve ulaznice su rasprodate.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *