НОВА СУМАНУТА ИДЕЈА КИЈЕВА: Ево шта је Порошенку сада пало на памет!

NOVA SUMANUTA IDEJA KIJEVA: Evo šta je Porošenku sada palo na pamet!

25 maja 2017

Ukrajina planira da prekine železnički saobraćaj sa Rusijom od 1. jula, navodi list „Komersant“ pozivajući se na neimenovane kijevske zvaničnike.

Kako navodi, predlog je da se prekine celokupan putnički saobraćaj, a između ostalog i onaj iz Donjecka jer, kako se tvrdi, narušava suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine.

Iz nacionalnih železnica „Ukrzaliznica“ kažu da nikakva odluka po tom pitanju nije usvojena, kao ni da iz Kijeva nikakvo naređenje o prekidu železničkog saobraćaja nije stiglo.

„Komersant“ navodi da ni zvanični Kijev nije mogao da potvrdi ovu najavu, iako pojedini krugovi tvrde da se aktivno lobira po tom pitanju.

Glavni lobisti su sekretar Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine Aleksandar Turčinov i predsednik Skupštine Andrej Parubij kojih u poslednje vreme sve češće podržava i sam predsednik Petro Porošenko.

Trenutno između Rusije i Ukrajine ruski vozovi ne saobraćaju zbog smanjenog broja putnika, već uglavnom idu ukrajinski, kao i vozovi zemalja Zajednice nezavisnih država. Funkcioniše i šinobus na relaciji Donjeck – Taganrog.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *