НОВА ТЕОРИЈА: Њемцов није убијен на мосту!?

NOVA TEORIJA: Njemcov nije ubijen na mostu!?

7 marta 2015

308966198Na društvenim mrežama se pojavila teorija o tome kako ruski političar Boris Njemcov zapravo nije ubijen na Moskvoreckom mostu i ona je izazvala veliku pažnju u ruskoj javnosti.

Prema ovoj teoriji, on je ubijen ranije, a ukrajinska manekenka se šetala upravo sa ubicom Njemcova. Naime, automobil koji se vidi da je zastao na mostu je automobil iz kojeg je izbačen leš Njemcova, tvrdi ova teorija kojom se pozabavio ruski televizijski kanal LajfNjuz.

LajfNjuz je angažovao specijaliste i utvrdio da je ova teorija neodrživa.

Autor teorije tvrdi da je nemoguće ispaliti veliki broj metaka iz pištolja „Makarov“, kakvim je ubijen Njemcov, u tako kratkom roku. Autor teorije kaže da je iz tog pištolja moguće ispaliti 30 metaka u minuti, te da snimak koji pokazuje pucnjeve traje kratko.

„Snimak realnih pucnjeva iz pištolja „Makarov“ bi trebao da traje najmanje 12 sekundi, a ne četiri sekunde.“ – tvrdi teoretičar zavere.

Kanal LajfNjuz je doveo specijaliste koji su uspeli veoma lako da naprave šest pucnjeva iz pištolja „Makarov“ i to za dve sekunde.

CANVAS STOJI IZA UBISTVA NJEMCOVA

Drugi argument teoretičara zavere je to da Njemcov nije ubijen s leđa, jer bi tako pao na stomak, te da je na ulici moralo biti mnogo više krvi.

Jurij Pigolkin, profesor ruske Akademije nauka, kaže da je to površno tumačenje, te da je telo moglo pasti na leđa, a ukoliko srce prestane da radi odmah, što je u slučaju Njemcova, tu ne može doći do većeg izliva krvi.

„Metak ulazi u telo i ima nisku energiju u odnosu na druga oružja. Do većeg izliva krvi dolazi kada su povređeni veći krvni sudovi, a kod Njemcova je smrt nastupila brzo i tu srce više ne radi.“ – kaže profesor Pigolkin.

Još jedan argument teoretičara zavere je bio da se nisu čuli pucnjevi, što je opovrgnuto činjenicom da bi pištolj sa prigušivačem u centru Moskve bio potpuno nečujan.

Njemcov je ubijen 28. februara u večernjim satima dok se šetao sa svojom prijateljicom, ukrajinskom manekenkom, Anom Durickajom, na Moskvoreckom mostu, u centru Moskve, u blizini Kremlja.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Gde god je ubijen dobro je. Ko god radi protiv svoje države treba biti smesta ubijen. Bolje ubiti jednoga izdajnika nego da ginu hiljade nevinih.

  2. DJORDJE says:

    APIS SVAKA REC TI JE NA MESTU I KAMO SRECE DA SVI SRBI U SRBIJI TAKO RAZMISLJAJU O IZDAJI I IZDAJNICIMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *