NOVA ŠOK IZJAVA NESTOROVIĆA: Zaštitnu opremu ne treba više nositi, virus će nestati i neće trebati vakcina?!

NOVA ŠOK IZJAVA NESTOROVIĆA: Zaštitnu opremu ne treba više nositi, virus će nestati i neće trebati vakcina?!

11 maja 2020

Pulmolog dr Branimir Nestorović nastavlja da daje kontroverzne izjave, koje se dijametralno razlikuju od stavova ostalih stručnjaka Kriznog štaba, posebno Predraga Kona i Darije Kisić Tepavčević.

Ovoga puta rekao je da je pandemija koronavirusa gotova za rizične grupe i da ne treba više nositi zaštitnu opremu.

– Ovaj virus je jako slab. Nemamo teške pacijente. Imamo parametre koji to pokazuju. Ne može niko da naredi da se nose maske. Pandemija je prošla i vreme je da se okrenemo životu, ne možemo više da čekamo i sedimo zatvoreni, 0,01 odsto je šansa da se razbolite – rekao je Nestorović.Prema njegovim rečima, korona virus je pokazao koliko je zdravlje ljudi urušeno i svu slabosti zdravstevnog sistema na Zapadu.

– Mi smo uspeli da zaštitimo stare i zdravstveni sistem jer smo imali opremu koju su nam dali Kinezi. Svaki smrtni slučaj je strašan, ali dobro smo prošli. Bilo je važno sve stegnuti dva meseca i sada možemo da se vratimo normalanom životu, da vratimo sve što smo izgubili – dodao je Nestorović.

On je ocenio da su bivše komunističe zemlje bolje prošle krizu koju je smrtonosni virus izazvao.

– Kad regulišete zdravstvo da bude profitabilno, važno vam je da donosi novac, ne zanima vas beznačajan pacijent. Novac se dobija od transplantacija. Oni su primarno zdravstvenu zaštitu zaboravili. Tercijarna zdravstvena zaštita je bitna jer donosi novac u zapadnim zemljama – objasnio je.

Kako kaže, korona može da se leči svetlošću, zato je bitno da se sunčamo.

Vakcina protiv Kovida 19 će teško biti napravljena.

– Tramp je sve dobro rekao, virus će nestati i neće trebati vakcina. Ne može da se napravi vakcina za virus koji se menja – objasnio je Nestorović.

Pozvao je građane da ove godine letuju u Srbiji.

– Nije to veliki problem ne ići na more – rekao je Nestorović za TV Pančevo.

KOMENTARI9 komentara

 1. šiško says:

  Nema tu ništa kontraverzno. Samo elementarna logika. Virusi se leti povlače i mi to treba da iskoristimo da ojačamo organizam sunčanjem (bez prženja), umerenom fizičkom aktivnošću na svežem vazduhu, zdravom ishranom. Posle svega što sam pročitao o raznim vakcinama, sad mi se čini da su one nepotrebna ili štetna glupost čak i one koje sam ranije smatrao neophodnim kao što je vakcina protiv tuberkuloze, difterije, tetanusa i perusisa, velikih boginja itd. Sve mi se čini da bi trebalo da radimo u sasvim drugom pravcu: u pravcu jačanja organizma i povećanju njegovih odbrambenih sposobnosti, zatim prilagodjavanja uslova života, odnosno pronalaženje optimuma udobnosti i "neudobnosti", odnosno iznenadnih promena kao što je recimo kratkotrajni boravak u vrlo hladnoj komori ili nešto slično, koji će obezbediti dobro zdravlje, a posebno pronalaženja medikamenata koji će pomagati u hitnim i teškim slučajevima. A što se tiče doktora Nestorovića, on se uhvatio u kolo sa ludacima, pa je u nekom momentu morao da igra njihovu ludačku igru, koja, ne samo da je bila diktirana, nego je bila i sigurnija opcija - u početku niko nije znao šta se može izroditi iz ovog što je SZO proglasila pandemijom. Tad se još uvek verovalo da je SZO ozbiljna organizacija, ali sad je ona srozana na nivo kriminalnog ganga. Ali postoji druga opasnost. Ne treba zaboraviti da je ovo sve zakuvala američka duboka država. Dok god se Tramp sa njom konačno ne obračuna, čovečanstvo je u opasnosti. Možda im podje za rukom da kreiraju neku novu tešku boleštinu. Šanse su im male, ali moramo biti oprezni. Zato bih ja preporučio kao i uvek elementarni oprez i elementarnu higijenu, ličnu i objekata u kojim borave ljudi. Ništa posebno, ali dosledno.

 2. Cov Execution says:

  To bi išlo zaista tako kada nam ne bi napravili drugi i treći talas, potpuno isto kao i prvi.

 3. Za Srbiju says:

  Omiljeni doktor na javnoj srbskoj sceni. Moralan lekar i rodoljub. Živ nam bio doktore!

 4. Sasulja says:

  Bravo doktore,dok je ovakvih doktora i ljudi,ima nade za ovaj Svet.

 5. Slobodanka says:

  Stvarno šokantne su izjave da se ove godine ne ide na more. Taj savet je jako sumnjiv. Zašto? Udisanje isparenja morske vode lekovito je za oporavak disajnih puteva, bronhija i pluća, plus Sunce u letnjim mesecima sigurno će onemogućiti širenje ovog virusa. Zatim more prirodno utiče na smanjenje depresije i stresa, utiče na oporavak celog organizma. Posle ovakvog stresa baš bi prijao boravak pored mora.

 6. Rista says:

  Doduše, ima raznih varijanti događaja koji slede, ali ja ću se ovog puta posvetiti objašnjenju samo glavne varijante. Turizam je izuzetno čvrsto zasnovan na instiktivnoj ili prirodnoj prostituciji svih osoba starijih od 10-12 godina. Tu se uključuju i babe i dede. Svi bride misleći na more, jezera i bilo šta malo dalje od kuće. Kada bračni par ide na more, dogodi se češće i razvod. Sve ženske osobe koje idu same ili u društvu mame čuvara, gledaju novi, životni, tajni san. I devojčica i čuvarka. Turizam je odsjaj nepresahle nade za ekstra srećom. Iako ne spominjana, osnova turizma je prostitucija bila ona profesionalna ili tek usput. Trećini uspe a pogotovo devojkama jer one najlakše skidaju ono malo krpica ispod ono malo suknjica. A kad se vrate, pa imamo mi lekara koji vraća devičanstvo čas posla ako je ono očlo sa talasima mora. Znam brate iz iskustva i to debelog. Aj nemo se ljutite oma, ja se malo parodišem sa turistima, nego ruku na srce i tu ste gde treba. I moja mudrost. Tri stvari zbog kojih će čovek otkinuti i od svojih usta i usta svoje porodice? Alkohol, novi seks i turizam! Tu spadaju i ženske. Jeste li se našli negde u ove tri lirike? Ah da! Postoji i nova teorija o tome da sunce ubija koronu koje naše ženske prihvataju uz povećanu nadu i dodatni stimulans. Dobra laž je većinom bolja od neprijatne istine. Koronu su osmislili turistički radnici da bi vas poterali na mora nakon što su vas prvo zatvorili u torove i to su uradili preko zime(baš onako kako se radi sa ovcama zimi), tako da korona crkne pre turističke sezone. Rista turista vam želi nekoliko uspeha na vašim turističkim odmorima. Nadam se da ću neke od vas sresti, jer ja delimično živim na moru. Zna se kada. Pa...osvetite mi se kad se sretnemo.

  • Slobodanka says:

   Nešto je sumnjivo u toj tvojoj teoriji. Srbi su malobrojan narod te ima smisla molitva "Daj Bože da se Srbi slože, obože i umnože". Ali da li bi ti i tu molitvu kategorisao kao uvod u prostituciju??? Manje je takvih koji se sa letovanja vraćaju bogatiji u novcu ili u drugim materijalnim dobrima. Velika većina je potrošila na turističkom putovanju. Prostitucija je delatnost (zabranjena ili dozvoljena) koja podrazumeva zaradu u novcu ili u materijalnim dobrima za pružene usluge (seksualne).

  • Slobodanka says:

   Ko se ovde zapravo bavi prostitucijom, tj. muva kako da što više zaradi? Podaci iz 2017 godine govore da preko 1 milion Srba letuje u inostranstvu preko agencije, na to obavezno treba dodati podatke o letovanjima u sopstvenom aranžmanu. Sada zbog straha od kontrola na granicama, mogućih karantina naročito u povratku, itd. bilo bi zgodno da se morski turisti usmere na domaće tržište. Na taj način više nego obično zaradio bi domaći turizam i bili bi ublaženi ekonomski efekti pandemije. Do kraja letnje sezone 2017 očekivali su 650.000 i 700.000 srpskih turista u Grčkoj i još 250.000 koji će ići u samostalnim aranžmanima. Za Crnu Goru očekivali su oko 300.000 turista preko agencije i još dvaput toliko u sopstvenim aranžmanima. Za Tursku očekivali su da će biti oko 100.000 turista iz Srbije, za Italiju od 25.000 do 30.000 turista, slični podaci su i za Španiju. Ukupno to je preko 2 miliona turista.

  • Rista says:

   Kažete oko 2 miliona srpskih turista. To znači da Srbi nisu siromašni kada njih 30% imaju pare i za potpuno nepotreban luksuz. To ću ubuduće imati u vidu kada nešto komentarišem. Hvala vam što ste mi dali ovaj podatak i ja vam verujem da je tačan, kao što je od danas tačan i moj zaključak o lažnom siromaštvu Srba. Ne postoji nikakvo "opravdanje" za to, kao na primer oni su "siromašni" turisti i sl. Srbi su bogati. Shvatam vaš komentar na moj komentar. Žurite pa ste propustili u brzini da sam naveo i prirodnu prostituciju, koja nije za pare a nije ni za razmnožavanje. Narod je nazvao tu pojavu kurvanje, samo nisam hteo da budem toliko jasan u komentaru. Oprostite na izrazu. Razmnožavanje ne spada ni u kakvu prostituciju mada i iz prostitucije imamo neki procenat razmnožavanja. Razmnožavanje među Srbima je dobro došlo na bilo koji način. Šta pre stigne ali u Srbiji i Rusiji. Nadam se da će se naše turistkinje ipak ponašati pažljivo u Turskoj, Tunisu, Egiptu, Španiji i sličnim državama, mada znam da ima neuzdržanog ponašanja i tamo gde ne treba. Zov majke prirode je jači od svake pažnje. Moj komentar se uopšte ne odnosi na Srbe koji turistuju u Srbiji i Rusiji. Te Srpkinje uopšte ne treba da se uzdržavaju od eksplozivne završnice mužjaka, bile udate ili ne. Živeo Srpski turizam u Srbiji i Rusiji. Bog blagoslovio Srpkinje koje turistuju u svojoj državi. A kad pogleda horde Srba golih guzica i turova po Svetu, kaže sa setom "Eto kako mi propade jedan od nafinijih naroda koje sam stvorio" A ja kažem "Đavo došo da uzme malo i za sebe sa plodne gomile". A gomila jeste plodna. Ako od jednog naroda sa 7 miliona stanovnika 2 miliona jurcaju po svetu kao turisti, oni jesu bogati i jesu plodna gomila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *