NOVA TAKTIKA NAPADA NA RUSIJU: Zapad forsira priču oko „nezavisnog Sibira“

NOVA TAKTIKA NAPADA NA RUSIJU: Zapad forsira priču oko „nezavisnog Sibira“

25 новембра 2014

semen-semjencenko-russia-insider-650x358Semen Semenčenko, nekadašnji komandant razbijenog ukrajinskog bataljona Donbas, izjavio je da će Ukrajina podržati sibirski narod u borbi za nezavisnost, prenose ruski i ukrajinski mediji.

„Podržaćemo borbu sibirskog naroda za svoju nezavisnost.“ – rekao je Semenčenko.

Semenčenko je veoma aktivan u SAD, u stalnoj komunikaciji sa američkim organizacijama IRI i NDI, kao i vojnom elitom SAD-a.

Nedavno je bio u Vašingtonu, gde se sreo sa nizom američkih kongresmena i gde je lobirao da SAD naoruža Ukrajinu. On je tamo skupljao i novac za oporavak svog razbijenog bataljona. Njegov bataljon je razbijen pre nekoliko meseci od strane novoruskog komandanta Motorole.

Organizacije koje se bore za nezavisnost u Sibiru nisu medijski vidljive, međutim obzirom da Semenčenko javno propagira ideju nezavisnog Sibira postoji velika sumnja da iza svega stoje upravo američke organizacije, te je moguće očekivati tenzije po ovom pitanju u skorijoj budućnosti.

Dosta je irealno očekivati da će u Rusiji uspeti bilo kakav projekat ovakvog tipa, ali na političkom nivou ovakvi pokušaji mogu biti korisni za Zapad u smislu destabilizacije ukrajinskog pitanja.

(Pravda)

KOMENTARI2 коментара

  1. Nikola says:

    Bolje da podrzi narod Fergusona, tamo su veca razmimoilazenja, ili jos bolje u samoj ukrajini!

  2. Djuric Milos Trstenik says:

    E moji Ameri da li cujete sami sebe sta pricate.Pa to sto bi vi voleli to nema ni na filmu a kamo li u realnom zivotu.Pa presli ste pola sveta i ulazite u tudje dvoriste!Vi definitivno niste normalni-Majke mi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u